keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Laivakoiran rankka vappuLaivakoiralla on ollut vähän kurjaa viimeisen vuorokauden aikana. Eilen ihmettelin, kun koira alkoi yhtäkkiä pelätä hysteerisesti. Hetken aikaa tilannetta tarkkailtuani huomasin, että naapuruston pikkupojat paukuttelivat papatteja kadulla. Noin kymmenvuotiaat ipanat olivat pahoilla teillä rutikuivan ruohikon vieressä ja tietenkin ilman minkään sortin suojalaseja, vanhempien valvonnasta puhumattakaan. Niinpä kävin pitämässä pojille aikamoisen läksytyksen (olen kai nyt virallisesti vanha) ja hakemassa tulitikut ja papatit pois. Lyhyt näyttää olevan lapsen muisti, hiukan myöhemmin pojat rohkaistuivat isommalla porukalla pyytämään niitä takaisin. Kieltäydyin, pidin saman saarnan uudelleen ja kerroin, että luovutan tikut ja papatit (jotka oikeasti lojuivat kasteltuina roskiksessa) ainoastaan poikien äideille ja että äidit olisivat tervetulleita keskustelemaan kanssani, jos olisivat eri mieltä kanssani lasten tulitikkuleikeistä. Pojat nimittäin kovasti väittivät, että äiti olisi papatit ostanut. Kenenkään äiti ei kyllä tullut soittelemaan ovikelloa... :D Illan mittaan Laivakoira toipui järkytyksestään olemalla paljon sylissä.

Yöllä ja aamulla se pyysi päästä ulos useampaan kertaan. Heti oven auettua koira säntäsi syömään kamalasti ruohoa. Aamupala ei ole maistunut ja koira on ihan hiljainen. Meidän pienellä taitaa olla vatsa kipeä. Mitähän lie taas syönyt metsiköistä. Taitaa olla matokuurin aika, kunhan masu tuosta ensin rauhoittuu. 

Nyt alkaa muuten myös punkkiaika. Meillä on tapana näihin aikoihin vuodesta laittaa Laivakoiralle Exspot-tippa niskaan. Se on toiminut todella hyvin ja punkit on voinut joka kesä laskea yhden käden sormilla. Viime kesän ainoat taisivat tulla Boskäristä, mikä olikin todellinen punkkiparatiisi. Omista housuistani poimin muistaakseni kahdeksan tihulaista. Exspotin kanssa pitää vain muistaa, että koira ei saa uida pariin päivään sen laittamisen jälkeen. Tippa per kuukausi on meillä ollut riittävä määrä. 

Tällaista keväthuoltoa Laivakoiralla on siis edessä ennen kauden alkua. Båtin keväthuoltoon tuli (taas) uusi kustannuserä, kun palopullot piti uusia. Mies vei ne huoltoon aamulla, mutta runko olikin mennyt vanhaksi. Puuh, seteleitä sinne, seteleitä tänne. No, turvallisuudesta ei sovi tinkiä jenin jeniä.

12 kommenttia:

 1. Minusta teit aivan oikein takavarikoimalla poikien papaatit ja tutustuttamalla heidät ei-sanan ihmeelliseen maailmaan ;)

  Pikaista paranemista Laivakoiralle!

  VastaaPoista
 2. Hyvä, kun tartuit ipanoiden puuhiin, niin kuuluukin tehdä! Eihän ne ipanat siitä tykkää, mutta aikuisen pitää olla fiksumpi!

  Mama L

  VastaaPoista
 3. Hyvä Norppa! Oikein tehty toi takavarikointi - ei vaan koiran takia mutta muutenkin.

  Toivottavasti Laivakoira voi jo paremmin, ressu. Hei noi tipat, mitä ne on, siis miten niitä laitetaan niskaan? (Mieti että kysyn tällasia vaikka meillä ei edes (vielä!) ole koiraa hih) Ajattelin vaan kun meidän lainakoiralla oli sellanen kumipanta koko viime kesän joka kyllä pitikin punkit loitolla. Sitten myöhemmin olen kuitenkin kuullut että se kemiallinen juttu mikä niitä punkkeja siinä pannassa karkoittaa voi vaikuttaa koiran käyttäytymiseen - tai no ainakin yhden naisen tanskandoggi meni ihan sekasin mikä ei nyt oo kauheen kivaa ehkä jos on just tanskandoggi kotona :)
  Jäi vaan kiinnostamaan...
  Kivaa ja aurinkoista viikkoa sulle Norppaseni!

