torstai 24. maaliskuuta 2011

We're in!Posti toi mieluisan kirjeen tällä viikolla. Olimme päässeet jäseniksi siihen venekerhoon, johon halusimmekin. Laituripaikkaa ei vielä täksi kesäksi valitettavasti herunut, mutta meillä on onneksi kaupungin paikkakin. Venekerholla on oma saari, joka on meiltä katsottuna länteen päin. Työpaikan venekerhon saari taas on idässä, joten hyviä päivän-parin retken kohteita on nyt sitten molempiin suuntiin. Mies on jo tutkinut satamakirjoja ja merikortteja ja suunnitellut alustavasti joitakin reittejäkin. Minun ajatukseni pysyttelevät vielä ostoslistoissa ja muissa valmisteluissa sekä pian alkavissa kursseissa. ja apua, ne loput solmutkin ovat edelleen opettelematta.

Veneeseen pitää hankkia x määrä kuivaruokia ja säilykkeitä, jotta paniikki ei iske, vaikka kauppaan ei aina heti pääsisikään. Kaapeista pitäisi aina löytyä:
- pastaa
- tomaattimurskaa
- Pirkka-luomuhernekeittoa
- tonnikalaa
- näkkäriä
- pähkinöitä
- kahvia
- säilykeananasta
- oliiveja
- varmaan vielä vaikka mitä muuta.

Lisäksi pitää olla mukana:
- valkosipulia
- sipulia
- tomaatteja
- maitoa
- banaaneja
- juustoja.

Sitten tarvitaan tietysti päivän ruokiin liittyvät erikoisjutut. Maustepuolelta aina saatavilla pitää olla:
- mustapippuria
- suolaa
- kuivattua valkosipulia
- Provencen yrttejä
- rakuunaa
- rosmariinia.

Näillä varmasti pääsee jo aika pitkälle. Onko muita vinkkejä?

Yksi tosi nopsa ja herkullinen ruoka, joka valmistuu erinomaisesti myös venekeittiössä, on helpompi versio makaronilaatikosta. Sain idean tähän ystävältäni Empulta ja makaronimössöstä tuli eräs suosituimmista arkiruuistamme. Tarvitset:

paketillisen luomujauhelihaa
ison sipulin
kaksi purkkia Creme Bonjourin kantarelli-tuorejuustoa (ei kevytversioita)
makaronia tarpeen mukaan.

Pilko sipuli ja kuullota se. Lisää jauheliha ja ruskista. Keitä makaronit. Kun liha on ruskistunut, lisää tuorejuusto, anna sulaa ja lisää makaroni. Sekoita ja annostele lautaselle. Ripottele päälle paljon parmesania ja rouhi myllystä mustapippuria. Syömään!Ylempi kuva lainattu visitespoolta

9 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia purjehdus fiilistelyjä. Luin kaiken alusta loppuun, ja tuli itsellekin niin kova hinku päästä merelle. Meillä viime kesä purjeveneen kanssa ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta toivotaan että tänä vuonna päästäisiin useammin veneelle ja moottori saataisiin nyt ihan oikeasti kuntoon.. Teidän vene ja varustelut näyttävät kyllä niin täydellisiltä ja ihanilta että odotan että pääsen näkemään sen livenä ja toivottavasti joskus pienelle koeajelullekin :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavia purjehdus fiilistelyjä. Luin kaiken alusta loppuun, ja tuli itsellekin niin kova hinku päästä merelle. Meillä viime kesä purjeveneen kanssa ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta toivotaan että tänä vuonna päästäisiin useammin veneelle ja moottori saataisiin nyt ihan oikeasti kuntoon.. Teidän vene ja varustelut näyttävät kyllä niin täydellisiltä ja ihanilta että odotan että pääsen näkemään sen livenä ja toivottavasti joskus pienelle koeajelullekin :)

  VastaaPoista
 3. Jee, onnea venepaikasta! Voidaankin tulla vaikka kävelyllä ihastelemaan teidän venettä joku kerta ;)

  VastaaPoista
 4. Jee toivomallenne venekerholle! Täytyykin kokeilla joskus tuota Empun mössöä, kuulostaa hyvältä :)

  VastaaPoista
 5. M-M: No ilman muuta tehdään sitten purjehdustreffejä! Osaako joku teistä laittaa itse sen koneen kuntoon? Vene tulee sinne lähemmäs teidän hoodeja täksi kesäksi, joten sitä pääsee kyllä heti katsomaan, kun siltä tuntuu. :)

  Hepsu: Päästiin vasta venekerhon jäseniksi ja laituripaikka jäi tosiaan ainakin tältä vuodelta vielä saamatta. Meidän stadin paikka on aika kaukana teistä, mutta mistäs mä tiedän, kuinka pitkiä kävelylenkkejä sä harrastat... :D

  Päivi: Se on hyvää! Vähän nolottaa, että varastin idean, enkä edes antanut tilalle mitään vaihtarireseptiä, vaikka erikseen pyydettiin ja sitten tästä tuli näin lemppari. :D

  VastaaPoista
 6. Itse veneen omistaja (appiukkoni) on sellainen tee-se-itse mies ettei mitään osteta ja kaikki korjataan itse :) Tarkoituksena hänellä on kyllä siis kunnostaa se

  VastaaPoista
 7. M-M: No, toivottavasti hän saa koneen kuntoon alkukesästä. :)

  VastaaPoista
 8. Meillä oli oliiviöljy ja balsamico pienissä pulloissa. Ensin käytettiin koneesta salakuljetettuja puna- ja valkkaripulloja, kunnes jostain tuli vastaan kivat pienet pullot.

  Onko veneessänne muuten jääkaappia? Meillä ei ollut ja se toi omat haasteensa...

  VastaaPoista
 9. Tickler: Ai niin, miten saatoinkaan unohtaa öljyn ja balsamicon! Löytyisiköhän niitä muovipulloissa jostain. Siis varmasti löytyy jotain, mutta mies on supertarkka erityisesti balsamicon laadusta ja itse olen tarkkana oliiviöljystä, joten pitäisi löytyä jotkut suht laadukkaat... Meillä on pieni jääkaappi, mutta lisäksi tarvitaan varmaankin kylmälaukusta vetoapua, ainakin jos on paljon ruokaa.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!