keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kylässä ja kotonaOlimme eilen illallisella Herra ja Rouva Muffinssin luona. Kun Rouva Muffinssi kutsuu syömään, kannattaa mennä. Meillä oli tosi mukava ilta, sellainen, että hymyilytti koko matkan kotiin.

Keittiötunnelmissa, tosin vähän toisenlaisissa pystään tänäänkin. Keittiöremontti on vihdoin totta (halleluja) ja niinpä ajattelin uuvuttaa miehen esittelemällä hänelle suunnittelemani vaihtoehdot Ikeassa. Lattiakaupoillekin tekisi mieli. Meillä minä yleensä suunnittelen kaikki sisustukseen liittyvät jutut (koska minulla on siihen rutiini) ja mies puuttuu suunnitelmiini vain, jos joku juttu on hänelle tärkeä tai hän haluaa ehdottomasti jonkun tietyn jutun jollain lailla. Toisin sanoen teen usein, mitä haluan ja miehellä on veto-oikeus. Nyt mies kertoi, että haluaisi lattiaksi tammiparketin, joten sellaisten meille sopivia vaihtoehtoja minä alan kartoittaa. Niin ihana kuin yksisauvainen lankkuparketti olisikin, se ei oikein meidän 90-luvulla rakennettuun rivitaloomme istu.Kuva Novafloor

Kaksi- tai kolmesauvainen lattia meille siis tulee. Öljyttyä on helpompi paikkailla itse, mutta lakattu on kovempi. Valitsemme varmasti jonkun, jonka väriä on käsitelty hieman kylmempään suuntaan, koska tammi (kuten melkein kaikki muutkin puut) kellastuu UV-säteilyn vaikutuksesta. Lisäksi hionta saa olla sellainen aika rustiikkinen, jossa puunsyyt näkyvät, koska koiran kanssa naarmuja tulee väistämättä ja elävämpään pintaan ne ikään kuin uppoavat.

Stay tuned, sisustuksesta innostuneet, koska pian tämä blogi räjähtää erilaisista sisustuspostauksista! Ja ne, ketkä eivät voisi sisustamisesta vähempää piitata, osanottoni. Vene menee veteen toivottavasti jo toukokuun alussa, joten sitten tulee purjehdusjuttuja.

6 kommenttia:

 1. Harjattu parketti jättää puunsyyt parhaiten näkyviin ja myös tuntuu puulta, mutta se tulee olla käytännössä öljytty. Lakkaus peittää tuntuman.
  http://www.timberwise.fi/
  Tuolla taitaa olla vain 1-sauvaista laatua... mutta ehkä ideoita, jos ei muuta.

  Venemessut on ihan kohta ;)

  VastaaPoista
 2. Jään kanavalle seuraamaan projektin etenemistä. :)

  VastaaPoista
 3. Anders von Sibbo: Joo, timberwisen sivuilta saa kyllä inspiraatiota, mutta heillä ei taida olla kuin lankkuparkettia. Kauniita lattioita kyllä, kivahan niitä on ihailla! :) Jee venemessuille! Mistä tulee mieleen, että Båt on ollut meillä kojta vuoden. Niin se aika kiitää!

  Tuulevi: Täältä pesee. :)

  VastaaPoista
 4. Me koitettiin myös valita jotain sellaista sävyä, joka ei kellastuisi kovasti. Vielä en osaa sanoa, kuinka kävi, kun lattia on ollut tuossa vasta vajaat kaksi kuukautta. Parketti on Karelian tammiparkettia mocca-sävyssä, tykkään siitä ainakin nyt tosi paljon. 2-sauvaista on olkkarissa ja ruokailutilassa, makkareihin laitettiin 3-sauvaisena (se kun on niin paljon halvempaa).

  Mutta siis huoh. Voi kun mullakin riittäisi intoa ja ennen kaikkea taitoa sisustaa. Täällä on parisataa neliötä silleen puolivalmiina... Eli sisustuspostaukset, keep 'em coming, jospa vaikka sais jotain inspistä :)

  VastaaPoista
 5. Jahas, popparit ja limut kainaloon ja juurtuminen tälle kanavalle voi alkaa.

  Luulenpa, että kuukauden päästä omakin blogini on pelkkää sisustamista. Tai sitten en sisustamiselta ehdi edes blogiin.

  VastaaPoista
 6. Elina: Kyllähän ne aina vähän kellastuvat ajan saatossa, mutta puu on puuta. :) Me (mä) valitaan varmaan jotain vähän vaaleammaksi käsiteltyä tammea. Tai sitten ei, ehkä mieskin saa olla osallisena päättämässä. :D Toi makkareihin 3-sauvaisena onkin hyvä idea. Yläkertaan mietin ensin laminaattia, mutta 3-sauvainen parketti voisikin olla parempi. Laitettaisiin sitten vain paraatitiloihin eli olkkariin ja keittiöön 2-sauvaista. Kiitos tästä! Me vedetään aika tiukalla budjetilla, joten kaikki tämmöiset vinkit ovat tervetulleita.

  Emppu: Et saa jättää blogia, koska mua kiinnostaa sun ratkaisut myös tosi paljon! Eli popparit mikrossa täälläkin! :D

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!