sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

VIP eli Very Important Purchases

Mitä tapahtuu, kun veteenlasku lähestyy? No tehoshoppailun määrä kiihtyy! Jos keväisin muutenkin on liikkeellä erittäin tarttuvaa sisustuskuumetta, niin vene suorastaan triplaa tämän huuman. Tein leppoisalla sunnuntaikierroksellani hyvät löydöt ja pystyin jopa perustelemaan joka ostoksen. Chilewichin pöytätabletit ovat sellaista hassun nihkeää materiaalia eli ne pitävät kattauksen paikallaan keinuvalla alustalla. Vene kotina -kirja vinkkasi kosteasta kangasliinasta, mutta oma esteettisyyskäsitykseni torjuu hiukan moista vaihtoehtoa. Tarjottimia tarvitaan aina ja tämä Amanda B:n prikka kantaa juuri sopivasti vaikka iltapäiväkahvit ja -pullat kannelle tai rannalle. Samaa sarjaa olisi ollut myös lasinalusia, mutta en hyvällä tahdolla ja vartin pinnistelylläkään pystynyt keksimään yhtään tilannetta, että veneellä tarvittaisiin puisia (liukkaita) lasinalusia. Kauppaan jäivät.
Casa Stockmannin pyyhkeet olivat sopivasti kantiksessa, pari pienempää pyyhettä uupui vielä, joten se tilanne on nyt korjattu.Ruokapöytään istuessa juodaan toki sivistyneesti laseista, mutta päivän mittaan kätevämpi on pullo, sen kun saa kiinni. Ei tarvitse sitten turhaan viskoa makeaa vettä hukkaan lasin kaatuessa. Bpa free, whatever that means. Toivottavasti se on jotain ympäristöystävällistä tai muuten eettistä, terveisin valveutunut kuluttaja.
Jahkailin pitkään niitä Gantin tyynyliinoja, mutta aloin kuitenkin sniiduilla. Olkoonkin, että 20 prosentin alennus olisi lämmittänyt mieltä, kyse on silti esineistä, jotka näen vain hetken ennen nukkumaanmenoa ja herätessäni. Keulapiikin petaus tuskin lienee mitenkään kovin näyttävästi esillä vaan on verhon takana päivisin, koska keulapiikissä sijaitsee myös WC. Niinpä tarkan markan Norppa (minut tuntevat, älkää kuolko nauruun) osti Casa Stockmannin puuvillaiset, laivastonsiniset perustyynyliinat ja käytti päivän törsäyskiintiön mieluummin Lexingtonin tähtityynynpäälliseen, jonka sentään näkee lähes koko ajan hereillä ollessaan. Jos mies haluaa vaihtaa harmaan sprayhoodin siniseen, niin olkoon tämä sitten minun päähänpinttymäni.
En tunnustaudu Muumi-fanien joukkoon kuuluvaksi, mutta Fiskarsin klassikot ovat hiukan liian oranssit makuuni ja nämä nyt vain olivat sopivasti näytillä. Sinistä, harmaata, check check. Saksien tarpeellisuudesta missä tahansa lienee turhaa edes aloittaa. Ja kyllä, ne ovat ruostumatonta terästä.Astiaston myötä väriskaalaksi varmistui sini-valko-harmaa, joten nämä ostokset olivat ihan linjassa. Ja hei, alle kahden kuukauden päästä tätä kaikkea jo käytetään!

6 kommenttia:

 1. Ihania juttuja! Mua naurattaa, kun silloin viimeksi totesit itsesi olevan yhtä maaninen venejuttujen kanssa kuin minä askartelujeni kanssa. Olit aika oikeassa :D

  VastaaPoista
 2. En muista miten eksyin tähän blogiin, mutta nyt on pakko käydä kurkimassa aina kun on aika. Meitän perhe melkein asu purjevenessa koko kesän:)Nyt odottelemme erityisesti kevättä ja kesä, että saamme meiän uuden vene(meille siis uusi) vesille ja oon ihan innossa kun pääsen sielä sisustamaan:)me seilamme täällä Päijäntellä ja toista kesä haastetta tuo meiän kaksi vuotias poika:)Ihana lukea miten innossa olette:) Mukavaa kevän odotusta:)

  VastaaPoista
 3. Hepsu: Hmmmmm... Saattaahan tässä tietynlaista maniaa olla nähtävissä. :D

  MUSIPUGI: Tervetuloa! Onnea teillekin uudesta veneestä! Vesillä on vaan niin ihanaa, tulispa kesä nopsaan!

  VastaaPoista
 4. BPA-free tarkoittaa, ettei muovissa ole bisephinolia tai mitä lieneekään... Se muuttuu elimistössä joksikin estrogeenijohdannaiseksi ja on haitallista lapsille ja hedelmällisessä iässä oleville naisille. Joku myrkky siis, eli hyvä valinta ostaa pullot ilman. Tässä hatarat tietoni /arvailut aiheesta :)

  VastaaPoista
 5. Maija: Hyvät olivat arvailut, noinhan se taitaa olla. Arvasin, että joku täällä tietää!

  VastaaPoista
 6. Spot on with this write-up, I absolutely believe this
  site needs a great deal more attention. I'll probably be back again to see more, thanks for the information!

  Look at my homepage - jackpot 6000

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!