torstai 1. syyskuuta 2011

Kuinka muuttaa asumaan Gantin katalogiin?

Empun ehdotuksesta täältä saattaa tulevaisuudessa löytyä juttuja purjehdushaavekohteista siihen tapaan kirjoitettuna, että niistä saattaa maakrapukin olla kiinnostunut. Kuten jo aiemmin olen maininnut, purjeveneen vuokraaminen Uuden-Englannin tienoilta olisi yksi sellainen haave, että todella toivon sen joskus toteutuvan. Uudessa-Englannissa viehättävät sen pittoreskius ja kauneus. Se on vähän erilaista USAta kuin vaikkapa Florida. Tykkään matkustaa Pohjois-Amerikassa ylipäätään, koska asiat hoituvat yleensä aina aika helposti, nähtävää on valtavasti, ruoka on hyvää ja ravintolatarjonta on uskomattoman laaja. Ostoksiin voi tuhlata pienen valtion BKT:n verran tai tehdä todella edullisia löytöjä. Kielimuuria ei ole, mutta silti on ihan toisessa maailmassa.Kuva flykingsland.net
Kuvat Nantucket.net

Bostonista jos vuokraisi veneen ja lähtisi matkaan, niin voisi sitten käydä muun muassa Martha's Vineyardilla, Cape Codissa, Nantucketissa... Miestä kiinnostaa kovasti myös Mainen rannikko.Kuva Boston Yacht Club

Boston Yacht Clubilta löytyy myös vierasvenesatama. Palvelut ovat osittain samoja kuin täällä meilläkin päin, mutta joidenkin juttujen ämericcäläisyys tuppasi naurattamaan. Veneeseen voi hankkia myös jääkuutioita. Kukapa niitä ilman pärjäisikään purjehtiessaan! Vuokrattavat veneet ovat aika isoja (ja kalliita), joten suotavaa varmaan olisi saada jonkinlainen porukka kasaan tällaiselle matkalle.

Boston on minun suosikkimatkailukohteitani koko maailmassa. Olimme viime talvena mieheni kanssa road tripillä Yhdysvaltain itärannikolla, kuvat ovat siltä reissulta. Tämä retki tosiaan tehtiin talvisaikaan, mutta molemmille oli selvää, että tänne palaamme vielä jonain kesänä.
En ehkä enää ikinä pyydä doggie bagia ravintolasta...Boston on täynnä historiaa. Minulle matkan yksi kohokohta oli kävellä läpi Boston Freedom Trail, jonka varrella on Yhdysvaltain itsenäistymisen aikaan liittyviä taloja, muistomerkkejä ja yksi laivakin, purjesellainen. U.S.S. Constitution oli valitettavasti kiinni meidän tuolla ollessamme, mutta museossa kävimme. Näin jälkeenpäin sitä tietysti osaa jo pohdiskella sellaisiakin juttuja, että kuinka paljon miehistöä Constitutioniin tarvitaan, miten sen purjeet nostetaan, kuinka nopeasti se tapahtuu ja että voiko niitä purjeita jotenkin trimmata.


Yksi suosikkipuuhamme matkaillessa on ihan vain kävely. Kävellen näkee usein pieniä yksityiskohtia, paikallisten arkea ja pääsee kivasti mukaan tunnelmaan. Bostonissa on erityisen mukavaa kävellä, koska katsottavaa ja niitä yksityiskohtia riittää niin paljon.

Koska ruoka on tähänkin asti ollut jonkinlaisessa roolissa tässä blogissa, en malta olla mainitsematta, että Amerikasta saa myös maailman parhaat (ja epäterveellisimmät) aamiaiset. Oma suosikkini on French Toast.


6 kommenttia:

 1. Hyvä aiheen valinta ja hyvin kirjoitettu!

  Asuin ja purjehdin Bostonissa pari vuotta. Uuden Englannin rannikko Block Islandilta (RI), Bostonin ohi Maineen tai oikeastaan Nova Scotiaan asti tarjoaa todellakin hienoa kesä-purjehdusta (ja jotenkin suomalaisille tutunomaista).

  Boston YC on todella "posh", real-life Gant. Olen enemmänkin hengaillut Marbleheadin kärjessä olevassa Corinthian YC:ssä, joka on mun yhden kaverin seura. Viime talvena kipparoin hänen Swaninsa US Neitsytsaarille.

  VastaaPoista
 2. Sun otsikko on ihana!!! Muistuu mieleen omat fiilikset, kun joitakin vuosia sitten selailin Cottonfieldin miestenvaatemalliston esitettä. Totesin, että juuri siihen katalogiin olisi aikanaan päästävä häämatkalle. Otin oikeen selvää, että katalogi oli kuvattu Curacaossa. Oon kyllä sittemmin ruvennut haaveilemaan Bahamasta Curacaon sijaan...

  Ihanat kuvat Bostonista. Komppaan täysin sitä, että matkoilla parasta on vaan kävellä ja tutustua mahdollisimman paljon kaikkeen aitoon paikalliseen. Toivottavasti pääset vielä USA:n Itä-rannikolle purjehtimaan.

  VastaaPoista
 3. Hansen: Wau, asua ja purjehtia Bostonissa! Mikä unelmien täyttymys! Ja aika heikko tuo Swanin kipparoiminen Neitsytsaarillekin... Kiitos siis, sain lisää haaveita haavepankkiini. :)

  Linda: Cottonfieldillä on tosiaan hienot katalogit heilläkin! Ja joo, toivotaan, että haaveet toteutuvat. :) Oletteko jo päässeet häämatkalle vai odotteleeko se vielä?

  VastaaPoista
 4. Heh, pitäis vissiin ensin päättää se hääpäivä eli vielä ei olla päästy häämatkallekaan.

  Meillä äidin työkaveri otti muuten "opintovapaata" ja lähti vuodeksi karibialle purjehtiin. Sinne Pirates of the caribbian maisemiin. Kelpais mullekin. Jos joskus elämässä ois rohkeutta ottaa samanlainen irtiotto.

  VastaaPoista
 5. Voin lähteä tälle reissulle ihan vaikka Pyykkääjä-Huldaksi.

  VastaaPoista
 6. Linda: Irtiotosta haaveillaan täälläkin... Kuulin juuri, että Utössä saisi asua ekan vuoden ilmaiseksi!

  Emppu: Hulda palkattu! Siivootko kans? :D

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!