maanantai 3. lokakuuta 2011

Seinän väri

Kersti kyseli makkarin seinän sävystä ja koska seinä saa usein kehuja muiltakin, niin tehdä tästä aiheesta oman postauksensa. Meillä on itse asiassa sama sävy olohuoneessakin ja kiitos kuuluu alun perin miehelleni, joka halusi meille tummanharmaan seinän. Olin aikonut vertailla sävyä väriviuhkaani tänään luonnonvalossa, mutta jokainen, joka on tänään katsonut ikkunasta ulos, arvannee, ettei se nyt ole ihan mahdollista. Makkarin kaikki valot tuottavat kuitenkin aika valkoista valoa (mitä normaalisti en diggaa, mutta energiansäästölamput, what can you do...), joten luulen, että pääsin silti ihan hyvään lopputulokseen. LUULEN, että sävy on Tikkurilan Symphony -värikartan N488 tai M488. Tikkurila tosiaan muutti sävyjään jokunen vuosi sitten ja seinät on maalattu vuosia sitten, joten en tiedä, saako juuri tuota sävyä enää. Itse olen saanut ainakin K-Raudassa aina hyvää palvelua maaliasioissa ja he ovat usein tienneet nykyisen vastineen jollekin vanhalle sävylle.
Maalaamista suunnittelevien tyyliniekkojen kannattaa muuten ehdottomasti tsekata myös Flamantin maalit. Ne ovat upean sävyisiä. Kersti voisi tykätä tästä. Flamantin maaleja myy Suomessa Boknäs. Testeripurkki maksoi ainakin vuonna nakki 8 euroa. Hyvin vaaleiden harmaiden kanssa kannattaa olla tarkkana, voi nimittäin käydä niin, että mallipalassa ja testeristä maalattuna kaunis harmaa taittaakin isolla pinnalla violettiin tai siniseen. Puhdasta, vaaleata harmaata on todella vaikeaa löytää! Ja juuri sen täydellisen sävyn Tikkurila menikin sitten lopettamaan. Pah!

Tällaista tähän maanantaihin. Sisustusaiheisella linjalla varmasti jatketaan koko viikko, koska eilen siirryin sanoista tekoihin ja löysin meille (toivottavasti) sopivan telkkarin seinätelineen.

4 kommenttia:

 1. Kannattaa ehdottomasti maalata seinään mallipalat ennen lopullista valintaa. Pari vuotta sitten sopivaa harmaata keittiön seinään etsiessä huomattiin, kuinka erilaiselta värit näyttävät seinällä kuin värilastulla. Teidän seinä sen sijaan näyttää oikein hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Elina: Näinhän se on mallipalojen kanssa. Vaan niissäkin piilee se ongelma, että jos ostaa vain sellaisen puolen litran maalin testatakseen sävyä, niin se saattaa vieläkin olla vähän erilainen kuin isoon purkkiin sävytettynä. Ja mallipalankin pitää olla tarpeeksi iso. Ehdin yhdessä vaiheessa maalailla mallipaloja ihan kyllästymiseen asti työn takia ja niinpä suutarin lapsella ei ole kenkiä - yhteenkään seinään täällä kotona en ole maalannut mallipaloja. :D Kerran on mennyt pieleen, muttei onneksi niin pahasti, että olisin jaksanut alkaa vetää uusia malleja päälle.

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos kovasti maali-infosta! :) Tuliko teillä muuten seinästä mallipalaa tummempi vai vaalemampi? Tuntuu, että molempia kommentteja kuulee. Meillä olisi nyt mallipaloissa vielä yksi tuota teidän väriä tummempi sävy joka olisi ihana, tummuus vaan mietityttää. Meilläkin siis tilanne sellainen, ettei yksinkertaisesti keretä testailemaan eri sävyjä, vaan seinän väri täytyy saada aika vauhdilla vaihdettua. :)

  VastaaPoista
 4. Kersti: Eipä mitään, kivaahan näitä on pohdiskella. :) Seinästä taisi tulla pikkuisen tummempi, jos en nyt ihan väärin muista, mutta ero ei ollut mikään hurja. Mun mielestä tummat seinät ovat makeita oikeassa tilassa, ei sitä tummuutta kannata säikähtää. Tuleepahan vähän luonnetta! :D

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!