torstai 31. maaliskuuta 2011

Päivän asu


Ihan kotiovelle asti kiikutettiin eilen paketti. Mies oli jo löytänyt täältä hyvällä alennuksella itselleen purjehdusasun ja minä taidan tehdä tilauksen samaan paikkaan. Saatavilla on nimittäin myös naisten mallia. Sittenhän me olemmekin tiimipukeutujat vailla vertaa saappaita myöten. Hih. Laivakoira ei sentään saa samanlaista pukua, hän joutuu tyytymään Englannin nummia varten kehitettyyn turkkiinsa, joka on onneksi vettä hylkivä. No, sentään Laivakoiran pelastusliiveissä on punaista ja mustaa, niin ei sitten tunne oloaan aivan ulkopuoliseksi.

Nuo miehen jo Venemessuilta ostetut pelastusliivit voittivat muuten Vene-lehden testin. Pitkille ihmisille oli etua 190 newtonin liiveistä. Testissä lähes kaikilla 150 newtonin liiveillä oli vaikeuksia kääntää lähes kaksimetristä henkilöä selälleen. Minun liiveissäni on 150 newtonia, mutta minäpäs olenkin vain reilut 160 senttiä sulka päässä.

Uusimmassa Vene-lehdessä oli paukkuliivitestin lisäksi myös erinomainen juttu kuvallisine ohjeineen mies yli laidan -tilanteesta. Suosittelen sitä lukemiseksi kaikille. Tätä tilannetta me tulemme ihan varmasti harjoittelemaan kurssilla ja toimintasuunnitelman teemme vielä oman miehistön kesken valmiiksi. Hätätilanteessa on hyötyä suunnitelmasta - usein ihminen toimii harjoitellun suunnitelman mukaan, eikä hätäänny yhtä helposti. Meillä suunnitelman täytyy olla erityisen hyvä, koska olemme enimmäkseen liikkeellä kaksin. Hätäilmoituksenkin antamista kannattaa harjoitella. Minkälaisia suunnitelmia teillä on hätätilanteiden varalle? Harjoitteletteko joka vuosi?

Lainaus uusimmasta Vene-lehdestä.

6 kommenttia:

 1. Onpa ihana blogi sinulla! Vanhempani ostivat viime kesänä purkkarin ja pieni purjehduskärpänen on iskenyt... Laivakoirakin on 3 viikkoa sitten syntynyt, joten ensi kesänä päästään meilläkin harjoittelemaan purkkari+koira elämää. Kesästä onkin kiva haaveilla blogiasi lukien :)

  VastaaPoista
 2. Ansku: Kiitos ja tervetuloa! Ja onnea uudesta perheenjäsenestä, koirat on ihan parhaita. :)

  VastaaPoista
 3. Jep, etenkin russelit, meille tulossa se lyhytjalkaisempi malli :)

  VastaaPoista
 4. Ootte valinnut tosi hyvät purjehdusasut! Itse ostin kanssa Henri Lloydin Tp2 takin ja housut venemessuilta. Lloydin vaatteista oon kuullut pelkkää hyvää palautetta muilta purjehtijoilta. Olen tähän mennessä pärjänny 10 vuotta vanhalla Muston asulla, joka vieläkin on hyvässä kunnossa mutta vähän liian jäykkä ja paksu aktiiviseen purjehdukseen esim. kisoissa. Mun purjehtiminen on alkanut kun olin puoli vuotias ja nyt on veneilyä takana 21 vuotta, enkä ole vieläkään kyllästynyt! :)

  VastaaPoista
 5. Ansku: Jee! Parsonit ja jackkarit taidettiin erottaa rotuina toisistaan vasta kymmenisen vuotta sitten eli ollaan sitten melkein koirasamiksia. Tuleeko teille uros vai narttu?

  Leena: Kivaa kuulla hyvää palautetta, luottokortti nimittäin taisi voihkaista ääneen siinä Confirm order -kohdassa. :D Ja kiva kuulla myös purjehduksen ihanuudesta, mullahan on kokemusta vain moottoriveneilystä. :)

  VastaaPoista
 6. Narttu tulee! On saanut alkunsa tammikuussa saaristossa, joten eiköhän sillä ole purjehdus hallussa jo heti alusta alkaen :)

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!