sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Safety first!

Kevättalven tärkeimmät asusteet tulevat tässä: pelastusliivi, pilli ja naskalit. Mieheni ja Laivakoira käyvät mielellään jäällä hiihtämässä (mies) ja kekkuloimassa (Laivakoira) aurinkoisina päivinä. He ovat usein retkillään monta tuntia ja Laivakoira on aina ihan loppu noiden lenkkien jälkeen. Jäällä pitää kuitenkin aina olla tarkkana ja pitää turvallisuusasiat mielessä. Siksi miehelläkin on aina pelastusliivit päällä ja pilli ja naskalit kaulassa.

Nyt onkin muuten hyvä aika alkaa kiinnittää huomiota pelastusliiveihin muutenkin. Omat paukkuliivimme ajattelimme viedä huoltoon tässä ihan pian.

P.S. Anonyymi, joka kirjoitit pitkän kommentin Happy Birthday -postaukseen, vastasin sinulle sinne. :)

2 kommenttia:

 1. Menee vähän aiheen vierestä, mutta mun mielestä vastasit tosi kivasti anonyymin kommenttiin - arvostan kovasti bloggaajia, jotka vastaavat muihinkin kuin positiivisiin tai samaa mieltä oleviin kommentteihin nätisti ja asiallisesti.

  Me hankittiin just venemessuilta koko perheelle uudet pelastusliivit sen takia, että munkaan mielestä turvallisuudesta ei vesillä liikkuessa viitsi ehdoin tahdoin tinkiä. Ja vanhat oli siis sen verran vintagea, että jopa "vanhassa vara parempi" -ideologiaa yleensä kannattava mieheni oli niiden uusimisen kannalla. Ilmeisesti perheenlisäys on saanut sen ajattelemaan (turvallisuus)asioita vähän uudella tavalla :)

  Aikuisille ostettiin miehen vaatimuksesta Spinlockin paukkuliivit (jonkun mielestä voi tietty olla ihan turhaa tuhlailua ja pelkkää materian himoa...) ja pikkumatruusille (vajaa 1 v.) myyjä suositteli ensimmäisiksi pelastusliiveiksi kotimaisia Hokka-merkkisiä, jotka kuulemma on lapsille ihan parhaat ja mukavimmat päällä. Voin kesän jälkeen kertoa lisää käytännön kokemuksia, jos muita pikkumatruuseja omaavia kiinnostaa, mutta näin parin kuivaharjoituskerran perusteella tyttö ei ainakaan vastustele pelastusliivien pukemista, mikä on jo sinänsä ihan positiivista.

  /Gitta

  VastaaPoista
 2. Gitta: Tuo ihmeessä tänne kokemuksia sitten, varmasti löytyy monia kiinnostuneita! Mä olen ihan samaa mieltä, että turvallisuusvarusteista ei tingitä pennin jeniäkään. Muuten voidaan kyllä ostaa käytettyä tai pysytellä vanhoissa kamoissa, mutta kaikkeen tuo ei vain käy.

  Kiitokset itsellesi kivoista sanoistasi. Anonyymin kommenttihan ei ollut millään lailla ilkeä. Kyllä mun mielestä asialliselle keskustelulle pitää voida olla sijaa, vaikka oltaisiinkin eri mieltä asioista. Puhdas ilkeily on taas asia erikseen ja sille mulla ei ole yhtään toleranssia, mutta tässähän ei ollut kyse siitä. :)

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!