perjantai 29. heinäkuuta 2011

iBloggausNyt tarvitaan teknistä tukea! Haluaisin tosi paljon päivittää blogia reissulta, mutta läppäriä ei tietenkään oteta mukaan. Olen tähän mennessä postannut kyllä välillä iPadilla, mutta olen käyttänyt kuvituksena lainattuja kuvia, joita ei siis ole tallennettu koneelleni vaan olen käyttänyt Bloggerin vaihtoehtoa "kuvan url-osoite". En oikein hiffaa, miten saisin ladattua omia kuviani. Jos yritän iPadilla ladata tietokoneelta kuvia, niin Blogger (sama pätee muuten myös Facebookiin), ettei mulla ole täällä yhtään kuvatiedostoa. Kuitenkin minulla on Kuvat-valikon alla vaikka kuinka paljon kuvia. En löytänyt App Storesta iPhotoa Padille, enkä oikein keksi, miten saisin kuvat näkymään tiedostoina. Osaako joku auttaa?

Nyt näyttää muuten uhkaavasti siltä, että kuvapläjäys tulee vasta Saarisomereltä palattuamme. Ja se olisi ihan tylsää, se.

Ai niin, lähdetäänkin ehkä jo sunnuntaina, rullapurje onkin valmis jo tänään. Jihuu! Keulaluukun kannet eivät ehtineet valmistua, joten mennään sitten avomallina.

Ja kyllä, ylläoleva kuva on siis lainattu. Googlasin.

8 kommenttia:

 1. Me ollaan välillä postailtu iPadilla, ja onnistuu muutaman kommervenkin avulla: Lataa sovellus nimeltä Web Albums - se maksoi hiukan, muttei muistaakseni montaa euroa. Sillä saa kivasti vietyä kuvia iPadilta Picasan kansioihin (ja Facebookiinkin!) Web albumsista saa sitten helposti kopsattua tuon kuvan osoitteen, jonka sitten voi viedä bloggeriin juurikin sinne kuvan url-osoite-kohtaan.

  Toivottavasti auttaa neuvo, olisi kiva nähdä teidän kuvia purjehdukselta! :)
  /Minna

  VastaaPoista
 2. Minna: Kiitos tosi paljon! Arvasin, että jotenkin se kyllä onnistuu, mutten vain keksinyt, että miten.

  VastaaPoista
 3. Hei Minna, vielä yksi kysymys! Mikä noista Web Albumeista se on? Maksullisia on kolme: Picasa Photo Albums, Best Album - Picasa ja MyPics HD -Picasa.

  VastaaPoista
 4. Moikka,
  se on tämä: http://www.webalbumsapp.com/
  Eiköhän ton kautta löydy!

  Ja joo, mullakin kesti vähän aikaa selvitellä, miten toi iPadilla bloggaaminen onnistuu - sitä ei valitettavasti ole tehty kauhean yksinkertaiseksi :( Niitten kuvien kokojen kanssa saa aina säätää jne.

  VastaaPoista
 5. Odotan innolla kokemuksiasi iPadillä bloggaamisesta! Itselläni on yksi pidempi ulkomaan retki tiedossa ja oon just kuumeisesti miettinyt, että riittäisikö iPad kannettavan sijaan matkakaveriksi ja bloggaamiseen.
  En siis omista vielä iPadiä, joten rehellinen ja kriittinen arviointisi tulisi enemmän kuin hyvään saumaan :)

  Ihanaa purjehdusta! Oltiin just Kökarilla viikko sitten ja oli iiihan mesta! Paikasta kertova postaus blogissani.

  VastaaPoista
 6. Toinen vaihtoehto on blog press, jonka löysin tänään. Tähän saa liitettyä bloggerista blogin ja picasan verkkoalbumit, tossa kuvaus palvelusta: http://buzz.blogger.com/2009/09/theres-app-for-that.html

  Jouduin tyytymään oman purjehdusreissun suhteen megapostaukseen, kun en ehtinyt ennen reissua perehtymään iPhone-bloggaamiseen :) Nyt löytyy kuitenkin meidän purjehdusreissun vierasvenesatamista juttua koira-näkökulmasta. Toivottavasti teidän reissu menee hyvin!

  VastaaPoista
 7. Minna: Jep, ehdin jo ladata yhden toisen. Katsotaan, miten bloggaaminen multa sujuu. Olen vähän kärsimätön kaikissa tuollaisissa jutuissa.

  Zoe: Kävinkin lukemassa ihanan postauksesi ja pari muutakin... :D Mun kokemuksen mukaan iPad on huippukiva lelu ja tykkään pitää sitä matkoilla mukana, kun se on niin pieni, kevyt ja helposti mukana kulkeva. Surffailen sillä netissä, luen lehtiä ja katson ohjelmia. Lisäksi mulla on melkein kaikki kuvat talletettuna siihen. Viihdekäyttöön se onkin oiva peli, mutta pidempien tekstien kirjoittamiseen ja opiskelujuttuihin käytän läppäriä. Ei sillä siis ihan voi "oikeaa" konetta korvata.

  Ansku: Kiitos sullekin vinkistä! Ja postauksenkin ehdin jo lukemaan. Koiranäkökulmaiset jutut olivat erityisen tervetulleita. :)

  VastaaPoista
 8. IPad toimii myös loistavasti navigaattorina veneessä, jos ei siis omista karttaplotteria.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!