sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Hei hei purkkarit, helou korkkarit!

Tämäkin viikko on mennyt vailla veneilyä. Kävimme laittamassa lisäköysiä keskiviikkona, mutta muuten emme ole ehtineet Båtille lainkaan. Laivakoira aiheutti huolta, kun se parin päivän ajan oksensi kaikki ruokansa. Alkuviikosta makasin itse pitämässä sairastupaa sohvalla, sitten olikin jo kaikkea muuta ohjelmaa.

Olen ollut muun muassa juhlakenkäshoppailemassa ja lounastamassa toisen bestiksistäni ja hänen poikansa kanssa.Eilen olimme vieraina upeissä häissä. joiden jokainen hetki oli täynnä rakkautta, tyyliä ja lämpöä. Omalla kohdallani lämpöä oli ehkä vielä hieman enemmän kuin muilla, koska minulla oli päälläni famuni vanha 60 vuoden ikäinen mekko. Mekko on Täydellinen Pikkumusta, enkä luopuisi siitä mistään hinnasta, mutta se on kyllä sanottava, että 60 vuotta sitten ei ilmeisesti tunnettu kovin hengittäviä kangasmateriaaleja.
On kai hyväksyttävä se tosiasia, että veneilykausi on tältä vuodelta ohi ihan kohta ja telviteloille laittamista pitäisi alkaa valmistella. Pukit on haettava Båtin edellisen omistajan luota ja vietävä talvisäilytyspaikkaan. Båt on tyhjennettävä kaikesta tavarasta ja tavaroille on keksittävä myös joku säilytyspaikka talven yli. Vesitankki on tyhjennettävä ja septitankki sekä tyhjennettävä että huuhdeltava.

Fiilis on samaan aikaan sekä haikea että hieno. Tämä on ollut sellainen kaikkien aikojen kesä, paras ikinä. Olemme oppineet ihan hurjasti kaikkea uutta ja kokeneet mahtavia onnistumisen elämyksiä. Tavoitteemme tälle kesälle täyttyi myös; kukaan ei saanut kertaakaan puomista päähänsä. Vahinkojiippejä sattui muutama, mutta ne eivät onneksi olleet kovin rajuja. Ja ehkä niitä käy silloin tällöin kaikille? Loukkaantumiset olivat kaikki vain mustelmia ja naarmuja, mitään vakavaa ei sattunut. Veneelle ei käynyt havereita eikä myöskään muille veneille. Purjehduskausi oli siis myös hyvin onnistunut. Kauden voi siis haikeudesta huolimatta päättää todella hyvillä mielin.

6 kommenttia:

 1. Mikä on jiippi? Purjehdussanasto ei ole oikein hallussa :)

  t. Soutuveneilijä Valkjärveltä
  ps. ihanat kengät!

  VastaaPoista
 2. Soutuveneilijä: Jiippi on myötätuulikäännös. Kun tuuli tulee suoran takaa, se saattaa päästä haukkaamaan isopurjetta niin, että se lävähtää voimalla puomeineen puolelta toiselle. Siinä voi käydä vähän ikävästi, jos sattuu olemaan pää tiellä...

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti jaksat päivittää blogiasi myös talvella :)

  VastaaPoista
 4. Anu: Jep, blogi jatkuu talven yli, mutta vähän eri teemoilla. Venejuttuja ei kuitenkaan riitä ihan koko talveksi.

  VastaaPoista
 5. Saisiko kokonaisen kuvan täydellisestä pikkumustasta? Sellainen vielä hakusessa, vaikka useampi roikkuukin kaapissa. Se täydellinen vielä uupuu:)

  Tiina

  VastaaPoista
 6. Tiina: No mikä ettei. :) Otetaan ja laitetaan tulemaan!

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!