tiistai 31. tammikuuta 2012

Sininen uni

Minulla on vain ja ainoastaan mutuun perustuva fiilis, että sininen sisustuksessa olisi tekemässä uutta tulemistaan. Olen nähnyt viitteitä siellä ja täällä, mutten muista missä. Tämä sama mutu sai minut valitsemaan vaaleansiniset lakanat ostoskoriini tässä taannoin. Toisin kuten teininä omassa huoneessa tai ensimmäisessä omassa kodissa, kaikkea ei kuitenkaan tarvitse sävyttää tähän väriin. Pieni määrä riittää. Minusta lakanat näyttävät jotenkin tosi raikkailta talven harmaiden ja beigejen jälkeen.

Meille tuli hieman yllättäen ja pyytämättä kotiteatteri makkariin. Pyysin miestä ostamaan käytetyn DVD-soittimen työpaikkansa osto- ja myyntipalstalta, kun vanha hajosi. Neljälläkympillä sai sellaisen, jossa tuli mukana kasa kaiuttimia, joten nyt tarvittiin sitten myös jonkinlainen kaluste niiden alle. Hankimme telkkarin alle Ikean Bestå -tason peiliovilla. Luulin muuten, että Beståta olisi vain niillä korkeakiiltoisilla ovilla, joten yllätyin positiivisesti. Hienot ne kiiltävätkin ovat, mutta nämä sopivat meille paremmin. Haasteena sopivan kalusteen löytämisessä oli sen syvyys. Tosi moni hyvä vaihtoehto sulkeutui pois, koska syvyyttä ei saanut olla milliäkään enempää kuin 40 cm. Mitoitin supertarkkaan pientä makuuhuonettamme, jotta sängyn päädyn ja tv-kalusteen välistä mahtuisi kulkemaan. Tason päälle tuli kolme kaiutinta ja kaksi yöpöydille. Emme halunneet porata seiniin reikiä kaiuttimia varten, joten äänentoisto nyt ehkä hieman kärsi, mutta toisaalta tämä on sellainen vaimon viihdekeskus, jossa katsotaan romanttisia komedioita ja Gilmoreja, joten estetiikka menköön äänenlaadun edelle. Lisäksi kotiteatteriin kuului vielä yksi subbari/basso/mikälie, joka on lattialla tason vieressä. Kunhan kaikki johdot on piilotettu johtokouruihin, näytän kuvan kokonaisuudesta.

Valokuvaseinäkin on aluillaan. Naulat loppuivat kesken, joten pieni kehyksiä odottaa vielä seinälle pääsyä. Päädyin loppujen lopuksi ostamaan vain seitsemät kehykset, niin seinälle jää tilaa vielä tulevienkin vuosien purjehduskuville.

P.S. Meinasin muuten otsikoida tämän otsikolla "Uutta makuuhuoneessa". Halvat on huvit, totesin, kun hihittelin otsikolle pitkän tovin ennen kuin päätin vaihtaa sen. Voisi tulla muuten Googlen kautta vähän toisenlaisia lukijoita. :D

8 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää :)
  Sininen on minunkin mutun mukaan tulossa taas vahvasti sisustukseen! Vaalenasininen on tosiaan raikas väri. Mistä kiva kattolamppunne on?

  -A-

  VastaaPoista
 2. Se olisikin ollut kivan cosmomainen otsikko :D

  Onpa tuo taso eri näköinen noilla ovilla. Meillähän on samainen taso eteisessä kenkäpenkkinä ilman mitään ovia (tai oletan ja muistelen, että se on tuo). Erittäin hyvältä näyttää kaikin puolin!

  Sinisestä mulla ei ole muuta mutua kuin, että haalin nyt näköjään itseni ympärille tummansinistä ja farkkusinistä ja myös esim. tyynyissä olen viimeaikoina ihaillut samaisia sävyjä.

  VastaaPoista
 3. Sininen ei minulla ole "aktiivikäytössä" oleva väri, mutta jostain syystä sitä olen nyt ostanut vaatteissa.

  Ihana tuo tähtikuvioinen lamppu - mistä olet ostanut?

  VastaaPoista
 4. :D

  Hei maaliekspertti, luotan sun värisilmään ja -tyyliin ja kysynkin, että mitä väriä laittaisit keittiön seiniin? En ole vielä edes miettinyt muita seiniä, mutta jostainhan se pitää aloittaa :).

  Mä ostin tänään tummansiniset housut ja muutaman sähkönsinisen paidan, mitähän mulle tapahtui siellä kaupassa...

  VastaaPoista
 5. -A-: Hyvä, en ole siis mutuni kanssa yksin. :) Kattolamppu on ihan vain Clas Ohlsonilta.

  Emppu: Sinistä, sinä?! No kyllä se sitten todella tekee tuloaan. Vai osteletko nykyään välipaloiksi rusinoitakin? :D

  Pandice: Mä taas olen aina tykännyt sinisestä ja käyttänyt sitä paljon vaatteissa. Sekä tummansininen että vaaleansininen ovat mulle mieluisia. Lamppu on Clas Ohlsonilta.

  Miss P: Mä meinaan varmaan laittaa sitä iänikuista Vihervaaran harmaata keittiöön. En vain edelleenkään keksi kauniimpaa väriä.

  VastaaPoista
 6. Minäkö koskisin rusinoihin? No way! :D Vain suklaakuorrutettuna.

  Kammo siniseen liittyy ehkä sittenkin vain kirkkaansiniseen yhdistettynä hääsomistuksiin...

  VastaaPoista
 7. Hei! Etsin inspiraatiokuvia ja päädyin ihastuttavaan blogiisi. :) Meillä on maalin valinta edessä ja tykästyin tuohon teidän sängyn päädyn seinäväriin. Mikähän se mahtaisi olla?
  Minä tykkään myös Vihervaaran harmaasta. Huippu, niin ajaton. Ollut myös meillä yhtenä vaihtoehtona.

  tervesin Annukka :)

  VastaaPoista
 8. Annukka: Moi ja tervetuloa blogiin! Makkarin seinästä olen tehnyt postauksenkin: http://skiglari-norppa.blogspot.com/2011/10/seinan-vari.html ja siitä löytyy maalin sävy. :)

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!