perjantai 27. huhtikuuta 2012

White white white!


Kaikki alkoi siitä, kun kävimme Laivakoiran kanssa päiväkävelyllä ostamassa valkoisia pihakukkia. Kävelyn jälkeen en malttanut mennä sisälle, kun päivä oli mitä kaunein. Niinpä pesin pihakalusteet, laitoin kukat paikalleen ja kitkin kasvimaan odottelemaan kylvöjäni. 
Mulla oli ollut jo pitkään tarkoituksena siivota tänään. Kun kaikki vapaa-aika on mennyt venehommissa, koti on kuin hävityksen kauhistus. Ennen imurin esiin kaivamista päätinkin valkoisesta innostuneena vaihtaa olohuoneeseen valkoiset pellavaverhot. Olohuoneen beiget silkkiverhot saivat mennä kesäksi makuuhuoneeseen sen ilmettä raikastamaan. Vaihdoin sänkyyn vaaleimmat lakanat, jotka kaapista löytyvät.Tietäähän sen, mitä sitten käy. Arvatkaa, näyttikö olohuoneen MUSTA sivupöytä ihan väärältä? No näytti. Nyt mulla on täällä siis miniraksa. Onneksi oli taas joku maalinjämä jäänyt edelliseltä innostuskierrokselta.Ja onneksi koira on jo valmiiksi valkoinen. :DJokohan sitä nyt saisi tartuttua siihen imuriin... Huomenna haluan nimittäin nukkua pitkään, käydä juoksulenkillä, juoda aamukahvit pihalla ja juopotella samppanjaa tyttökavereiden kanssa. Tähän yhtälöön ei mitenkään sovi kotityön kotityö, joten tänään heiluu huiska vielä myöhään iltaan. Kivaa perjantaita!

8 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia valkoisesta kodista! Aivan mahtavaa, että kevät alkaa vihdoin lämmittää :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa aktiivisuutta kotirintamalla! Meillä edelleen parannellaan vuosi sitten valmistuneen rempan jäljiltä traumoja. Suunnittelin remppaa ja sisustusta pääni puhki eikä sen jälkeen ole ollut intoa vaihtaa edes huonekalujen järjestystä. Pikkuhiljaa fiilis on palailemassa, mutta ehkä se ottaa aikansa. Pitäis siivotakin, mutta ehkä sitä sitten huomenna talkoopäivän jälkeen..

  VastaaPoista
 3. Jotenkin kummasti sitä keksii kaikkia kivoja projekteja silloin kun pitäisi siivota! :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Pandice: Kiitos! Sanos muuta, voisin olla ulkona ihan koko ajan!

  Mathias: Hahaa, meillä on remppa ja traumat vasta edess päin, niin intoa vielä riittää. :D Ja älä nyt ainakaan tällaisena päivänä siivota ala!

  -K-: No sanos muuta. Opiskeluajoilta tosin muistan, että kun tenttiin olisi pitänyt lukea, niin silloin oli kyllä koti supersiisti. :D Kivaa viikonloppua sullekin!

  VastaaPoista
 5. Olen nähnyt jo monta kaunista huonekalua, jotka olet uudistanut maalaamalla, niin saako kysyä, millaisia pohjatöitä teet niille. Eli hiotko tms.? Mun pitäisi vähän maalailla muutamaa huonekalua, mutta pelkään, että lopputuloksena maali ei tartu tms. huonojen pohjatöiden takia. Olen kerran entisöintiä harrastavan äitini kanssa hionut ja lakannut keittiönpöydän ja siihen puuhaan tarvittiin hiomakone ja kahden ihmisen koko päivän työ. Sen jälkeen en olekaan uskaltanut mitään maalausprojekteja aloitella. Mietin, josko se oli vain äitini perfektionismia ja vai onko tuo huonekalujen maalailu oikeasti niin työlästä ;)?

  VastaaPoista
 6. Ronja: Hihii, sun äiti varmaan pyörtyisi, jos näkisi mun "pohjatyöt". Ne nimittäin käsittävät yleensä lähinnä pölyjen pyyhkäisyn pois maalattavalta pinnalta. Kun inspis tulee, ei sovi aikailla! :D Joskus olen saattanut pyyhkiä maalarinpesulla, jos olen ollut oikein tarkkana. Keittiön pöytä on ainoa, jonka oikeasti hioin. Syy oli se, että puuvaha ei olisi oikeasti tarttunut kuin käsittelemättömään pintaan. Maalin kanssa ei ole niin tarkkaa. Mutta mun maalaamat huonekalut ovatkin sellaisia vähän kotikutoisen ja rappioromanttisen näköisiä. Jos haluaa korkeakiiltoista tai tosi siistiä jälkeä, niin asia on tietysti täysin toinen.

  VastaaPoista
 7. Kiitos näistä tiedoista, tästä oli paljon hyötyä! Taidanpa uskaltautua maalailemaan tässä joku päivä :).

  VastaaPoista
 8. Ronja: Uskaltaudu ihmeessä, se on kivaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!