tiistai 10. heinäkuuta 2012

Mikroloma

Sain eilen toisen bestiksistäni kylään. Vietimme juuri sellaisen laiskan päivän, jollaisia lomalaiset pitävät, kun on pilvistä. Kävimme Ikeassa, josta ostin lisää mustia kehyksiä valokuvaseinääni varten. Haimme ruokakaupasta herkkuaterian ainekset ja laitoimme molempien suosikkia, halloumi-salaattia. (Montakohan kertaa olen jo syönyt tätä salaattia tänä kesänä?)

Ruuan jälkeen veimme Laivakoiran kävelylle Haltialan maisemiin ja näytin bestikselle suosikkipaikkojani reitin varrelta. Rakastan sitä, että Helsingissä ei tarvitse ajaa kuin 20 minuuttia keskustasta poispäin, niin näkee jo lehmiä ja lampaita laitumella ja on kuin maaseudulla konsanaan. Aurinkokin tuli sopivasti esiin illaksi.
 Kävelyn jälkeen olikin taas aika herkutella. Myös marjoja ja kermavaahtoa olen syönyt monta kertaa viikossa tänä kesänä. Niin simppeliä ja niin hyvää!


Rento oli päivän ohjelma ja rento oli päivän asu. Ei mitään ihmellisyyksiä kummassakaan, mutta yleensä ne yksinkertaiset jutut elämässä ovatkin juuri niitä parhaita. Halasimme pitkään, kun bestis lähti kotiin. Tätä lisää!


8 kommenttia:

 1. Bestikset on vaan niin parhaita! Sain omani miehineen meille oikein yökylään viikonloppuna :) Harvinaista herkkua, kun asutaan eri maissa. Mutta tuleepahan otettua sitten ilo irti niistä yhteisistä hetkistä senkin edestä :)

  Täytyykin tustua vanhempiin postauksiin joissa salaatistasi mainitset, jossakin olet varmasti jo kertonut mitä muuta tuo herkku pitää sisällään. Halloum on vaan niin hyvää!

  -Milla

  VastaaPoista
 2. Ihana päivä teillä ollut <3 Ystävät ovat kyllä elämän suola <3

  VastaaPoista
 3. Ohi aiheen......

  Pitkästä aikaa pääsin kunnolla selailemaan blogeja ja kahlasin läpi kesäloma purjehduksenne kirjoitukset. Harmi ettei kelit olleet parhaat mutta olit kyllä saanut kuvin ja sanoin kivan tunnelman kirjoituksiin. Itse palailin meidän tämän kesän " suur urakasta" eli veneen tuomisesta Italiasta Suomeen. No vene on kyllä vielä Saksassa, mutta vedämme hieman happea kotona muutaman päivän. Myös meillä SUURIA ongelmia veneen korkeuden kanssa mutta pika- apuna kansi täyteen isoja vesitynnyreitä, puhallettavia uima-altaita sekä pilssit pois käytöstä ja veneeseen sisään vettä. Aika hurjaa touhu mutta näin saatiin vene uimaan syvemmällä. Oli kyllä tosi hienoa saapua veneen kanssa esim. Ranskan " sisämaan" kaupunkeihin kuten Lyoniin tai Avignoniin. Suosittelen jos joskus vastaavainen tilaisuus tulee jollekin vastaan.
  Sanna

  VastaaPoista
 4. yksinkertaiset jutut ovat parhaita!
  vaihdoin tänään halloumisalaattiini tomaattien tilalle mansikoita. hyvää... toki bestiksen seurassa olisi maistunut vieläkin paremmalle.
  onpa hienoa kun lähettyvillä on noin kauniit maisemat missä laivakoira voi juoksennella vapaana. pitääkö hän lehmistä?
  -kaisa

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa kutakuinkin täydelliseltä kesäpäivältä. Haltialassa pyörittiin mekin eilen illalla, ollaankohan oltu samaan aikaan?

  VastaaPoista
 6. Kuulostipa ihanalta kesäpäivältä, varsinkin ne tietyt eläimet (ja Laivakoira) :)!

  Mä olen jotenkin vierottunut kermavaahdosta, että korvaan sen usein vaniljarahkalla. Tämä on varmasti vaan joku vastareaktio svedujen kermaintoiluun joka paikassa...

  VastaaPoista
 7. Aivan ihastuttava lomapäivä ystäväsi kanssa.
  Rauhallista oleilua ja kesänautintoja (aurinko, ulkoilu, marjat, salaatit ja musta kyllä myös se viini, vaikka teidän laseissa taitaa jääpaloista päätellen ollakin kolaa:))

  VastaaPoista
 8. Milla: Bestikset todellakin on niin parhaita! En tiedä, olenko kirjoitellut mitään erityisiä reseptejä, laitan mitä vihanneksi milloinkin kotona sattuu olemaan. Avokado on paras kaveri halloumille, samoin cashew-pähkinät, wasabisoijapavut jajaja...

  Celina: No sanopas muuta! <3

  Sanna: Voi vitsit, miten jännittävältä kuulostaa! Voi kun meillekin tulisi joskus tuollainen tilaisuus!

  -kaisa: Mansikat varmaan meneekin superihanasti! Ihana varmasti sellainen suolaisen ja makean makupari. Slurps! Laivakoira suhtautuu lehmiin käsittääkseni kunnioittavasti ja pysyttelee kauempana. :D

  lisbet: Hauskaa! Ollaan voitu ollakin! Me tosin ajettiin autolla ihan sinne Arboretumille asti ja aloitettiin sieltä kävely. :)

  Miss P: Ai svennet on kermaintoilijoita? Mä en tiennytkään! Ei se vaniljarahkakaan varmasti huono ole.

  Mun pitää joskus viedä sutkin tonne, niin pääset niitä lampaita ihailemaan. Siellä oli myös sellaisia tosi jänniä pitkäkarvaisia lehmiä.

  Alma: Kolaa oli joo, mutta illalla hurjasteltiin ja juotiin puolen litran siideri puoliksi. :D Kumpikin meistä on pitänyt kai viime aikoina sen verran hyvää huolta omasta viinikiintiöstään, että nyt ei maistunut. :D

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!