sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Laivakoira hoidossa


Kuva Instagramistani

Laivakoira vietti viikonlopun hoidossa. Se tarvitsee hoitopaikkaa aina silloin tällöin ja meillä on kaksi vakkaripaikkaa, joista jompaankumpaan se yleensä menee. Toinen on todella lähellä - nimittäin naapuriemme luona. On helppoa, kun koiran voi vain antaa kipittää pihan poikki ja hakea samaan tapaan. 

Toinen hoitopaikka on minun vanhempieni luona. Siellä Laivakoiraa hemmotellaan kuin lapsia mummolassa. Hoidossa ollessaan Laivakoira on kiltti, mutta yrittää myös huijata lisänappuloita esittämällä nälkäänkuolevaa koiraa. Kotona se nukkuu aina yhtä pitkään kuin mekin, mutta kylässä se yrittää joskus uskotella, että ruoka-aika on jo heti kuudelta aamulla. 

Molemmat hoitopaikat ovat meille ihan kullanarvoisia, enkä tiedä, mitä tekisimme ilman niitä. Laivakoiralle on muitakin innokkaita hoitajia. Joskus satunnaisesti se saattaa kyläillä jonkun ystävämme luona. Onkin helppoa, kun on pienen ja kiltin koiran omistaja - hoitopaikka löytyy yleensä aina aika iisisti. Tämä onkin neuvo, jonka haluan antaa omasta koirasta haaveileville: Jos tiedät, että koirasi tulee joskus tarvitsemaan hoitopaikkaa, ei kannata hankkia sitä kaikkein suurinta ja haastavinta rotua. 

Nyt Laivakoira on taas kotona omassa sängyssään, josta kuuluu pieni tuhina. Tuhina vaihtui vinkunaan ja hämmentyneeseen pyörinään siksi aikaa, kun latasin videon ja katsoin sen. Laivakoira ei tunnista itseään videolta. Se yleensä aina rähjää televisiossa oleville koirille ja myös itselleen. Huvittelemme joskus näyttämällä sille telkkarista siitä itsestään kuvattuja videoita. Murina ja haukku naurattavat joka kerta. Anteeksi vain, Laivakoira. :D

edit. Video ei kuulemma toimi muillakaan. Niinpä vaihdoin tilalle hypnotisoivan Laivakoiran. Hän yrittää vaivuttaa katsojansa tuntemaan uneliaisuutta ja tarvetta lähettää Laivakoiralle makkaraa. 

19 kommenttia:

 1. Hei!

  Tuo on aivan totta, että hyvä hoitopaikka on todella tärkeää koiraperheen kannalta.

  Rotu- ja kokoasiasta olen eri mieltä: koiraa harkittaessa kannattaa ensisijaisesti miettiä, mikä rotu soveltuu omaan elämään ja taitoihin - hoitopaikka on siinä vaiheessa aika epäolennainen asia. Mielestäni ei kannata luopua esim. tietystä isokokoisesta rodusta siksi, että mahdollisen tulevan hoitopaikan saaminen olisi vaikeampaa. Toki pienelle ja söpölle löytyy varmasti helpommin se paikka :)
  (enkä tiedä, löytyykö molossityyppisille koirille ollenkaan hoitopaikkaa)

  Meillä on isokokoinen (yli 40kg) ja melko haastavaa rotua oleva koira eikä hoitopaikan löytyminen ole koskaan ollut koosta kiinni + itseasiassa halukkaita on enemmän kuin mitä tarvetta (enkä kaikille halukkaille edes koiraa antaisi hoitoon. En jättäisi pienikokoistakaan koiraa kokemattomiin käsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekkaat te! Mulle tuli tämä mieleen vain, koska olen seurannut yhden tutun vaikeuksia löytää koiralleen hoitopaikkaa. Ja tietty oma mielipidekin vaikuttaa - olen itse vähän arka isojen ja haastavien rotujen kanssa. :)

   Musta taas hoitopaikka ei ole ollenkaan epäolennainen asia, me ainakin olemme ihan riippuvaisia omistamme. Se tosin tietysti riippuu omasta elämäntilanteesta kovasti. :) Meidän sessu tarvitsee hoitoa joskus pari kertaa kuukaudessakin, niin siksi tuotakin puolta tulee mietittyä.

   Ja ihan totta tuo, ettei pientäkään koiraa halua antaa ihan kenelle tahansa hoitoon.

   Poista
 2. Mulla ei näy toi video, lukee vaan "error, yritä myöhemmin uudestaan". Täytyy katsoa myöhemmin josko toi toimisi. Laivakoira on ihana.

  T. Selja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh, nyt mä en enää itsekään saa sitä toimimaan. Blaah.

   P.S. Hyvä pointti siellä muualla! ;) Kiitos. <3

   Poista
  2. Juu eipä kestä ;)

   Poista
 3. Jospa Laivakoira tunnistaakin itsensä ja yrittää villillä haukunnalla kertoa kuinka cool on :)? Hän on kyllä niin söpö, jos asuisimme Suomessa, saisi Laivakoira tulla meillekin hoitoon, nimittäin minä olen ollut jo useamman vuoden pahasti koirakuumeinen. Meillä ei ole mahdollisuutta tällä hetkellä ottaa koiraa, mutta tuollainen satunnainen hoidokki olisi ihana!

  VastaaPoista
 4. Hypnotisoiva Laivakoira on kyllä niin hypnoottinen nokinenä että... Sopis kyllä munkin kainaloon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mäkin melkein lähdin makkarakauppaan. :D

   Poista
 5. Minä ainakin lähettäisin makkaraa moiselle nappisilmälle :) Ihana.

  VastaaPoista
 6. Makkaraa ja rapsutusta saattais irrota täältäkin. Onneksi asutaan kauempana, niin en opettais tuota suloisuutta huonoille tavoille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, suloisuus kyllä tietää, mistä narusta vetää!

   Poista
 7. Hih täältä lähtee kyllä monta makkaraa ja paljon haleja ihanalle nappisilmälle :)

  VastaaPoista
 8. Meidän vanhemmilla ja Kaitaliinalla on ihan sama homma - olen ymmärtänyt että koirat saadaan aina suhteellisen iisisti hoitoon. Nyt mm. Emmaa olisi halunnut useampi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Kaitaliinan hauvelit kyllä ovatkin niiiiin suloisia! :) Ei mikään ihme!

   Poista
 9. Vitsi, että sulla on niiiiin mageeblogi! Loistavaa ja nokkelaa verbaliikkaa. Ja niin osuvaa ja ihanaa laivakoiran ajatuksien tulkintaa. Saat lukijat hyvälle tuulelle.

  Hyvää syksyn jatkoa ja kiitos minunkin viihdyttämisestä blogisi välityksellä.


  MA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olipa ihanasti sanottu! :) Kivaa, jos tuut hyvälle tuulelle täällä. Mä tulen vastaavasti tällaisista kommenteista hyvälle tuulelle. :)

   Mukavaa syksyä sinnekin!

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!