keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Onnistumisia ja epäonnistumisia

Mulle näyttää käyvän aina tähän aikaan vuodesta täsmälleen sama juttu. Käyn jossain pienessä ja söpössä sisustusliikkeessä, kuten vaikka Olivassa, hakemassa vähän joulufiilistä. Mietin, että uusi kranssi voisi olla kiva. Sitten aina tuskastun siihen, että joku ihan todella yksinkertainen pajukranssi, johon on sidottu nauha, maksaa yli neljäkymppiä. En todellakaan usein käännä summia markkamääräisiksi ja tajuan kyllä inflaationkin, mutta kamoon, yli 200 markkaa joulukranssista? Sitten tulee aina sellainen "osaan mä itekin" -kohtaus. Kopsautin kannat yhteen ja siirryin Plantageniin ja Tiimariin. Pajukranssi maksoi 7,95 ja tilpehöörit kai viitosen. En löytänyt mieleistäni nauhaa tällä kertaa, joten tein vähän erilaisen. Nuo huopapalaset olivat alunperin sydämiä, mutta sellaisenaan vähän turhan söpöjä, joten leikkelin ne tuollaisiksi epämääräisemmiksi. Kyllä kuumaliimapyssy on sisustajan paras ystävä!

Kranssi päätyi tuohon, koska en oikein keksinyt muutakaan paikkaa. Edellisvuoden saman ajatusketjun tuloksena syntynyt kranssi on edelleen sillä Virallisella Paikalla. On ollut siinä läpi vuoden, auts.

Kranssin pariksi ostin pajukorin amaryllikselle, joka odottelee vielä avautumistaan. Katselin Olivassa korejakin, yksi kiva esimerkiksi maksoi 49 euroa. Huh. Tämä maksoi 5,95. Mikä onnistumisen elämys!Onnistumisista epäonnistumisiin... Eikö tän yrttiruukun pitänyt olla joku idioottivarma juttu?


8 kommenttia:

 1. Oi ihanaa, että joku muukin kääntää vielä eurot markoiksi!!! Ja kuumaliimapyssy on ihan paras keksintö :)

  Kauniin kranssin olet tailteillut :)

  Tein lauantaina lammaspataa ja lisäilin sinne itse kuivaamiani yrttejä- purkkiin kuivaneita yrttejä toisin sanoena :D

  Olisi muuten ihanaa, että basilikat ja muut eläisivät täällä meillä läpi vuoden :)

  VastaaPoista
 2. Sofié: No olisi kyllä tosi ihanaa, jos ne yrtit eläisivät. Rosmariini on pärjännyt mulla aika hyvin läpi vuoden, mutta basilikan kanssa on kyllä aika toivotonta. Kai se on se valon puute...

  En mä usein kääntele niitä euroja, silloin vain kun tunnen tarvitsevani vähän jotain perspektiiviä ostoksiin.

  Lammaspata kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 3. tutun näköinen basilika... lohdutan itseäni, että kunto johtuu valon, ei hoidon puutteesta. niitähän on sellaisia härpäkkeitä, joissa vesi solisee ja valot loistaa ja yrtit rönsyilee? pitäisikö satsata. tulee noille hätinä-yhteen-ruokaan -yrteillekin hintaa.
  -kaisa

  VastaaPoista
 4. Bongasin Sisustusblogista bloggauksen, jossa käsiteltiin veneen sisustusta. Aika lyhyt juttu, mutta kun nyt liippasi läheistä aihetta niin ajattelin vinkata.

  http://www.sisustusblogi.fi/veneen-sisustaminen/

  VastaaPoista
 5. On aivan totta, että monenlaista voi tehdä itsekin.Minusta kranssit ovat todella ylihinnoiteltuja! Ja omien tekemiseen liittyy juurikin se onnistumisen ilo. Ja persoonallisuus:)
  Täytyy kyllä sanoa, että sisustusliikkeessä olevan ja vielä saman tuotteen saa jostain muusta halvemmalla. Viime vuonna ostin (sis. liik.)sellasen jouluisen lumiukon, maksoin siitä 60 euroa.No Iskussa sama ukko maksoi 23 ekeä.Joissakin tavaroissa on ns. sisustuslisä:)
  Kuitenkin kauniin kranssin sait aikaan ja asetelma on onnistunut.

  VastaaPoista
 6. -kaisa: Valonpuutehan se, koska olen kyllä ihan tunnollinen basilikanhoitaja. Just muuten katselin Plantagenissa sellaista yrttijuttua, satasen pintaan taisi olla hinta. Avaruusasemablogissa oli joskus juttua siitä, että se oli ollut jonkun lehden tilaajalahjana, mikä on jo ihan hyvä lahja. Meillä ei ole oikein paikkaa moiselle, muuten olisin varmaan pistänyt lehden tilaukseen, niin kivoja ne tuoreet yrtit ovat.


  h: Kiitos vinkistä, kävin heti katsomassa! Oli jotenkin tutun näköinen, olen ehkä joskus nähnyt tuon jossain. hirveän vähän noin muuten näkee mitään veneensisustusjuttuja. Glorian kodissa oli joskus anno domini yksi.

  Lennu: Olet ihan oikeassa tuosta sisustuskaupan lisästä. Olen huomannut saman. Kaikki ei tietysti halua/osaa tehdä itse, mikä on täysin ok, mutta tuntuu kohtuuttomalta maksaa jostain kranssista noin hirveitä rahoja...

  VastaaPoista
 7. Oi voi basilikaa, mä olen myös miettinyt tuota yrttiruukkua, kun jotenkin mun käsittelyssä ne nuukahtaa heti, mutta näköjään ei kannata :-D.

  VastaaPoista
 8. Mrs J.: Mä luulen, että kesäaikaan tuo ruukku on ihan ässä, mutta talvella ei vain Suomessa valo riitä millään. Mutta voisihan teillä päin vaikka riittääkin?

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!