tiistai 13. maaliskuuta 2012

Joko saa miettiä kevättakkeja?

Aurinko paistaa, lumen sulamisen kuulee ja tekee mieli heivata untuvatakit jonnekin kellarin perälle. Villakangastakitkin tuntuvat yhtäkkiä jotenkin tunkkaisilta. Mieli tekee jotain ihan muuta. Tennareita UGGien ja nahkasaaappaiden sijaan. Puuvillahuiveja villaisten tilalle. Kevättakkia talviversioiden paikalle. Kevättakkivalikoimani ei vain ole mikään päätä huimaava. Minulla on yksi kelvollinen tikkitakki, yksi vääränkokoinen lyhyt musta trenssi ja yksi ikivanha trenssintapainen, epämääräisen beige puuvillatakki. Polvipituiselle, laadukkaalle kevättakille olisi kaapissani paikka vapaana.

Valkoisen koiran omistajan ei pitäisi edes ajatella mustia vaatteita. Tämä Marinepoolin takki on kuitenkin softshelliä, joka ei materiaalina ole sellainen, että siihen kovin helposti tarttuisi koirankarva. Malli on minusta kaunis ja materiaali tuo takkiin sellaista sporttisuutta, jota tiedostamattani olen viime vuodet suosinut vaatteissani.Kuva Marinepool


Henri Lloydin parka olisi täydellinen takki arkityyliini. Parka on sitten niin rento, että kovin monikäyttöinen se ei ole. Hintakin on yhden käyttötarkoituksen takille aika kova. Silti sydämeni lyö vähän nopeammin aina, kun näen tämän takin.Kuva Stockmann


Jos taipuisin trenssiin, en tahtoisi panostaa siihen kovin suuria summia. Toki minäkin haaveilen klassisesta Burberryn versiosta, mutta vähän eri tavalla kuin moni muu. Minä nimittäin yritän aivan härskisti pummata itselleni äitini vanhaa, 80-luvulta peräisin olevaa Burberryn trenssiä (joka on muuten edelleen priimakunnossa). Tähän mennessä äiti on jyrkästi kieltäytynyt antamasta takkia minulle väittäen, että se on hänen. :D Tämänhetkisestä trenssivalikoimasta yrittäisin siis etsiä jotain edullisempaa vaihtoehtoa. Cristellen takki näyttää kauniilta ja se on omanlaisensa, ei liian suora kopio merkkiversioista.Kuva Stockmann


Ylintä takkia myy ainakin Maritim ja sitä ajattelin hipelöidä naistenillassa. Kahta alinta myy Stockmannin verkkokauppa.

Minkälaisia kevättakkisuunnitelmia teillä on?

Stockmann-linkki on mainoslinkki.

9 kommenttia:

 1. https://stockmann.com/p/fi/Esprit-Casual-Takki/233530/11316/11301?itemId=233538

  Halosella oli myös kivan sininen, mutta nousi peffan päältä hassusti.

  VastaaPoista
 2. Minä tarvitsisin jonkun välikausitakin untsikan ja trenssin väliin. Ei ole vielä tullut vastaan. Mulla on sellainen Henri Lloydin tikkitakki, mutta se on jotenkin liian säkki.
  Tuolla Marinepoolilla näyttää olevan kivoja takkeja, taidanpas lähteä tutkimaan.

  VastaaPoista
 3. Saa ja pitääkin ainakin viime viikonloppuisen kauppakierrokseni perusteella. USeista takeista oli enää hajakokoja tai vääriä värejä mieleeni.(en tod. halua punaista kevät takkia ;))

  Mutta kun oikein etsin,niin kyllä uuden takin jo löysin. Tsemppiä "jahtiin" :)

  Ellen

  VastaaPoista
 4. Tasa-arvon nimissä ja meidän mieslukijoiden iloksi voisit laittaa postauksen miten me voisimme näyttää tyylikkäiltä.

  VastaaPoista
 5. Sinun blogi, johon kirjoitat mitä haluat. Siitä huolimatta: asiokkaat purjehdusjutut, jotka minutkin saivat blogiasi seuraamaan, ovat viime aikoina jääneet harmillisen vähälle. Ehkä kevään koittaessa...?

  Peesaan vielä Markoa: vinkkejä miespuolisille lukijoille - rento, mutta tyylikäs, käytännöllinen ja keliin sopiva, laiturille ja myrskyyn. Kohtuulliseen hintaan, sillä rahat ovat kiinni veneen varusteissa. Ja kaikki tamineet mahtuvat totta kai yhteen putkikassiin!

  VastaaPoista
 6. Tytti: Kiva toikin!

  Tickler: Marinepoolilla on kyllä superhienoja! Laitoin sulle muuten sähköpostia. ;)

  Ellen: Oho, nyt jo loppu! Ja mä kun luulin olevani aikaisessa... :D

  Marko: Katsotaan, katsotaan. Olen kyllä tasa-arvon innokas kannattaja. :D

  Anonyymi: Kivaa, kun olet tykännyt purjehdusjutuista. Ehkä oletkin huomannut, että nyt niitä on alkanut taas tulla, kun kevät on koittanut. Määrä varmasti lisääntyy kesää kohden. Pahoittelen sitä, että talven aikana purjehdusjuttuja ei ole ollut, mutta kun ei ole ollut oikein matskua... Ja tälle illalle olenkin jo ajastanut yhden purjehdusaiheisen jutun. :) En malta itsekään odottaa kesää ja purkkarimaailmaan uppotumista. :)

  Ja jees, toive miesten purjehduspukeutumisesta huomioitu. Mä olen erinomainen pakkaaja, joten en sitten ota vastuuta, jos mun suunnittelemia kamoja ei saa mahtumaan putkikassiin kukaan muu kuin minä. :D

  VastaaPoista
 7. Mä toivon mahtuvani vanhoihin rakkaisiin nahkatakkeihini ja klassiseen Burberryn trenssiini (toivottavasti vauva jo syntyis pian). Ja kait kohta alkaa blazer-kausikin täällä...? Ehkä aion hankkia jonkun pastellinvärisen (ehkä mintunvihreän) uuden blazerin.
  Mies joka päivä kertoo kuinka lämmintä Lontoossa jo on. En olis arvannutkaan, miten paljon kaipaan Lontoon ihanaa kevättä.

  VastaaPoista
 8. Anna: Lontoon kevät kuulostaa just nyt niin ihanalta, etten kestä! Täällä pohjolassa se lumien sulaminen kestää niin hitsin pitkään. Olishan nytkin jo teoriassa lämpötilojen puolesta mahdollista laittaa tennarit/ballerinat jalkaan, mutta kun joka paikka on täynnä tota hitsin lumisohjoa!

  VastaaPoista
 9. Anna: Lontoon kevät kuulostaa just nyt niin ihanalta, etten kestä! Täällä pohjolassa se lumien sulaminen kestää niin hitsin pitkään. Olishan nytkin jo teoriassa lämpötilojen puolesta mahdollista laittaa tennarit/ballerinat jalkaan, mutta kun joka paikka on täynnä tota hitsin lumisohjoa!

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!