keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Early in the morning

Täällä pohditaan veneen huoltotoimenpiteitä. Kahden kuukauden kuluttua Båt on ollut toivon mukaan vedessä jo pari viikkoa. Tänään on agendalla seuraavanlaisia juttuja:

- Soitamme Meripurjeeseen ja sovimme purjeiden huollon. Toivottavasti emme ole ihan mattimyöhäisinä liikenteessä. Huoltoa tarvitseee onneksi vain isopurje. Genoa on niin uusi, ettei tarvitse mitään ihmeempiä toimenpiteitä ja spinnukin on käytännöllisesti katsoen uusi. Edellinen omistaja ei sitä juuri käyttänyt ja mekin opettelimme spinnun käytön vasta loppukesästä, eikä sopivia tuulia enää sitten ollut niin useasti.

- Jos hallinpitäjälle sopii, käymme katsomassa ja taputtelemassa Båtia tänään. Saatamme jo viedä sinne vähän tavaraakin. Yksi venttiili pitää vaihtaa, sen voisi tehdä samalla. Jääkaapista hajosi kesäloman vikoina päivinä lukkomekanismi ja sen uusi osakin oli nyt saapunut. Pieniä asennustöitä voisikin jo tehdä.

- Venelakkaa pitäisi ostaa pieni purkillinen. Edellistä edellinen omistaja on hionut ja lakannut sisäosat todella upeaan kuntoon. Edellinen omistaja kunnosti sitten "ulko-oven". Miehen kevätprojektina puolestaan on tänä vuonna pinnan hiominen ja lakkaaminen yhtä hienoksi.
Miehellä on lisäksi veneenhoitokurssi tänään illalla. Suunnitelmissa on tehdä sellaiset helpot jutut, kuten vahaus, itse ja jättää suuritöiset, kuten pohjan hiekkapuhallus vaimikäsenytoli, ammattilaisille. Onneksi ammattilaiset myös laittavat veneen veteen. Seurasimme syksyllä, kun he irroittivat maston ja nostivat veneen ja päivittelimme, että olisimme todella olleet pulassa, jos olisimme tuota joutuneet tekemään kahdestaan. Ammatti-ihmisten työskentelyä on ilo seurata.

Olettehan muuten, uudet lukijat (tervetuloa btw), huomanneet, että blogilla on omat FB-sivut?

4 kommenttia:

 1. Paljonko teillä tuo talvisäilytys kustansi? Meripurjeessa on nyt kiireitä kun mulla kaksi huippulaadukasta genoaa siellä työnalla.

  VastaaPoista
 2. Marko: Nostoineen, laskuineen ja koneen huoltoineen siitä tuli mielestäni noin pari tonnia. Summa jakaantuu kolmeen osaan, nostolasku tuli ekana, säilytyslasku myöhemmin ja laskulasku (hehheh) tulee sitten tietysti keväällä. Kerralla olisikin aika iso paukku maksettavaksi! Båt on kylmässä hallissa.

  Olikohan ne sun genoat, jotka näin siinä pöydällä valmistumassa... :D

  VastaaPoista
 3. Mistä te olette löytäneet kaikki nuo kurssit mitä käytte? Kuulostaa niin kovin fiksulta meidän arpomisen sijaan.

  VastaaPoista
 4. Anna: Kaikki on Pajalahden veneilykoulun kautta. :)

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!