sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Season FinaleLauantaina sade vihdoin taukosi ja sääennuste oli jopa oikein hyvä. Niinpä kokosimme heti herättyämme venekampsut kasaan ja lähdimme retkelle. Kyseessä olisi varmasti kauden viimeinen yöretki. Lämmintä sai jo laittaa päälle, eikä merikään ollut enää kuin 13-asteinen (emme uineet vaan katsoimme veneen mittarista). Tuulta oli ihan reippaasti, joten purjehdimme pelkällä keulapurjeella ja Båt kulki siltikin kuutta solmua. Päämääränä oli Pirttisaari, jossa emme ole olleet sitten heinäkuun. Olimme ihan varmoja, ettei siellä ole muita, mutta kappas, kuuden aikoihin oli jo melkein täyttä.

Rantautumisen jälkeen teimme tapamme mukaan pienen kävelyn, että Laivakoira pääsi jaloittelemaan. Olin toivonut saavani raikkaita ruskakuvia, mutta eipä sitä ruskaa juuri vielä näkynyt. Kaunista Pirttisaaressa kuitenkin oli jälleen. Se on sellainen paikka, että jos saisimme esimerkiksi miehen ulkomaansukulaisen kylään, haluaisimme viedä hänet juuri tänne.

Näin sumpussa olimme naapurien kanssa. No miksi? No siksi, että pari valopäätä oli laittanut veneensä sivukiinnityksellä laituriin ja veivät näin yhdellä veneellä ainakin kolmen paikat.Mokoma sivukiinnittäjä vielä tuli neuvomaan, että meillä on köydet aika lähekkäin. Öööö, no joo, koska niitä ei saa mitenkään muuten, koska te olette levittäytyneet tuolla tapaa

Olin ottanut meille valmiiksi lisävaatetta esille, mutta Laivakoira päätti ottaa ne omaan käyttöönsä ja teki niistä pesän itselleen. No, ehkä sitäkin paleli ja Miss P:n vinkkaamalle villapaidalle olisikin käytöä... Aika viileää nimittäin jo oli, mutta siitä huolimatta syysaamu oli mitä kaunein ja kuulain. Merellä oli tosi paljon purjehtijoita. Me ajelimme ihan vain koneella, kun akkuja piti saada ladattua ja matkakin oli melko lyhyt, kun jouduimme suuntaamaan suorinta tietä kotisatamaan. Miehellä on illaksi työjuttuja. Harmi, koska päivä olisi ollut kivaa viettää kokonaan merellä. En tiedä, ovatko kaksi edellistä syksyä olleet poikkeuksellisen upeita, kun tämä kuluva tuntuu niiiiiin harmaalta ja ankealta. Kirkkaita päiviä on ollut vähänlaisesti ja syyskuun saldoksi taisi jäädä vain kaksi retkeä.
Näin kapoisesta pienestä salmesta tultiin ja mentiin. Hyvin kuitenkin mahduimme.Siinä se sitten taisi olla, venekausi. Ensi viikolla Båt siirretään talviunipaikalleen. Se on siellä vielä laiturissa hetken aikaa ennen ylösnostoaan, jos tulisi joku satumainen ihana päiväpurjehduskeli. No, tuleeko sellaista keliä ja vielä vapaapäivänä, on asia erikseen. Taidan siirtää mielenkiintoni taas kuivanmaan kotijuttuihin ja lähteä kaupungille hankkimaan hauskaa koiramattoa, jonka bongasin Charin blogista.

5 kommenttia:

 1. Teidän retki kuulostaa ihanalta! Ja haikealtakin, jos mahtoi jäädä viimeiseksi ennen talvea. Taidan itse olla jo syksy-moodissa ja kököttää ihan liikaa vaan sisällä, hyi yäk mua.

  VastaaPoista
 2. Yllättäen satun tietämään, että loppuviikolle on luvattu hienoa syyssäätä... Toivottavasti pääsette vielä pikapyrähdykselle merelle.

  Laivakoira voittais kyllä Top Modelin mennen tullen. Mieletön hurmuri!

  VastaaPoista
 3. Mekin käytiin purjehtimassa viikonloppuna, mulla oli melkein liikaa päällä ja hiki meinasi tulla, mutta se ei haitannut. Onneksi sitä teetä pystyi ryystämään ja keksiä mutustamaan vähän hitaamminkin :). Tuuletkin olivat lämpimiä pitkästä aikaa, joten elättelen toivoa, että lokakuu toisi vielä ainakin muutaman purjehduspäivän ehkä yöpymisenkin kanssa. Mutta tämä syksy on ollut luvattoman huono myös täällä, eikä kauniista kirpeistä päivistä ole tietoakaan, buu. Toivottavasti pääsette vielä pikapyrähdykselle!

  VastaaPoista
 4. Annimanni: Oli tosiaan ihanaa, mutta haikeaa. No, onneksi kesä tulee joka vuosi ja seuraavaa kesää odotellessa voikin vähän myyssata sisällä ja fiilistellä syksyä ja joulua.

  Emppu: Eikös se Huippis ole just käynnissä? Ehkä Laivakoira voisi päästä vierailevaksi tähdeksi? Ja jee vaan ensi viikonlopun säille! ;)

  Miss P: Mihin asti teillä yleensä kestää siellä kausi? Meillä on aina mennyt vene talviunille lokakuun alussa. Ootte kuitenkin sen verran etelämpänä, että varmaan saatte nauttia syysretkistä vähän pidempään.

  VastaaPoista
 5. Me varmaan aloitetaan ja lopetetaan kausi kuukautta aikaisemmin kuin siellä, mutta marraskuussa menee vene unille joka tapauksessa. Jos ei nyt mitään superkelejä pukkaa :). Tänä viikonloppuna olisi aurinkoa piisannut,mutta sumu ei hellitä vasta kuin puolilta päivin ja tulee jo viiden jälkeen takaisin. Tätä jo neljättä päivää. Pah.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!