maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vappumunkki


Maalauskärpänen jäi jonkun kärpäslätkän alle ja totesin, että pari kerrosta riittää. Mahtaisiko äkillinen innon lopahtaminen johtua kramppaavista käsistä, jotka vahasivat eilen niin, että staattinen harjoittelu ylävartalon osalta tuli hoidettua koko loppuvuoden kiintiön osalta...
Kaipasin vaihtelua myös seinälle ja löysin ilokseni Båtin asiakirjoista sen vanhat piirustukset. Yli 30 vuotta vanhat paperit ovat jo hiukan kellastuneita saumoista. Ajatelkaa, että silloin 80-luvun alussa Avance 24 on ollut ihan täysiverinen perhevene ja muistan eräänkin kollegan kertoneen, että heidän koko viisihenkinen perheensä purjehti samankokoisella veneellä. Nyt tuntuu siltä, että Båt on juuri sopiva meille kahdelle aikuiselle ja pienelle karvakorvalle. :D


Oikein hauskaa vappua kaikille! Ja lämpimät (kateudensekaiset) onnittelut kaikille, jotka saivat tai saavat veneensä veteen vapuksi! Oma vappuni menee työn touhussa, mutta ei se mitään. Lomakammassa on nimittäin alle kuukauden verran piikkejä. Ei paha. 


6 kommenttia:

 1. Juu vaatimustaso on kovasti noussut noista ajoista. Nykyisin nämä pikkuveneet ovat onneksi kohtuuhintaisia ja mainioita veneitä purjehdusharrastusta aloittaville. Purjevoimat kun eivät ole liian suuria, niin hiukan voi mokaillakin.

  Netin syövereistä löytyy matkakertomus kun yksi perhe kävi Gotlannissa vuonna -82 FF 27:lla. Itselleni ei tulisi ihan heti mieleen lähteä noin ison meren yli. Onneksi ei ole tarvettakaan vielä pitkään aikaan. Omakin saaristo on vielä kolumatta.

  VastaaPoista
 2. Celina: Kiitos samoin! :)

  Marko: Mä en myöskään uskaltaisi ikipäivänä aloittaa purjehdusta jollain mahtijahdilla, vaikka olisin minkälainen Mrs Moneybags. Hallittavaa ja harjoiteltavaa tuntuu olevan aivan riittämiin tässä pikkupaatissakin. :) Tällä ajateltiin seilata vielä monta vuotta. Paitsi, että me aiotaan kyllä purjehtis Gotlantiin vielä jonain päivänä ja hyvin todennäköisesti juuri tällä veneellä. Huiiiiii... :D

  VastaaPoista
 3. Asiasta kolmanteen:

  Aivan ihanan värinen seinä! Sattuisitko muistamaan värisävyä?

  Täydellisen harmaan sävyn metsästys käynnissä...

  Annukka

  VastaaPoista
 4. Jona: Kiitti! Mustakin tuli aika kiva tunnelma. Kehykset nyt on jotkut ikivanhat, jotka löytyivät kodinhoitohuoneesta, mutta niitä ehtii kyllä vaihdella. :)

  Annukka: Kiitos! Muistan melkein ja olen tehnyt aiheesta oman postauksenkin. :) Se löytyy täältä: http://skiglari-norppa.blogspot.com/2011/10/seinan-vari.html. Täydellisen harmaan löytäminen on kyllä yksi sisustusmaailman hankalimmista jutuista!

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!