tiistai 15. marraskuuta 2011

Dekadentti tiistai-ilta

Joskus, jos on vähän tyhmä päivä, tarvitaan parempi illallinen ja viiniä arkenakin. Niinpä katoin nätit astiat ja sytytin kynttilät. Ongelmana vain oli, että emme löytäneet korkkiruuvia mistään. Siis oikeasti mistään. Lasit pysyivät uhkaavan tyhjinä.


Onneksi isäni oli tulossa käymään ja pyysimme häntä auttamaan ahdingossamme. Isi toi korkkiruuvin ja saatoimme huokaista helpotuksesta.Loppu hyvin, kaikki hyvin. Hyvä ruoka, parempi mieli. Add your own cliché here. Uuniporkkanat ja hirvipyörykät.Jouduin muuten ensimmäistä kertaa ikinä huomioimaan koiran somistelujutuissani. Amarylliksen ruukussa oli ostettaessa vähän liian vähän multaa ja kukkien avautuessa niiden paino kallisti koko kasvin ketaralleen. Yritin ratkaista ongelmaa kaatamalla ensimmäistä kaapista käteen sattunutta asiaa eli tummaa soijarouhetta ruukun täytteeksi. Seuraavan kerran, kun joku tuli kotiin, kukka oli pitkin lattoita ja soijarouheet kadoksissa. Siis oikeasti, meillä salamipizza saa olla pöydälle yön yli unohtunena ihan rauhassa, mutta soijarouheet katoavat kukkapurkista? No, nyt painona on kiviä.

5 kommenttia:

 1. Kuitti lukemisesta! Ota seuraavaksi Sonja-sarja luettavaksi. Se on ihana, olen lukenut kahdesti.

  VastaaPoista
 2. Heipsun! Tohtisiko pyytää uuniporkkanoiden reseptiä? Näyttävät herkullisilta ja itse oma pää ei pysty sen luovempaan kuin keitetyt porkkanat (jotka alkavat hiukan tympiä miljoonannen kerran syötynä).

  t. Kristiina

  VastaaPoista
 3. Pauliina: Kiitos vinkistä, luenkin sen seuraavaksi! :)

  Kristiina: Hellou! Joo, ilman muuta saat reseptin, joka on erittäin yksinkertainen. Lohko porkkanat haluamasi kokoisiksi. Valele lohkojen päälle oliiviöljyä. Jos sulla on sellainen spray-pullo öljylle, niin aina vaan parempi, sillä saa hyvin spreijattua öljyä, eikä sitä tule liikaa. Rouhi päälle suolaa myllystä ja ripottela rakuunaa. Paistoin porkkanoita 200 asteessa tai 175 kiertoilmalla noin puolisen tuntia. Porkkanoista kyllä näkee, kun ne alkavat olla valmiita tai voi tökätä harukalla, että ovat läpikypsiä. Sama idea siis kuin lohkoperunoissa ja tulee tosi hyvää. Tänään ajattelin kokeilla samaa punajuurilla (niitä pitää tosin varmaan keittää ensin), paitsi että jätän rakuunan pois.

  VastaaPoista
 4. Eikä,voi Nepparia! Ei kai sen masu turvonnut älyttömästi :) ps. Ihanat joulukortit varmasti tulossa!

  VastaaPoista
 5. tiina: No kyllä se yhden aamun makoili mieluiten mahallaan, eikä ollut niin innostunut nappuloistaan. :D

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!