tiistai 11. syyskuuta 2012

Suosikkimatkakohteita

Vaikka ikuista ykköspaikkaa sydämessäni pitävää New Yorkia ei laskettaisikaan mukaan, Top 3 -suosikkimatkakohteistani löytyy silti vain kaupunkeja. En ole mitään rantalomatyyppiä. Muutama talvi sitten mieheni ehdotti, että lähtisimme talvilomalla Thaimaahan. Tuijotin häntä typertyneenä hokien, etten ihan ymmärrä, mitä siellä tehtäisiin. Maattaisiin altaalla? Käytäisiin jalkahieronnassa? Syötäisiin hyvää thairuokaa? Toki. Ongelma vain oli se, että yksi tai kaksi päivää moisissa merkeissä kuulostaa oikein mukavalta ja rentouttavalta. Sitten meneekin jo hermo jatkuvaan hikoiluun, makaamiseen ja tarvitaan actionia. Päädyimme loppujen lopuksi talvilomallamme road tripille Uuteen-Englantiin ja se osoittautuikin kaikkien aikojen unelmalomaksi. Rakastuin ikihyviksi Bostoniin, Cambridgeen ja matkan varrelle osuneisiin kyliin ja pikkukaupunkeihin. Vietimme matkallamme kaksi viikkoa. Pidempikin aika olisi vierähtänyt helposti, jos lomaa olisi ollut enemmän. Yksi matkan mieleenpainuvimpia kohokohtia minulle oli Bostonin Freedom Trail. Sitä suosittelen kaikille Yhdysvaltain historiasta kiinnostuneille. Paljon jäi vielä näkemättä ja kokematta, seuraavia kertoja odottelemaan. Must see -listalla ovat Martha's Vineyard, Cape Cod, Hamptons, Nantucket... Ne olisi ihaninta koluta purjehduksen lomassa. 

Idässä suosikkikaupunkini on Peking. Se on valtava, samaan aikaan täynnä historiaa ja hyvin moderni. Vierailin Pekingissä ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten ja sain oikein kunnolla nenilleni. Olin odottanut jotain kommunistisella vivahteella marinoitua, polkupyöriä täynnä olevaa takapajulaa. Yllätykseksekseni huumaannuin täysin. Nähtävyyksiä on loputtomiin, ruoka on herkullista ja jalkahieronta puoli-ilmaista. Erityisen vaikuttunut olen ollut Kiinan muurista. Se näyttää kuvissa hienolta, mutta vasta paikan päällä tajuaa, miten valtava se on. Jokaiseen tiileen on kaiverrettu sen tekijän nimi. Se oli henkilökohtainen takuu - jos muuri meni rikki, huonot tiilet valmistanut vastasi laadusta hengellään. Kun katselee muuria ja miettii, kuinka monta tiiltä siinä on, käsittää, ettei ihmisoikeuksien puuttuminen ole ihan uusi juttu Kiinasssa ja sitä jaksaa elää reissunsa ilman Facebookia. Kulttuurierot ovat valtavia ja silmiinpistäviä. Nykyään jopa nautin siitä tönimisestä ja tuuppimisesta ja tungen itseni ihan samalla tavalla jonomuodostelmien etuosaan kuin paikallisetkin. Kiilaaminen onkin varmaan yksi käytännöllisimpiä taitoja Kiinaan matkustaessa. :D Minusta tuntuu, että opin valtavasti joka kerta, kun käyn Kiinassa. 
Euroopassa suosikkini on Lontoo. Olen vain viettänyt siellä aikaa harmillisen vähän viime vuosina. Tammikuussa kävimme siellä tyttöjen matkalla, minä onneton ennätin viettää siellä vain yhden yön. Sitä ennen olen ollut "kunnolla" Lontoossa parikymppisenä. Minussa asuu pieni anglofiili ja pidän Englannista todella paljon. Olen asunut siellä lapsena ja ollut kesätöissä vajaat kymmenen vuotta sitten. En osaa ihan tarkkaan ottaen määritellä, mikä maassa niin viehättää, mutta kohteliaisuudella, keskustelutaidolla ja yleisellä tunnelmalla on ainakin merkittävä rooli. 

Ja kyllä, minulla on aivan hirvittävä matkakuume. Sellainen, että tuntee tulevansa hulluksi, jos ei pian pääse reissuun. 

11 kommenttia:

 1. Tutulta kuulostaa. Pekingissä en ole käynyt, eikä itä ole toistaiseksi erityisemmin kiehtonut, muutoin kuin Japani. Road trip tuonne itärannikolle olisi mahtava. Cambridge Harvardeineen ja Boston oli myös kovasti mun mieleeni. Haaveilen pidemmästä muutaman viikon mittaisesta reissusta niille seuduille. Jos siihen vielä saisi viikon New Yorkissa päätteeksi, olisin hetken matkailunirvanassa.

