sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Lauantai-illan menu

Olimme kutsuneet naapurimme, jotka hoitavat usein Laivakoiraa meidän reissussa ollessamme, kylään iltaa istumaan ja syömään. Halusin valita sellaisia ruokia, jotka eivät sitoisi ketään keittiöön niitä valmistelemaan enää illan aikana. Alkuruoka ja jälkkäri sopisivat hyvin veneellekin laitettaviksi.





Rosmariinin tuoksu täytti keittiön, kun otin foccaccian pois uunista.



Alkupalaksi oli graavilohta, jolle oli kaksi vaihtoehtoista kastiketta: wasabimajoneesi ja sinappimajoneesi.




Penkillä odottelivat omaa vuoroaan lisäviinipullot ja pääruuan kanssa tarjottavat mausteet.



Pääruuaksi oli fondueta. Lihaliemessä dipattiin naudan ulkofilettä. Kypsyneitä lihanpalasia pyöriteltiin mausteissa ja syötiin tällaisen salaatin kanssa.



Jälkkäriksi meillä oli mansikoita, leipäjuustoa ja lakkahilloa. Todisteita ei ole, koska allekirjoittanutta taisi siinä kohtaa iltaa kiinnostaa enemmän viinilasi kuin kamera. Nyt on tukka hieman kipeä, mutta ehkä se tästä. Kiitos naapurit tosi hauskasta illasta!

6 kommenttia:

  1. Kaipailisin sun bravuurifoccaccian ohjetta... :)

    VastaaPoista
  2. Ihanalta vaikutti tiedän iltanne! :)
    Minäkin muuten kaipailisin focaccian reseptiä...

    VastaaPoista
  3. Emppu ja Maija: Hyväksi havaittu resepti on täältä: http://limepippuri.blogspot.com/2007/04/muhkea-focaccia.html

    Olen itse laittanut taikinaan vain kaksi teelusikallista suolaa, koska ohjeen mukaisella kahdella ruokalusikallisella leivästä tulisi oman järkeni mukaan tosi suolaista. Oliiviöljyä olen sen sijaan lorotellut hyvin reilulla kädellä. :)

    VastaaPoista
  4. Ihana menu! Mulle tuli kamala nalka! :-)

    VastaaPoista
  5. Ihanan tuntuinen ilta teillä!! Täytyy sanoa että ruuat kuulosti todella, todella hyviltä! Nice.

    VastaaPoista
  6. Maria: Täytyy sanoa itsekin, että oli aika hyvää! :D

    Veera: Meillä oli kyllä tosi kivaa! Ja ruuat oli hyviä. .)

    VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!