keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Meet my new friends

Minulla on toinenkin uusi lelu. Tämä aparaatti on tosin vain minulla lainassa, mutta olen siitä todella innoissani. Canonin uusi IXUS on unelmankevyt ja siinä on wifi. Olen jo pitkään miettinyt, että kun pokkareiden kehitys on ollut niin huimaa ja pienillä digipokkareillakin saa nykyään todella hyviä kuvia, niin pitäisiköhän sellainen hankkia reissukameraksi. Yleensä en raaski luopua järkkäristäni ja raahaan sitä aina mukana sen koosta huolimatta. Nyt kuulkaas tilanne on se, että työmatka tuli kuin tilauksesta ja ajattelin uskaltautua reissuun pelkän pokkarin kanssa.


Canon itse kertoo kamerasta näin:  Kosketusnäytöllä toimivalla IXUS 510 HS -kameralla tallennetut hetket voi jakaa suoraan verkkoon missä ja milloin tahansa uuden Wi-Fi-toiminnon  ansiosta.

Valokuvat ja videot voi siirtää langattomasti suoraan Apple iOS  -mobiililaitteisiin. Valokuvia voi jakaa myös sähköpostilla tai ladata ne Facebookiin kommenttien kera. Video-otoksia voi ladata suoraan kamerasta vaikkapa YouTubeen™.

Kamera tunnistaa automaattisesti jopa 58 erilaista näkymää ja valitsee kuvausasetukset niiden mukaan. Kasvotunnistetoiminnolla perheenjäsenten kasvot ja syntymäpäivät voidaan tallentaa kameraan, ja kamera säätää kuva-asetukset automaattisesti. Kun videokoostetoiminto on valittuna, kamera kuvaa neljän sekunnin video-otoksen ennen jokaisen kuvan tallennusta ja yhdistää päivän tapahtumat yhdeksi teräväpiirtolaadun elokuvaksi.

Canonin älykäs kuvanvakaintoiminto tarjoaa monipuoliset kuvausmahdollisuudet. Optinen kuvanvakain analysoi kuvausnäkymän ja säätää kameran asetukset automaattisesti valitsemalla jonkin seitsemästä  vakaintilasta varmistaen näin terävät ja tarkat valokuvat ja videot.

Kameran suositusvähittäishinta on 414 euroa. 

Android-yhteensopivuus on kuulemma sekin työn alla ja valmistunee tämän vuoden aikana. 

Tulen ottamaan kuvia myös sillä ikiomalla uudella lelullani, johon olen salamana muodostanut rakkaussuhteen. 


Instagramiin postailen kuvia vähän siitä sun tästä ja halukkaat voivat seurata norppaliinaa

5 kommenttia:

 1. Onpas uusi Ixus nätin näköinen :) Meillä on vanhempi versio, ja se on kyllä ihan ehdoton kun aina ei joka puolelle jaksa järkkäriä raahata. Kotona Ixus on aina esillä, joten aina kun joku sellainen ikuistamien arvoinen hetki yllättäen tulee, on se helppo ikuistaa!

  VastaaPoista
 2. Hepsu: Jep, kyllä se paras kamera on se kamera, joka on mukana! :)

  Miss P: Niin tuntuu olevan! Tässä oli vaikka mitä jänniä eri kuvausvaihtoehtoja, yritän tutustua ja postata niistäkin tässä heinäkuun aikana.

  VastaaPoista
 3. Meillä on ollut Canon S90 2,5 vuotta ja on ollut huippupeli. Se oli ensimmäinen valovoimainen pokkari. Ts. sisälläkin on voinut kuvata ilman salamaa. Tuo wifin lisäys pokkareihin tulee kyllä helpottamaan elämään. IPadissa kun ei ole muistikortinlukijaa ja läppäriä ei jaksa raahata lomareissuilla mukana.

  VastaaPoista
 4. Marko: Tiesithän, että iPadiin saa muistikortin lukijan? Mulla on sellainen. ;) Mutta wifi on tosiaan kätevä, niin säästyy sitten niiden lisäosienkin hankinnalta. :)

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!