keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Pienenpieni meriretkiSoitin aamulla Meripurjeeseen ja kyselin purjehuoltoa. Ruuhka alkaisi kuulemma pian, joten päätimme lähteä tänään sittenkin Suomenlinnaan. Merellä on siis oltu. :D Meripurjeen aulassa odotteli iso kasa muidenkin purjepusseja. Kyselin purjeen huollosta, koska en oikeastaan tiedä siitä mitään. Purje käydään läpi huolellisesti joka tikkiä ja lattaa myöten. Pienet korjaukset kuuluvat huollon hintaan. Joka vuosi ei tarvitse tuoda purjeita huoltoon, parin vuoden välein riittää. Jos on epävarma siitä, tarvitseeko purje huoltoa, siitä voi ottaa kuvan ja lähettää sähköpostilla purjeneulomoon ja sieltä sitten neuvotaan, mitä kannattaa tehdä. Esimerkiksi spinnun pieniä reikiä voi kuulemma paikata purjeteipillä.

Olin ensimmäistä kertaa Suomenlinnassa talvella. Siellä oli kaunista ja kylmää.
Päivän lookin saneli käytännöllisyys. Mulla on selvästi vaatearsenaalissa tummansinisten cargo-housujen mentävä aukko. Mies aina kehuu cargo-housujen mukavuutta veneellä ja kevyessä ulkoilussa. Mullakin on yhdet, sellaiset khakinvihreät, mutta jostain syystä niiden yhdisteleminen mihinkään muuhun kuin tummansiniseen ja valkoiseen on mulle vaikeaa. En kyllä tiedä, onko tummansinisiä cargoja edes olemassa.

3 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen ulkoilulook sulla. :)

  Mistä te muuten olette alunperin oppineet esim. sen, että purjeet pitää huollattaa? Siis kun mietin vain täysin hypoteettisesti, että jos alkaisin itse harrastaa purjehdusta, saattaisin kyllä funtsia veneen huoltotarpeita, mutta purjeet eivät tulisi mieleenkään. :D Kerrotaanko tuollaisista jossain peruskurssilla?

  VastaaPoista
 2. Mrs Jones niiin tykkää sun blogista! Kesät merillä niin rakkaita muistoja;-) ihailen tuota sun intoa oppia purjehdusta, niin makeeta puuhaa. Omat purjehdukset olleet katkolla muutamia vuosia, muksut onneksi purjehtivat isänsä kanssa;-) toivottavasti taas tulee tilaisuus itsellekin! Nauti, opi ja uskalla! Terkuin jonna

  VastaaPoista
 3. Emppu: Kiitti! :)

  Mies tiesi, että ne pitää huollattaa. En mä kyllä muista, että purjehduskurssilla olisi ollut puhetta, mutta voihan se olla, että mainittiin jossain. Kyllähän ne purjeet kuluu, joten olisin voinut keksiä huoltotarpeen itsekin, mutta en kyllä ehkä ihan heti ekana. :D

  MRS JONES: Voi kiitos ihanista sanoistasi! Kyllä mä nautinkin! Välillä mietin, että välittyyköhän näistä mun teksteistä, että miten mielettömän ihana harrastus purjehdus on. :D Toivottavasti sullkein tulee taas tilaisuus purjehtia pian. :

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!