sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Valmiina pakkasiin!

Laivakoira ei ole käyttänyt takkiaan vielä kertaakaan tänä vuonna. En pue koiraani huvin vuoksi vaan ainoastaan, jos on tosi kova pakkanen. Kun mennään 15 pakkasasteen yli, Laivakoira palelee selvästi ja silloin sille puetaan sen oma talvitakki.

Plussaa takissa ovat juuri oikeanlainen, kosteutta hylkivä pinta ja pehmoinen karvavuori. Heijastimia on myös tarpeeksi. Lisäksi kriteerini riittävän suuresta vatsan alueen suojauksesta täyttyi. Miinuksena mainittakoon se, että takki on ilmeisesti suunniteltu koirille, jotka käyttävät pantaa. Valjaiden kanssa se on vähän hankala, kun valjaat eivät oikein mahdu takin päälle ja jos ne ovat alla, niin hihna tulee vähän tyhmästi kaula-aukosta ulos.

Hitusen liian isosta koosta voi syyttää ainoastaan Laivakoiran Mattea, joka ei osaa mitata vuffeansa oikein. Tuo on jo toinen takki, ensimmäisen yritys tuotti loimen kokoa saksanpaimenkoira.

9 kommenttia:

 1. Toinen on niin ylisöpö. :) Tuon edellisenkin postauksen kuvat oli niin kuolattavan ihania. Mukavaa sunnuntaipäivää sinne! :)

  VastaaPoista
 2. Laivakoira on mun suosikki. On takissaan ihan tyytyväisen näköinen!

  VastaaPoista
 3. Meillä on sama takki Ennille, on aivan ihana! Ja (ohuempia)takkeja käytetään tosin jo sade/kurasäällä, ettei pieni, valkoinen puuvillapallomme olisi ihan märkä, mutainen rätti. Ja lämpimämpiä sitten kun on miinusasteita ja pieni palelee :)

  Ja aivan ihania kuvia laivakoirasta! On ollut tarkoitus ottaa Enninkin varustuksista, mutta se on näköjään jäänyt..höhö.

  VastaaPoista
 4. Meillä sama takki käytössä parsoneille, ihan paras! Ja samat pakkaskriteerit kuin teilläkin, tänä talvena ei vielä ole tullut käyttöä. Olen todella monta takkivaihtoehtoa kokeillut vuosien varrella ja tuo on kyllä kirkkaasti paras. Pojulla sama väri, kuin teillä, tytsyllä söpis punainen :)
  -Eeva

  VastaaPoista
 5. Heips,

  meilläkin on samanlainen takki käytössä, ja hyväksi on todettu =)
  Nea

  VastaaPoista
 6. Ihana laivakoira!

  Meidän Jaakko Russelinpojalla on samainen takki. Hyväksi on havaittu :)

  S

  VastaaPoista
 7. Riina: Niinhän hän on. :) Leppoisaa sunn... eiku maanantaita sinulle!

  Tiia: Eikö! :)

  Tarumarja: Laivakoira taitaa olla kaikkien suosikki. :D

  Char: Enniläinen onkin varmaan hieman hankalampi suihkutettava. Laivakoira on helppo suihkuttaa ja kuivata, se käy niin nopsaan, että sama aika kuluisi sadepuvun pukemiseen ja riisumiseen. Mutta joo, ota kuvia Ennin jutuista!

  -Eeva: Voi, punainenkin on varmasti aivan ihana! Minä en yhtään turhamaisena valitsin värin matchaamaan vaaleanpunaiseen flexiin ja omaan ruskeaan toppatakkiini. :D

  Nea: Teilläkin! No kyllä tuo vain on ihan paras, samaa mieltä olen. :)

  S: Ja vielä teilläkin! Mikä terrierihitti!

  VastaaPoista
 8. :D Totta! Meidän pumpulikoira ei kyllä olen ihan luotu Suomen kurasäähän.. Ja jospa viikonloppuna olisi lunta ja valoistaa, niin voisinkin napata kameran mukaan pissalenkille :)

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!