keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Väriä lautasella ja päällä




Värikkäissä vaatteissa värikästä ruokaa. Jospa se kesä tulisi nopsemmin, kun vähän houkuttelee...



Viime aikojen ehdoton lemppariruokani on ollut oma versioni klassikosta. Fish n' chips kuuluu vakiosyöminkeihini aina Englannin maalla ja muuallakin, jos ruokalista suo. Arjessa jatkuva ranskalaisten puputtaminen ja kalan leivittäminen olisi vyötärölle tuhoisaa. Niinpä kokkaan herkun kevyemmin ja karpimmin.

Kala:

Valitse sopivan kokoinen pätkä lohta. Ripottele päälle suolaa ja laita 175-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Älä anna kalan kuivahtaa liikaa.

Lantturanskikset:

Suikaloi kuorittua lanttua ohuiksi siivuiksi ja levittele uuninpellille. Sumuta spray-pullolla oliiviöljyä niin, että lanttujen pinta peittyy ohuesta öljykerroksesta. Ripottele päälle suurirakeista suolaa ja halutessasi yrttejä. Paista 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia niin, että kulmat ovat selvästi ruskeat ja lantut näyttävät rapsakoilta.

Lantut kannattaa siis laittaa uuniin ensin, jotta niiden kypsyminen on hyvässä vauhdissa kalan saapuessa kaveriksi. Purista valmiin kalan päälle vielä sitruunaa.

7 kommenttia:

  1. Oi nam! tätä pitää kokeilla. Lantturanskikset, mmmm...

    VastaaPoista
  2. Hei Norppa!

    Päätin laittaa oikein kunnolla kommenttia, enkä vain jatkaa tätä ''haamulukijana'' seurailemistasi.
    Olen nuori opiskelijatyttö pääkaupunkiseudulta, sekä innostunut purjehtija. Olen suurella mielenkiinnolla seurannut blogiasi viimeiset pari kuukautta. Kirjoitat innostavasti eri asioista; tyylistäsi, harrastuksestasi sekä elämästäsi. Mielestäni on mukavaa myös lukea ajatuksiasi purjehdukseen, veneeseen yms. purkkaritarvikkeisiin liittyen, olen ottanu parit vinkit korvan taakse:-) Oma tyylisi on myös lähellä omaa tyyliäni.. käytännöllistä, klassista & kaunista!
    Jatka samaan malliin! Oikein mukavaa kevättä sinulle!:-)

    Terv. Kesää innolla odottava purjehtija

    VastaaPoista
  3. lantturanskikset kuulostavat hyviltä, vaikken muuten lantun suurystävä olekaan! Oletko mahdollisesti kokeillut muilla vihanneksilla samaista ohjetta? Tuli lähinnä mieleen, että toimiskohan ehkä porkkanalla... Täytynee kokeilla, kun kohta mulla on ihan uuni missä kokeilla! Voi näitä pieniä riemuja :D

    -Milla

    PS. Amsterdam on meikäläisenkin ikuisuushaave, mutta jostain syystä vielä en ole yhtä kentältä juna-asemalle etappia enempää aikaa viettänyt. Hullua sikäli, että tiedän aina kuvia katsoessani, että rakastuisin kaupunkiin taatusti isosti...

    VastaaPoista
  4. Lantturanskikset menee ens viikonlopuksi kokeiluun, thanks!

    Millalle (ja sullekin) vinkiksi, että meillä tehdään punajuurisipsejä. Juustohöylällä punajuuri ohuiksi siivuiksi, oliiviöljyä ja suolaa päälle, 175 asteiseen uuniin toviksi. Välillä vähän heiluttelua ja kohta on hyviä punajuurilisukkeita.

    VastaaPoista
  5. Nams, herkulliselta kuulostaa ;) Ihanan pirteä on myös asusi <3

    VastaaPoista
  6. Hei,

    Muistan joskus sinun kommentoineen blogiini siitä, että kun kaupasta ostetut yrtit lakastuvat niin nopeasti.

    Ostin tässä hiljattain Indoor Gardenin ja olen siihen ihan yltiörakastunut. Tein pienen empiirisen kokeen ja ostin kaupasta basilikaa ja se kesti yli kolme viikkoa "hyvänä" ;)

    Omat basilikani lähtivät kasvuun muutaman päivän jälkeen :)

    VastaaPoista
  7. Alma: Joo, kokeile ehdottomasti! Nie on huippuhyviä! Senkin ihanatakkilainen...

    Kesää innolla odottava purjehtija: Kiitokset todella kivasta ja mieltä lämmittävästä kommentista! :) Tosi kivaa, kun laitoit kommenttia, musta on niin mukavaa saada tietää teistä lukijoistakin jotain. Kivaa kevättä myös sulle!

    Milla: Joo, toimii! Olen tehnyt porkkanoilla ja bataateilla samaa. Hyvältä ne kaikki maistuu. Tsekkaa toi Ticklerin vinkki myös!

    Tickler: Slurps ja nam! Kuulostaa ihan superherkulliselta! Noita voiskin kokeilla nyt viikonloppuna. :) Kiitos huippuhyvästä vinkistä!

    Celina: Ja herkullista onkin! Kiitos, ihana!

    Sofié: Wau, kuulostaapa hyvältä! Nyt kesää kohti kasvatan yrttini kasvimaassa, mikä on ainoa puutarha related -asia, josta jaksan innostua. Talveksi voisin kyllä minäkin hankkia tuommoisen! Kiitos!

    VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!