sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Saimaan Norppa

Okkolan Lomamökit oli kutsunut minut, mieheni ja Laivakoiran viettämään keväistä viikonloppua keskelle kauneinta Järvi-Suomea. Saimaan rannalla, Niinisaaressa sijaitsevia lomamökkejä on useamman kokoisia. Me saimme kutsua mukaan muutaman ystävän. Mökiksi valitsin meille Kalliolan, jossa on erillinen sauna ja kolme makuuhuonetta. Kalliolassa on sauna myös mökissä sisällä, mutta koska tunnen saunahullut ystäväni, totesin, että erillinen sauna voisi olla parempi. Koko illan saunomisen jälkeen mökki itsessäänkin olisi voinut nimittäin olla aikamoinen sauna. Perjantaina pakkauduimme sitten autoon ja suuntasimme kohti Puumalaa. Meitä vastaanottamassa olivat Paula Okkola ja suloinen Pomppu-koira. Avaimet saatuamme ajoimme vielä hetken matkaa ennen kuin olimme perillä oikeassa rauhan tyyssijassa.

First things first.Kiertelimme heti mökin ja tontin. - Siis niin ihana paikka, mitkä maisemat, joku huudahti. - Miettikää, miten ihanaa täällä on kesällä kun nytkin on niin kaunista, säesti toinen. Skumppa oli jäähtynyt riittävästi ja kohotimme maljat yhteiselle viikonlopulle.
Kun olimme asettuneet ja valinneet makuuhuoneet, kävimme saunan lämmitykseen ja ruuan valmisteluun. Ihan vähäsen oli pakko katsoa telkkariakin. Illan huutava vääryys koettiin, kun Lauri Mikkola ei päässyt Voice of Finlandin finaaliin.Meillä oli varsinainen herkutteluviikonloppu edessä.
Perjantaina söimme taimenta ja punajuuria sekä vuohenjuuston että fetan kanssa.
Tekstiilit, maljakko ja kynttilät kuvauslainassa Country Whitesta

Lauantaina meillä oli tuli takassa melkein koko ajan. Takkatulen katselu on jotenkin niin rauhoittavaa ja tuoksu on ihanan kotoisa. Illalla laitettiin fajitaksia kanatäytteellä muille ja paputäytteellä minulle. Paputäyte onnistuikin niin hyvin, että se taisi maistua myös kanansyöjille. Resepti oli äärimmäisen yksinkertainen:

- tölkki kidney-papuja
- tölkki kikherneitä
- tölkki valkosipulitomaattimurskaa
- suolaa, pippuria, paprikaa.

Lämmitin sekoituksen liedellä ja annoin hautua sen aikaa, kun muita täytteitä valmisteltiin.Säät eivät valitettavasti oikein suosineet meitä, joten houkuttelevat istuinryhmät etu- ja takaterasseilla jäivät käyttämättä. Olisin kyllä hyvin voinut kuvitella meidät kahvikuppeinemme tai viinilaseinemme aurinkoon istuskelemaan ja grillaajia kannustamaan.

Tyynyt Country Whitesta kuvauslainassa


Erityisen mukavaa Okkolassa oli se, että Laivakoirakin oli tervetullut mukaan. Laivakoira osallistuikin innokkaasti viikonlopun aktiviteetteihin. Se saunoi, haisteli, vastaanotti rapsutusta ja herkkupaloja ja leikki. Jäät eivät olleet vielä lähteneet, joten uimaan Laivakoira ei tällä kertaa päässyt. Pojat kyllä hakkasivat jäähän avannon (ja tekivät siinä ison työn), mutta avanto oli vain ihmisiä varten. Ei tosin minua. :D

Saunasta on luvassa huomenna aivan oma postauksena, niin upea sauna nimittäin ansaitsee kaiken huomion.

Meillä oli todella, todella kiva viikonloppu. Ennen lähtöämme juttelin Paulan kanssa, että tällainen vuokramökki on monelle ystäväporukalle erittäin tervetullut idea. Kenenkään ei tarvitse isännöidä tai emännöidä vaan vapaa-ajan viettoon lähdetään ikään kuin samalta viivalta. Kun kustannukset ja hommat jaetaan, eikä olla kenenkään omassa paikassa, on kaikkien helpompi rentoutua.

Kiitos vielä Okkolan väelle erittäin mieluisasta yhteistyöstä!

5 kommenttia:

 1. Puitteet olivat kyllä upeat! Kuten myös seura. Kiitokset Okkolan väelle!

  VastaaPoista
 2. Ihana viikonloppu teillä on ollut! Täytyykin katsastaa nuo lomamökin hieman tarkemmin ja suunnitella omaa reissua. Mökissä on kuitenkin aina helmpompaa porukalla, kuin veneessä.
  -Milla

  VastaaPoista
 3. Hanan-K: Niin olikin! Olipas meillä kivaa! :)

  Milla: Niin oli, tosi ihana. :) Katsastakaa ihmeessä, paikka oli niiiiin ihana. Ja kesällä siellä on ravintolakin lähellä. :)

  VastaaPoista
 4. Voisin itsekkin kuvitella mennä perheen kanssa tuonne rauhoittumaan. Kauanko kesti ajaa?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Mitähän meillä olisi mennyt... Viidestä kuuteen tuntia, en katsonut kovin tarkkaan. Matkalla pysähdyimme kerran syömään ja kerran ruokakauppaan ja Alkoon. Veikkaisin siis, että varsinaiseen ajoon menee neljä tuntia tai vähän alle.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!