keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Tyynyhullut päivät

Taas ne alkoivat. Almakin näytti olevan ihan samoissa touhuissa. Syksyyn kuuluu kaikenlainen myyssaus torkkupeittojen ja tyynyjen seassa. Kesäisemmät tyynyt ja peitot saivat vaihtaa paikkaa tai mennä kaappiin odottelemaan kevättä ja syksyisemmät pääsivät taas käyttöön. Ja kuten veneessäkin, myös kotona niitä on ihan joka puolella. Ja vieläkin tekisi mieli uusia, mutten nyt taida taipua mielitekooni.
Yritän olla ostamatta uusia torkkupeittoja ihan joka kevät tai syksy, koska niitä on niin kamalasti. Silloin kuitenkin, kun on ihan absolut pakko saada uusi, niin vanhat siirtyvät yleensä Laivakoiran sänkyyn. Laivakoira on muuten tosi tarkka sängystään. Sitä on kerran siirretty ja kerran se oli minulla mukana eräissä sisustuskuvauksissa. Mielenosoitus tuli saman tien protestipissojen muodossa!
Laivakoira taisi päättää, että kuvaustilanne on hauska leikki ja antoi oman panoksensa. Laivakoiran lempilelut eivät ole mitään varsinaisen kauniita esineitä, mutta kauniitakaan on turha ostaa. Laivakoira leikkii nimittäin leluillaan niin rajusti ja välillä ikenet verillä, että kamalan näköisiä ne nätimmätkin lelut ovat noin vuorokauden kuluttua saamisesta.Väripläntit. Parin viimeisen syksyn aikana olen jotenkin mieltynyt violettiin. Se on sopivan tummaa ja syksyistä.Tarkkasilmäisimmät saattavat huomata, että minulla on jonkinasteinen fiksaatio palmikkoneuleeseen ja että en juurikaan piittaa silittämisestä. Koiranomistajan pakkokäytännöllisyys näkyy siinä, että valkoisten sohvien ja nojatuolien (ne tulivat ennen koiraa - nyt olisin viisaampi) päällä on käytännössä aina joku suojatekstiili.

10 kommenttia:

 1. Voi hitsiläinen, mun kone meni yhtäkkiä pois netistä juuri kun olin lähettämässä kommenttia. Ei auta kuin laittaa uutta.: )

  Teidän koti näyttää NIIN ihanalta, sellaiselta kotoisalta ja lämpimältä. Sellaiselta, että haluaisin lösähtää tuohon nojatuoliin lukemaan kirjaa ja juomaan glögiä (oih! koskakohan glögiä tulee muuten kauppoihin).

  Mietin muuten tuossa, että jäikö sun vanha blogi nyt kokonaan historiaan? Sinne kun jäi muistaakseni jotain ihania reseptejä, ainakin yksi sellainen pastajuttu ja joku tofuinen ruoka. Olisiko niitä mahdollista saada tännekin?

  Kiva päästä nyt lukemaan muidenkin tekstejä rauhassa. Tuntuu, että siitä on niin pitkä aika, kun olen ehtinyt kunnolla perehtymään teidän kirjoituksiin, mutta nyt siihen tulee muutos.: )

  VastaaPoista
 2. Aivan tajuttoman hieno on laivakoiran peti! Kun mulla vaan olis se koira...

  VastaaPoista
 3. Mäkin kaivoin langat ja puikot naftaliinista eilen ja ajattelin tehdä muutaman palmikkoneuletyynyn meille olkkariin. Tyynyjä ei voi olla koskaan liikaa! Eikä myöskää torkkupeittoja :).

  VastaaPoista
 4. Mistä noi kivat palmikkoneuletyynyt ovat?

  VastaaPoista
 5. Kaitaliina: Luulen kyllä, että noi sun tarkoittamat reseptit löytyvät tältä puolelta. Kävin vanhaa blogia läpi, enkä löytänyt mitään kuvaamasi laista sieltä. En ole vielä ihan varma, mitä teen vanhan blogin kanssa. Olkoon nyt toistaiseksi niin kuin on.

  Toi nojatuoli onkin mun lempilukupaikkani. :) Ja glögiä bongasin jo kaupasta! Meidän lähi-Alepasta jo ainakin löytyi.

  Zoe: No on kai niitä huonompiakin syitä hankkia koira kuin se, että haluaisi antaa sille kauniin pedin? :D Siinähän sulla olisi sitten reissunjälkeisprojekti?

  Miss P: Siis neuloja? Sinäkin? ONko mun nyt pakko mennä johonkin lankakauppaan ja istua taas viiniämpärillisen kanssa opettelemaan? Jos kerta kaikki muutkin osaa...

  Lotteriet: Beiget on Villa Stockmannin viimetalviset, mutta niitä taitaa olla kyllä tänäkin vuonna, oli näkevinäni. Valkoinen on Lexingtonin ja jo muutaman vuoden vanha. Ja hei, long time no see, mihin oot hävinnyt?

  VastaaPoista
 6. Tästä laivakoiralle ensi kaudeksi vaatetta: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=102&d_id=43&lang=se

  Eikun kutomaan! Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Miss P: Eikä! Vähän liian söpö! :D Noin yleisesti vastustan vaatteita koirilla muuhun kuin oikeaan tarpeeseen (kuten pakakspuvut), mutta toi on aivan ihana. Ja kyllähän pienen lattian tasolla olevassa laatikossa vetää talvisin...

  VastaaPoista
 8. Eikö ollutkin! Musta toi oli niin söpö, että meinasi taju lähteä. Sopisi hyvin kylmiin purjehduspäiviin veneeseen tai satamaan. Tai ihan kotiinkin :). Tostahan on hyvä aloittaa kutomistreenailut, eikö :)?

  VastaaPoista
 9. Hei! Olen seurannut blogiasi anonyymisti taustalla (purjehdusharrastuksen innoittamana), mutta nyt on pakko kysyä: mistä iki-ihana laivakoiran peti on hankittu? Vai onko mahdollisesti itse tehty?

  Nimim. täydellinen koiranpeti hakusessa

  VastaaPoista
 10. Täydellisen koiranpedin hakija: Laivakoiran peti on teetetty Country White -sisustusliikkeen kautta. Liikkeellä on valikoimassaan tuontapaisia lehtikoreja ja kysyin aikanaan heiltä, josko samalla idealla saisi teetettyä koiranpedin omiennmittojen mukaan ja omalla tekstillä. Sai, puuseppä oli toisen omistajista isä. En tiedä, tekevätkö moista toiste, ainakin minulle totesivat, että nyt taisi mennä vähän turhan halvalla... Ja olihan peti halpa, maksoin siitä muistaakseni 40 euroa! Samaan hintaan eivät varmaan tee, mutta kannattaa kysyä!

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!