Lempimerkit vesillä

Viikon sisällä postissa ovat saapuneet sekä tämän vuoden Roope-merkki että Trossi-tarra. PSS:n jäsenyydestä maksaa mielellään, niin laadukkaaksi huomasimme jätehuollon muun muassa Saaristomerellä viime kesänä. Roope-lehden pääkirjoituksesta oli mukavaa lukea, että uusien jäsenien määrä on nousussa. Viime vuonna samassa kirjoituksessa nimittäin surtiin juuri päinvastaista. Toivottavasti kaikille veneilevillä lukijoillani on jo Roope-merkki!



Trossi-tarra taas on Meripelastusseuran Trossi-jäsenyyden merkki. Vaikka ihmishengen pelastaminen onkin aina maksutonta, niin ilmainen veneen pelastaminen ei kuulu mihinkään yhteiskunnan peruspalveluihin. Jos siis haluaa suojata tätä arvokasta omaisuuttaan, kannattaa liittyä jäseneksi. Trossi-apu ulottuu myös Ahvenanmaalle, Tanskaan, Ruotsiin ja Norjaan. Meillä ainakin vakuutusyhtiö maksaa puolet jäsenyydestä.



Pidä Saaristo Siistinä ry:n sivuille pääset tästä ja Meripelastusseuran Trossi-sivuille tästä.

Kommentit

  1. Tärkeää asiaa :) Molemmista jäsenyyksistä on hyötyä ja turvaa ja samalla voi hieman tukea tarpeellista yhdistystoimintaa. Joskus kuule surullisia tarinoita, joissa vene on jouduttu hinaamaan keskeltä Itämerta turvasatamaan tuhansien eurojen laskun kera. 70 € Trossijäsenyyteen vuosittain. ei tosiaan ole iso kustannus.

    VastaaPoista
  2. Tärkeitä juttuja molemmat. PPS:n jäseniä mekin olimme ja lisäksi kaffemukeina veneessä oli/on tummansiniset Norppa-mukit. Sopis hyvin sullekin :).

    Meripelastusseuraa olen kannattanut vastikään hommaamalla meille kolmannen mäyräkoiran, Köpin http://www.meripelastus.fi/fi/feature.html. Köpin seikkailuja on muuten kiva lukea FB:ssäkin.

    VastaaPoista
  3. Merenneito: Ei tosiaan ole iso kustannus! Ja meillä tosiaan Alandia maksaa vielä puolet eli meille jää maksettavaksi 35 euroa.

    Tickler: Sun vinkistä mäkin seuraan Köpiä Facebookissa. :) Muistankin, kun siitä oli viime keväänä puhetta. Joo, Norppa-mukit sopis hyvin mulle!

    VastaaPoista
  4. Hei,
    Olemme liittymässä myös Trossiin ja kiinnostaisi, että maksaako Alandia puolet maksusta vielä liittymisvuoden jälkeenkin?
    terv Meritara

    VastaaPoista
  5. Roska-Roope-tarra löytyy täältäkin. Trossia on harkittu, mutta on jäänyt vielä hankkimatta... Jos tosiaan Alandia vielä kustantaa puolet, pitänee pistää hankintaan. Kiitos hyvästä vinkistä! :)

    VastaaPoista
  6. Meritara: Joo, maksaa. :)

    Minna V. :Eipä mitään, ehdottomasti kannattaa laittaa harkintaan! Alandia todella maksaa puolet. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)