torstai 12. tammikuuta 2012

Kodin kevät

 


Tänään olen kaivellut ikivanhoja kotikuvia inspiraation toivossa. Kattauskuvaa, joka on yksistä ihan sata vuotta sitten olleista sisustuskuvauksista, lukuun ottamatta postauksen kuvat ovat meiltä muutaman vuoden takaa. Perinteisesti olen vaihtanut tyynyjä vaaleampiin ja tekstiilejä kevyempiin versioihin. Tämän vuoden kevättalvikoti ei juurikaan poikkea edellisten vuosien vastaavista. Sohvien suojapeitteet vaihtuvat uusiin sitä mukaa, kun edelliset kuluvat loppuun. Yleensä suosin Hemtexin alepäiväpeittoja. Sisustuslehtien suurin huijaus on seuraava lause. "Valkoiset sohvanpäälliset ovat käytännölliset koira-/lapsiperheessäkin, koska ne on helppo heittää pesukoneeseen niiden likaantuessa." No, onhan se heittämisosuus ihan iisi, mutta kuka tahansa, joka on joskus sormet verillä ja kynnet katkenneina riipinyt päällisiä takaisin, tietää, miten asia oikeasti on.

Tänä vuonna tunnun kaipaavan valoa ja vaaleutta poikkeuksellisen paljon. Yleensä tammikuussa on ollut täysi talvi ja tulppaanit, alkutalven suosikkini, ovat täyttäneet kodin. Nyt tuntuu siltä, että koko ajan on vain niin pimeää ja harmaata, että vaaleanpunaisia tulppaaneja tarvittaisiin aikamoinen nippu, jotta ne yksistään tekisivät sen kevättä odottelevan tunnelman. Ostin kauden ensimmäisen puntin eilen. Kannoin violetit silkkityynyt ja torkkupeiton odottelemaan ensi syksyä ja siivosin pinnoilta krääsää pois. Heti tuli paljon parempi feng shui.Toinen juttu, joka sai energiat lentelemään, oli Rooman hotellin buukkaaminen. Parin kuukauden päästä reissataan taas. Jipii!

4 kommenttia:

 1. Ooh, ostaisipa joku meillekin puntin tulppaaneja.(Tai veisi edes kyntteliköt kellariin asti...)

  VastaaPoista
 2. Katselin vasta tulppaaneita, mutta en ostanut. Mutta hei, luin suosituksestasi sen Bergdorf Blondesin ja PIDIN!

  VastaaPoista
 3. Mies kysyi multa pari päivää sitten, että olenko mä nyt ihan varma niistä valkoisista sohvista uuteen kotiin. Ja miksi ne pitää ostaa, jos niiden päälle pitää ostaa myös suojaviltit tai muut. No mutku. Ei oo mitään järkevämpää perustelua. Se tulee kiroamaan mut alimpaan maanrakoon siinä vaiheessa viimeistään, kun nakitan sen riipimään ne pestyt päälliset takaisin paikoilleen. Kun joku pieni ihminen on ehtinyt kuitenkin pyyhkiä suunsa sohvankulmaan. Mutta mä haluun, mutku mutku..;)

  Pitäisiköhän munkin ostaa tulppaaneja tänään. Menen ostamaan illalla huomisille viidakkosynttäreille sopivat kukat (luotan siihen, että ne kukkakaupassa osaavat suositella jotain) ja samalla voisi napata tulppaanitkin. :)

  VastaaPoista
 4. Laura: Mä tungin kyntteliköt ihan vaan kodinhoitohuoneeseen, joka muistuttaa lähinnä alkuräjähdyksen jälkeistä tilaa... :D Mutta tulppaaneja kyllä kannattaa ostaa, ne auttaa kaikkeen!

  Tessa: Jee, kivaa kun tykkäsit!

  Pauliina: Valkoiset sohvat on kyllä pahat, koska onhan ne tosi kauniit. Mietin just, mitä tekisin, jos olisin nyt ostamassa sohvia. Todennäköisesti päätyisin johonkin helmenharmaan tyyliseen väriin. Kyllähän toi valkoinen noiden vilttien alta vähän näkyy, mutta ei ihan tarpeeksi. Tää vilttisysteemi on joskeenkin älytön, mutta pakon sanelema systeemi. Älyttömyyden olen kyllä valmis myöntämään, mutta puolustaudun sillä, että sohvat tulivat ennen koiraa.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!