  VastaaPoista
 4. Maailma olisi parempi paikka, jos useampi aikuinen viitsisi ja uskaltaisi ottaa vastuun yhteisöllisestä kasvatuksesta. Olen itse mm. joskus komentanut koululaispoikien porukkaa, joka oli töhrimässä keskustan ihanien vanhojen talojen seiniä spraymaalilla.

  Voi laivakoiraa...Rapsutuksia hänen suloudelleen.

  VastaaPoista
 5. Pandice: Laivakoira kiittää! :) Jep, tuonikäisiä uskaltaa vielä komentaakin. Ja mun mielestä pitääkin, koska pojat olivat ihan selvästi luvattomissa hommissa.

  Mama L: Eipä ne tykänneet, ei. Taisivat raukat vähän säikähtääkin, kun messusin silmävaurioista ja tulipalovaarasta... :D

  Veera: Jep, ihan kaiken kannalta parasta, että papatit makaa märkinä rodessa. :)

  Punkkitippa on siis sellaista lääkettä, jota tulee annospakkauksesta just sen tipan verran. Se laitetaan niskaan, ihan karvan juureen, niin iholle kuin pystyy. Se torjuu punkkeja tosi hyvin. Meillä punkkipanta ei nimittäin ole toiminut kovin hyvin.

  Kivaa ja aurinkoista viikkoa myös sinne Svennelään! :)

  Merenneito: Mä uskon, että maailma noin ylipäätään olisi parempi paikka, jos yhteisöllisyyttä olisi enemmän ja omaan napaan tuijottamista vähemmän. :) Vaan eipä se maailma muutu, jos ei sitä itse muuta. Tulen siis vastaisuudessakin puuttumaan vaarallisiin leikkeihin, vaikka lapset ei omia oliskaan. :)

  Laivakoira kiittää rapsutuksista!

  VastaaPoista
 6. Voi Laivista! Myös Penny oli eilen kovin kipeä ja vatsa oli aivan sekaisin. Matokuuri syötiin jo sunnuntaina - oisko ollut siitä oireilua. Kovin on siis meilläkin ollut väsynyt vapun viettäjä. Tsemppiä Laivakoiralle!

  VastaaPoista
 7. Ansku: Voi Penny-parkaa! Matokuuri voi kyylä vetää pienellä pakin sekaisin, toivottavasti oli vain sitä. :) Takaisin tsempit Pennylle!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti Laivakoira on jo oma itsensä.
  Hyvä että puutuit asiaan.. sääli etteivät kaikki viitsi.

  VastaaPoista
 9. Voi Laivakoiraa <3 toivottavasti pieni voi jo paremmin! Ja hienosti toimittu Norppanen!! Tuli muuten myös mieleen, että Enniröinenkin tarttisi ne punkkitipat jo niskaansa, kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
 10. Maisie: Laivakoiraa alkoivat jo saman päivän iltapäivällä lelukopan lelut kiinnostaa kovasti, joten pallero voitaneen julistaa terveeksi. :)

  Char: Kiitos sympatioista, Laivakoira voi jo hienosti ja on oma tomera itsensä. :) Ole hyvä muistutuksesta, punkit ovat niin vihoviimeisiä!

  VastaaPoista
 11. Meillä poistettu viikon sisällä 5 punkkia sekä kaksi karkulaista vasta pyrkimässä iholle. Yäks! Minkä kokoinen/painoinen laivakoira on? Onko saanut punkkikarkoitteesta oireita?

  Meillä vasta n. 3-4kg koira joka ei taida vielä kiloiltaan riittää tuolle valmisteelle? Sinänsä olisi ihanaa jos selviäisi liuoksella pantojen sijasta.

  Susanna

  VastaaPoista
 12. Susanna: Laivakoira painaa just sen kymmenen kiloa, mikä taitaa olla alaraja Exspotille. Laivakoira ei ole oireillut noista, mutta tiedän, että kaikille koirille ne eivät sovi.

  Mä inhoan punkkeja!

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!