maanantai 16. tammikuuta 2012

Kesän kaipuu

Tiedättekö, eilen se iski. Ihan valtava kesänkaipuu. En voinut ajatella mitään muuta kuin kimaltelevaa merta, niitä laiskoja spinnutuulia, kirjakasoja kajuutassa, valoisia iltoja kannella ja laiturilla, Laivakoiraa räpeltämässä vendan tullen, uimareissuja ja savukaloja. Miten ihmeessä nämä seuraavat kuukaudet saataisiin menemään mahdollisimman nopeasti?

Rantapallo tarjosi lippuja Matkamessuille ja päätin ottaa tämän tarjouksen ilomielin vastaan. Meillä on suunnitelmissa purjehtia tänä kesänä Ruotsiin (jos vain suinkin saamme yhteisen kesäloman), joten aion etupäässä etsiä tietoa Tukholman ja muun Ruotsin itärannikon kivoista kohteista. Nyt siis viimeistään alkaa kuivapurjehdus, josta joku kyselikin taannoin. Kevättalven aikana on tarkoitus käydä katsomassa Båtia useampaan kertaan ja minun täytyy kyllä kerrata solmuja. Näin jo painajaista, jossa en osannut enää yhtäkään. Venepaikka pysynee samana vielä tämän vuoden, en usko, että saamme vielä tänä vuonnakaan paikkaa venekerholtamme. Båt on nyt ollut ylhäällä reilut kolme kuukautta. Nelisen kuukautta menee vielä ennen kuin se lasketaan takaisin veteen. Neljä pitkää kuukautta!

10 kommenttia:

 1. Hei mäkin olen menossa torstaina matkamessuille, en olekaan ennen ollut. Ehkä sieltä löytyy hyvää infoa tuleviin lomakohteisiin.: ) Tällaiset aurikoiset talvipäivät saavat kyllä usein haaveilemaan kesästä.

  VastaaPoista
 2. Kesän kaipuu on täälläkin kova, tämä pimeys on vaan aivan kamalaa.

  VastaaPoista
 3. Ammattilaisten päivä se torstai :). Minut löytää kaikki ne neljä päivää töistä osastolta, huoh. Mutta, Vene-messuille aion mennä turistina. Tänään pärähti sen kutsu postilaatikkoon ja ekana tuli Norppa mieleen, että mitähän Båt saa sieltä tuliaisena! Näin blogittaret ovat arjen ajatuksissakin mukana :).

  Neljä kuukautta menee hujauksessa, kohtahan voi alkaa kevätkunnostushommiin!

  VastaaPoista
 4. Kaitaliina: Höh, mä menen perjantaina. Mennään ristiin, mutta ehkä nähdään sit jossain muualla tänä vuonna. :)

  Linda: No sano muuta! Mä en jaksaisi tätä enää yhtään ja talvi on vasta alussa! Ainoa hyvä puoli tässä on se, että nyt ei tarvitse enää pestä tassuja / koko koiraa lenkin jälkeen.

  Tickler: Mä meen perjantaina, kun en oo ammattilainen. :D Hauskaa, kun ajattelit meidän Båtia! Venemessutkin tosiaan on ihan kohta. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että joku muukin jo haaveilee kesästä! Onhan tässä onneksi laskiaspullia ja keväthankia piristämässä taivalta kohti kesää ja veneilyä. Oon just niin tohkeissaan, kun ensimmäisen oman veneen omistaja voi olla. Mies taas täysin cool. Meillä on onneksi sprayhoodin ja teippausten uusiminen edessä, eli jotain aiheeseen liittyvää saa värkkäillä talvellakin. :)

  -Riikka

  VastaaPoista
 6. -Riikka: Laskiaispullat jee, mutta keväthanget, who cares! :D Miehet on sellaisia mukacooleja, kyllä nekin herkistyy, kun vene laitetaan/nostetaan veteen/vedestä. :D

  VastaaPoista
 7. Oioi, kylläpä osui ja upposi! Tänä talvena kun en edes pääse mäkeä laskemaan (siis suksilla, joten se niistä keväthangista) niin tämä on aika turha vuodenaika...
  (Tosin mielikuvaani leppoisista kesäpurjehduksista vähän sekoittaa yksi hemmetin touhukas, joten kuten kävelevä yksivuotias... :)

  Me tultiin toissa kesänä ylös Ruotsin rannikkoa Utklippanilta pohjoiseen ja Gotlannin kautta kotiin. Oli hieman tiukka aikataulu, joten tultiin pitkiä päiviä ja pari yötäkin. Sen verran kivalta näytti paikat sieltä mereltä katsoen, että sinne pitää päästä uudelleen! Siispä länsinaapuri on ollut meilläkin mietinnässä ens kesäksi mutta katsotaan nyt, kuinka pitkän loman mies voi pitää. Jos yhdistää kesäloman ja isyysloman niin päästäsiin aika pitkälle...

  VastaaPoista
 8. Mä en ole (ihan) vielä aloittanut kesän kaipailua, ensin pitää saada muuta To do-listaa vähän lyhyemmäksi :). Tosin näin yhden purjeveneen merellä uuden vuoden päivänä ja tuli pieni kaipuu...

  Meidän vene taitaa odottaa tänä vuonna toukokuulle saakka ennen kuin pääsee takaisin veteen, vene parka. Ja me myös. :)

  Meidän vene saa face liftin master bedroomin (:D)osalta, joten pientä fiksailua on senkin osalta. Samalla oon pyhästi päättänyt uusia osan tyynyistä ja pestä vanhat, joissa on jos minkälaista fikataukojen todistusaineistoa...

  VastaaPoista
 9. Elina: Kyllä se teidän yksivuotias varmaan ihan vain katselee maisemia ja koilaa köysiä. :D Eiku... Isyyslomasta ja kesälomasta saisi kyllä upean pitkän kesäloman, toivottavasti teillä onnistuu tuo ja pääsette haavereissulle. :)

  Miss P: Facelift, tell me more! Koska olette yleensä laittaneet veneen veteen? Ollaan puhuttu tästä joskus, mutten muista. Oliko se niin, että kuukautta ennen ja kuukautta jälkeen loppuu siellä kausi Suomeen verrattuna?

  VastaaPoista
 10. Elina: Kyllä se teidän yksivuotias varmaan ihan vain katselee maisemia ja koilaa köysiä. :D Eiku... Isyyslomasta ja kesälomasta saisi kyllä upean pitkän kesäloman, toivottavasti teillä onnistuu tuo ja pääsette haavereissulle. :)

  Miss P: Facelift, tell me more! Koska olette yleensä laittaneet veneen veteen? Ollaan puhuttu tästä joskus, mutten muista. Oliko se niin, että kuukautta ennen ja kuukautta jälkeen loppuu siellä kausi Suomeen verrattuna?

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!