  Lontoon lisäksi pidän erityisesti Pariisista, Roomasta ja Barcelonasta. Euroopan reissut on niin kiitollisia, kun matkustamiseen ei tuhriinnu pitkiä aikoja ja pieni aikaero mahdollistaa viikonloppumatkatkin. Ja sitten on aina ihana lähinaapuri eli Tukholma. -T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukholma on kyllä todella ihana, se on ihan totta! Paras Tukholman matka ever oli toissa kesänä, kun matkustimme tyttökavereiden kanssa katsomaan Victorian ja Danielin häitä. Se oli täydellistä! :)

   Poista
 2. Kiva postaus, itsekin niin rakastan Nykkiä ja Lontoota myös yhä enenevissä määrin. :) Kaukokohteista lähtemättömän vaikutuksen teki myös Australia (Melbourne-Sydney ja itärannikko) pari vuotta sitten. Sinne on joskus päästävä takaisin. Kalifornia on vielä kokonaan näkemättä ja sinne suuntaankin suurin odotuksin. Odotukset on kovat etenkin Friscon suhteen, kun olen kuullut siitä niin paljon hyvää! Myös road-trip Jenkeissä olisi joskus vielä tehtävä, että onhan näitä haaveita... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Australia on meille sellainen kaukainen haave, sinne olisi aivan upeaa päästä vielä joskus. Reissu niin kauas vain vaatisi pidemmän loman ja mä olen hyvin pessimistinen sen suhteen, että onnistuttaisiin joskus järjestämään sellainen.

   M olen asunut Kaliforniassa lapsena, mutta en ole käynyt siellä sen jälkeen, joten se olisi mullakin must see -listalla. Voi voi, kun kaikkia kiinnostavia paikkoja on niin paljon...

   Poista
 3. Tutulta kuulostaa! Mä haluaisin jouluksi jonnekin, kuten puoli Eurooppaa. Thaimaata mietin jo tosissani, mutta mitä ihmettä siellä tekisi pari viikkoa. Mä jaksan maata rannalla tunnin ja sitten jo alkaa hermostuttaa :). New York New York sitä vastoin... Äh, tahtoo matkalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin jouluksi Nykkiin joskus. En tiedä, toteutuuko se ainakaan lähivuosina, mutta haaveilen siitä säännöllisin väliajoin. <3

   Poista
 4. Ah, New York, New York. Nyt, aina ja ikuisesti :)
  Euroopassa lempparini lienee Rooma, koska sinne myös aina haluan palata uudestaan ja uudestaan. Ljublijana ja koko Slovenia on ollut erittäin positiivinen yllätys kaiken kaikkiaan ja sinne myös päästävä ajan kanssa uudestaan! Berliinissä en ole vielä päässyt käymään, mutta on vahva tunne, että pieni pala sydäntä jäisi sinnekin. Sama fiilis Friscosta. Ausseissa ihastuin Melbourneen, mutta matka on ehdottomasti valitettavan pitkä paria viikkoa ajatellen...
  Aasiassa tykättiin tosi paljon Singaporesta, mutta myös Malesiasta! Malesia yllätti erittäin positiivistesti ja Penang on meillä aivan ehdottomasti listan kärkipäässä ylipäätänsä kaikenmaailman kohteista. Sieltä löytyi historiaa, rantaelämää, shoppailtavaa, luontoa ja muita nähtävyykisä ja aivan taivaallista ruokaa!
  Okei, keksin koko ajan lisää upeita paikkoja, joten tämä riittänee tällä kertaa :D
  -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rooma on mullakin listalla ja sinne meidän piti itse asiassa mennä tänä vuonna, mutta sopivia vapaita ei ikinä tullut... Singaporeen pääsen varmaan joskus työn puolesta. I hope.

   Toi on kyllä just noin, että kun alkaa ajattelemaan, niin niitä käytäviä paikkoja vain tulee ja tulee lisää!

   Poista
 5. Thaimaaseen purjehtimaan ja sukeltamaan?

  Oletko Annapoliksessa käynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole käynyt Annapolisissa, mutta se olisi kyllä tosi mielenkiintoinen paikka nähdä!

   Thaimaassa on vähän turhan kuuma mun makuun, enkä oikein innostu sukeltamisestakaan. :)

   Poista
 6. Hei. Varasitteko hotellit etukäteen tolle uuden englannin reissulle? Missä kaikissa paikoissa pysähdyitte? Onko jotain muita hyviä vinkkejä tai neuvoja mitä pitäisi ottaa huomioon tolla reissulla? Suunnittelemme samantyyppistä kahden viikon reissua syys-lokakuussa. Itse haluaisin käydä ainakin NY, Hamptons, Cape Cod, Boston, Cambridge. -Katja

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!