sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, uudet reissut


Pysyn iloisella mielellä, kun ajattelen sitä, mikä alle viikon kuluttua odottaa. Tyttöjen viikonloppu Lontoossa on ihan nurkan takana. Suunnitelmissa on hengailua, fiilistelyä, paineetonta lorvimista kaupungilla, hyvää ruokaa ja juomaa ja mahtavaa seuraa. Jotta olisin uuden vuoden tavoitteideni mittainen, en listaa tähän shoppailua. Ja hei, minulla on Diorin silkkihuivi, mitä voisin enää tässä maailmassa tarvita?

Jos lakkaan ajattelemasta Lontoota, räjähdän voimattomasta raivosta. Mikä ihme siinä on, että joillekin taulapäille ei riitä se sallittu rakettien ampumisaika? Palasimme mökiltä iltapäivällä. Siellä meni ihan hyvin, raketteja toki oli, mutta saimme aika hyvin peitettyä ne radion ja telkkarin äänien alle ja ilta meni kohtuullisesti. Kotiin päästyämme ilta onkin ollut yhtä pelkosekoilua, meillä päin tykitellään edelleen ihan iloisesti. Ymmärrän ja hyväksyn sen, että ilotulittelua uutenavuotena tullaan tuskin koskaan kieltämään ja siihen on vain sopeuduttava, ei maailma kuitenkaan pyöri koirien ja muiden lemmikeiden ympärillä. Siitä saan primääriraivarit, että muina aikoina paukutellaan. En jaksa mitenkään uskoa, että kyseessä olisivat aikuiset ihmiset, jotka jaksaisivat aloittaa jo joulupäivänä ja jatkaa pahimmillaan helmikuulle saakka (tapahtui meillä päin muutama vuosi sitten). Jotain "joukossa tyhmyys tiivistyy" -kakaralaumojahan nuo ovat. Alaikäisille ei kuitenkaan saa raketteja myydä, joten ihmettelen todella näiden nuorten vanhempia. Että jos saan vielä muokata vastaustani My 2011 -postauksen kysymykseen "Kenen käytös pöyristytti sinua?", niin vaihdan vastaukseksi aikuiset, jotka antavat lapsille ilotulitteita.

Nyt taidan siirtyä takaisin Lontoo-ajatusten pariin, etten ihan ratkeaisi. Muita iloisia ajatuksia: Neljän kuukauden päästä on toivottavasti vene jo vedessä! Ennen sitä on tiedossa matka Roomaan hempeilemään. Tammikuun aikana illastamme pienellä porukalla Rouva Muffinsin luona. Olen tehnyt tieteellistä tutkimusta ja todennut, etten saa krapulaa (jonka yleensä saan ihan todella pienistä määristä alkoholia), jos pysyttelen pelkässä samppanjassa. Mies ilmoitti minut veneilyvalokuvauskurssille. Yhdessä ilmoittauduimme venekokkikurssille (jolle ilmoittauduimme jo viime keväänä, mutta silloin kurssi peruttiin). Ja niin, muistinkohan jo mainita sen Diorin huivin?

Toivottavasti kaikkien vuosi on alkanut mukavissa merkeissä!

6 kommenttia:

 1. Veneilyvalokuvauskurssi...Sounds interesting! Pitääpäs kuukkeloida. Tosin voisin mennä ihan sellaiselle perusjärkkärikurssillekin. Kamera seisoo ihan tyhjänpanttina, kun en jaksa miettiä säätöjä (lue: ei tule selkärangasta). Pokkarilla on joku fundeerannut jutut puolestani :).

  VastaaPoista
 2. Ah kuulostaa ihanalta! (miinus raketit). Tollaset weekendreissut hyvässä naisseurassa on kyllä ihan parasta.

  VastaaPoista
 3. olisin valmis rajoittamaan tuota rakettien ampumista vielä nykyisestäkin, esim. klo 18-19 (pienempien lasten vanhemmat lasten iloksi) ja klo 23-24.15 (aikuiset ja nuoriso). ja siinä kaikki!
  lemmikkien (ovathan hevosetkin lemmikkejä?) lisäksi myötäkärsin muidenkien eläinten vuoksi, linnut, oravat, jänikset... ei ole oikein että ne pelotellaan henkihieveriin.
  ja kyllä, vanhemmat noista nuorison posautteluista ovat vastuussa.

  nauti lontoon matkastasi diorin huivi tyylikkäästi kaulalle sitaistuna (wow).
  olen tehnyt saman empiirisen tutkimuksen shamppanjasta - ei tule krapulaa! ja sitähän voi nauttia kautta aterian minkä vaan ruoan kanssa.
  -kaisa

  VastaaPoista
 4. Tickler: joo, mustakin kuulosti mielenkiintoiselta ja mikä parasta, se kestää vain yhden illan! Enempi olisi minun kärsivällisyydelläni ihan liikaa.

  Veera: Mä olen tähän mennessä harrastanut tuollaisia reissuja hyvin vähän, joten olen siksi entistä enemmän innoissani. :)

  -kaisa: Olen ihan sanasta sanaan kanssasi smaa mieltä ja aion kyllä ottaa huivin Lontooseen ja sipaista kaulaani. :)

  VastaaPoista
 5. Mä niin odotan meidän reissua, lauantaina nähdään. Jee!

  VastaaPoista
 6. Mrs J.: Jeeee! See you soon! Hain muuten tänään ihan bränärin matkalaukun, jota on helpompi kuljettaa.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!