maanantai 12. syyskuuta 2011

Syysmyrskyjä odotellessa


Kävimme perjantaina ihan vain katsomassa, että Båt on hyvin kiinni. Teimme tuplaköydet taakse syysmyrskyjen varalle ja taputimme Båtia. Jos tilaisuuksia veneretkille ei ole, niin kerran viikossa yritämme kuitenkin käydä Båtin luona. Tänään tuli jo vähän hätä, että mitä jos emme ehdikään enää retkille ennen kuin Båt menee talviunille. Tässä kuussa töitä tuntuu olevan aika paljon ja lisäksi minä pidän yllä sairastupaa. Vaikka vapaata olisikin, niin ainakaan minulla ei olisi mitään asiaa jo viilenneelle merelle.

Båtin talviunipaikka on halli Itä-Uudellamaalla. Se purjehditaan sinne todennäköisesti lokakuun alussa ja siellä sille tehdään kaikenlaista pientä huoltoa. Mies haluaa, että koneen katsoo ensimmäisellä kerralla läpi ammattilainen ja hän on kuunteluoppilaana. Halusimme mielellämme Båtin sisälle ja olimmekin tuosta hallipaikasta tosi iloisia. Tämä paikka oli myös ihan kohtuuhintainen verrattuna moneen muuhun. Hurjin kuulemani hinta oli eräässä hallissa, johon ostetaan osuus. 10 000 euroa (kyllä, nollia on oikea määrä) tiskiin ja lisäksi vielä joka talvi nostokulut ja vähän jotain pientä vielä päälle. Huh!

Miten teidän veneenne talvehtivat?

P.S. Kuinka purjehtijaksi tullaan on myös Facebookissa. En ole tätä tämän kummemmin mainostellut, koska en ole ihan varma, tuoko sivu lukijoille kauheasti lisäarvoa. No, siellä se nyt kuitenkin on.

5 kommenttia:

 1. Meidän vene nukkuun noston jälkeen vain pressujen alla omalla trailerillaan. Täällä on aikas vähän hallipaikkoja, mut menee se noinkin. Tosin nyt olisi mielessä vähän veneen kunnostusta talven aikana, joten halli olis ollut tosi hyvä.

  VastaaPoista
 2. Olin kuulevinani nämä sanat viimeisenä ennen nukahtamistani
  "jos meinaa veneen osataa, niin nyt olisi sen aika". Huh huh! Mies on vaan sitä mieltä, että ilman suurempaa veneily kokemusta haluaisi aloittaa moottoriveneellä, saada tuntumaa veneilyyn. Me asutaan sisäsuomessa, joten ehkä se olisi järkevää, mutta mutta, minä haluan purjehtijaksi :D

  VastaaPoista
 3. Vega: Täälläpäin on kyllä hallipaikkoja, mutta hinnat ovat jotain ihan käsittämätöntä eli kyllä täälläkin pidetään veneitä ulkona pressun alla. Niin Båtkin oli viime talven (ja varmaan aika monta edellistäkin).

  Anni: Minä itse en ollut ollut ruotsinlaivaa pienemmässä paatissa kuin kerran ennen kuin meille tuli vene (siis moottorivene). Mun mielestä sillä oli tosi kiva ja hyvä totutella olemaan vesillä, enkä tiedä, olisiko minusta ollut purjehtijaksi heti alkuun. Toisaalta taas pakko on paras muusa, kyllä sitä oppii. Itsestäni tuntuu, että varsinkin sitä rantautumista ja sen sellaista manöveerausta oli helpompi ensin hahmottaa motskarilla, tuuli kun tarttuu purkkariin ihan eri lailla. Tämä vastaus oli nyt ihan ympäripyöreä...

  VastaaPoista
 4. Meidän vene nukkuu talviunta satamassa pressun alla pukeilla, samassa satamassa kuin kesäisinkin. Ja joka talvi pelottaa, että tuleeko myrsky ja kippaa koko veneen, mutta onneksi muut isommat veneet suojaavat tuulelta. Tosin silti venettä pitää käydä taputtelemassa ja juttelemassa sen kanssa :).

  VastaaPoista
 5. Miss P: Tottakai pitää käydä taputtelemassa ja juttelemassa. :) Niin mekin tehdään!

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!