tiistai 22. marraskuuta 2011

All things new

Tässä kuussa olen tehnyt paljon itselleni uusia asioita. Yksi niistä on lakanoiden silittäminen. En ole koskaan pitänyt silittämisestä, joten rautaa ovat nähneet vain pakolliset tekstiilit. Eräänä päivänä kuitenkin halusin ottaa makkarista kuvan, mutta en kehdannut, koska lakanat olivat niin ryppyiset. En olisi arvannut, miten suuren eron se silitys tekee!
Ikivanhat Hemtexin lakanat näyttivät melkein uusilta. Hemtex on muuten ihme kauppa, siellä tuntuu aina olevan joku ale meneillään. Sieltä tuleekin ostettua aika paljon lakanoita. Tyynyliinoja saatan ostaa myös Gantilta tai Lexingtonilta, mutta koko settejä hankin lähinnä Hemtexin parempilaatuisista mallistoista, Villa Stockmannilta ja Borås Cottonilta. Eniten pidän kuviollisista lakanoista. Kokonaan valkoiset ovat kauniita, mutta harvoin tarpeeksi paksua kangasta, etteivät täkit ja tyynyt kuultaisi läpi. Mitkä ovat teidän suosikkejanne?

6 kommenttia:

 1. Kaunis tunnelma makuuhuoneessa! Itse ostan lakanoita tosi harvoin ja niitä on vain tarpeellinen määrä. Aluslakanat ja tyynyliinat ovat aina valkoisia Luhta Home -mallistoa. Pussilakanoita meille vanhemmmille on kolmet: kahdet Gantin, jotka ovat uskottomattoman hyvää materiaalia (sileät ilman silitysrautaa) ja yhdet Ikean vaaleansiniset, joissa ei niissäkään valittamista. Lapsilla on Ikeaa (vanhimmat yli 10 v vanhat) ja Lexintonia (laatu huonompaa kuin Gantin). LIsäksi on parit anopin ostamat, joista en kamalasti pidä.

  VastaaPoista
 2. Oi, mä kans huomasin miten kauniilta Charin lakanat näyttää ja se salaisuus oli juurikin silitys, jota en itse harrasta koskaan lakanoiden kohdalla. Pitäs varmaan kokeilla ;) Kiitos lakananostopaikka-vinkeistä! Uuteen kotiin voisi hankkia läjän myös uusia, kauniita lakanoita! Miten kaunista teidän makkarissa <3

  VastaaPoista
 3. Mäkin vihaan silittämistä. Joskus nuorempana silitin lakanatkin, mutta sen yliannostuksen jälkeen en silitä enää mitään. Miehen paidat just ja just juhlatilaisuuksiin ehkä. Onneksi joku aika sitten Innossa Glorian Kodin sisustaja kertoi, että nykyään kuviinkin halutaan "nukutun" näköisiä ryppyisiä vuodevaatteita. Eli ei tarvi potea enää huonoa omaatuntoa ryppyisitä lakanoista. Teidän makuuhuone näyttää kyllä kauniilta, ihanan harmoniset sävyt.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Kiitos! Mä olen huomannut Gantin ja Lexingtonin laatueron myös pyyhkeissä. Lexingtonit kulahtavat paljon nopeammin. Minäkään en osta kovin usein lakanoita, olen jotenkin tosi nirso niidne suhteen ja sitten ne, jotka kelpuuttaisin, ovat usein liian kalliita. Luhta Homea en ole tainnut koskaan kokeilla, kiitos vinkistä. :)

  Cherry: Kiitos. :) Se silitys kyllä auttaa vaan siihen lakananvaihtopäivän fiilikseen. Parin nukutun yön jälkeen silitetyt ja silittämättömät lakanat näyttävät ihan samoilta. Siksi minäkään en ole aiemmin lakanoita silitellyt, mutta nyt vaan huomasin, miten ihanan tuntuisetkin silitetyt lakanat ovat.

  Linda: Ihana synninpäästö! Nukutun näköisiä lakanoita it is! Kiitos kehuista. :)

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Tunnelmallinen makuuhuone. Nyt kun kodin seinien maalailu on täällä ajankohtaista, en malta olla kysymättä teidän makkarin seinän väristä. Kuvasta ei ihan tarkkaan näe onko se ruskeaa vai harmaata? Osaatko tarkemmin sanoa sävyä?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Moikka! Makkarin seinästä on juttukin, taitaa olla syys- tai lokakuun alla. Ja ainakin Kuivan maan koti -tagin alta se löytyy. Nimi on informatiivisesti seinän väri. :D

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!