tiistai 1. toukokuuta 2012

Oikeasta köydestä vedetty

Joskus joku muukin kuin Gant osaa vetää oikeasta narusta. Tällä kertaa onnistui Stockmann, jonka Premiere-lehti ilmestyi viime viikolla. Lexington- ja Gant-fania vietiin, kun lehteen oli koottu toinen toistaan raikkaampia ja merellisempiä kodintekstiilejä (suosikkitörsäyskohteitani) ja herkullisia veneilyyn suunniteltuja reseptejä. Kasasin tähän postaukseen muutamat suosikkini lehdestä.

Lexingtonin tyyny on minulle jonkinlainen pakkomielle, koska lähes aina uuteen sellaiseen törmätessäni ajattelen, että "pakko saada". Kyllä ne ruotsalaiset vaan osaavat!


Keltainen Lexingtonin tyyny on hauska ja piristävä poikkeus klassiseen, sinivalkoiseen venesisustukseen. Meillä olisi jo valmiiksi Båtissa sille väriparejakin. Tykkään niin kodin kuin veneenkin sisustuksessa toistosta. Keltainen tehostekin näyttää harkitummalta, kun sitä on muutamassa paikassa. Kuten vaikka pelastusrenkaassa ja heittoliinassa. Naurakaa ihan vapaasti, mutta esteetikko voi repiä iloa myös sopivanvärisistä pelastusvälineistä. (Varsinkin, jos sitä Henri Lloydin takkia nyt vain ei voi saada.) Spinnukin sattuu olemaan harvinaisen oikean värinen.

Keittiöpyyhkeet ovat ihan järkisyilläkin perusteltavissa olevia ostoksia. Niitä tarvitaan paitsi käsien kuivaamiseen, niin myös tiskien kuivaamiseen tai kuivumassa olevien tiskien alustaksi. Keittiöpyyhkeissä saa myös kannettua pienen määrän tavaraa, jos kattauksen haluaakin vaikka laiturille tai kalliolle. Niihin voi kääriä leipiä ja muita herkkuja. 
Gantin astiasarja on sellainen, että jos meillä olisi rantahuvila, ostaisin sen heti. Pienessä Båtissa käytämme vain muoviastioita, koska rouva Gastilla on valitettava taipumus tunarointiin särkyvien astioiden kanssa. Niinpä tyydyn itse vain ihailemaan raikkaita ihanuuksia.Cobb-grilliä en voi kehua tarpeeksi. Me ostimme sellaisen viime kesänä ja sillä on kuulkaas grillattu veneessä monet kerrat. Grilli ei kuumene ulkoa päin lainkaan, joten sitä voi käyttää kannella. Aina ei siis tarvitse löytää satamapaikkaa vaan veneen voi laittaa ankkuriin ja panna grillin tulille. Cobbilla voi myös savustaa. Tätäkin olemme testanneet ja herkutelleet suussasulavalla savusiialla. Cobb on aika pieni, joten se mahtuu yhteen sitloodan säilytyslaatikoista.
Se on kesä nyt! Nautitaan tästä ihanasta vuodenajasta parhaamme mukaan ja otetaan siitä kaikki irti. Itse aion perehtyä seuraavaksi yrttihommeleihin niin kasvimaata kuin veneretkiäkin silmällä pitäen. 

P.S. Stockmannin verkkokaupassa toimituskulut ovat toukokuun ajan postiin 0 euroa ja kotiin 10 euroa. 

Tuotekuvat Stockmann

8 kommenttia:

 1. Heh, mietinkin juuri lehteä selatessani että Norppa tykkäisi! :D Oli kyllä tosi ihania juttuja!

  VastaaPoista
 2. Kyllä sä oot osannut hivuttaa itsesi monen meidän mieleen, kun ainakin -K-, minä ja Almakin on jotain juttuja nähdessään miettinyt sua :). Hyvä Norppa!!

  Oletko muuten kuullut, oisko jossain päin Ruotsia Lexingtonin factory shopia tai outletiä? Voisin meidän Albertvillaan jotain hankintoja tehdä, kun tuo kesä näyttäisi kolkuttelevan.

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Minäkin vain blogin lukijana ajattelin kuviasi, kun katsoin Stockan esitettä. Kivoja kuvia sinulla on ollut taas viimeaikoina. Olen niitä kyllä tiiviisti katsellut, vaikka en ole kommentoinut.
  Cobb-grilli kuullostaa kiinnostavalta. Grillaako sillä useammalle kuin kahdelle?
  -Meritara

  VastaaPoista
 4. Onpa nerokas grilli. Ihastuin tuohon keltaiseen Lexintonin tyynyyn, ihana. Samoin kuin viimeisen kuvan tunnelmakin :).

  VastaaPoista
 5. Ihanuuksia. Osui ja upposi! :)

  VastaaPoista
 6. -K-: Hihii, hauskaa jos olen onnistunut jäämään mieleen obsessioineni. :D

  Tickler: :D En ole kuullut, mutta voi luoja, jos sellainen on olemassa... Siitä tulisi mun pyhiinvaelluskohde!

  Meritara: Ei aina tarviikaan kommentoida, saa täällä ihan vain katsellakin. :) Vaikka tykkäänkin kommenteista tosi paljon. (Kukapa ei.) Cobb on aika pieni, mutta kyllä sillä ehkä kolmellekin grillaisi. Isommalle porukalle joutuu ehkä jo hiukan vuorottelemaan. Mutta on siinä enemmän tilaa kuin kertisgrillissä. :)

  Ronja: No se on nerokas, indeedy! On todella jees, ettei tarvitse stressata sopivan grillipaikan löytymisestä tai jonotella omaa vuoroa saarissa.

  Anttis: Ai sielläkin, hihii! Tosin mä en toivo, että uppoaisi. Eiku...

  VastaaPoista
 7. Täällä myös innolla selattiin tuo stokkan lehti ja miestä hymyilytti kun luettelin, mitä kaikkea ihanaa sieltä vois veneeseen hankkia. Mä olen rohkeasti ottanut veneeseen kyllä keraamiset astiat. Tosin hankintalistalla on seuraavaksi hyvät muoviset viinilasit, ne kun on lasisina veneessä kyllä liian riskialttiit.
  Ja nuo tyynyt on kyllä täälläkin heikkous :)

  VastaaPoista
 8. Vega: Ai teillä on keraamiset astiat... Mä olen niin kova toheloimaan, että muoviset on paremmat, mutta kyllähän se estetiikka vähän kärsii. :D

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!