tiistai 16. lokakuuta 2012

Kauden parhaat maut via Instagram

 Instagramini on viime aikoina muistuttanut erehdyttävästi ruokapäiväkirjaa. Herkulliset maut on ollut pakko saada talteen. 


Saimme perjantaina kyläilytuliaisina ihanaa viiniä. Luin joskus jostain (huomatkaa asiantuntemus), että ripasso-viineihin tulevat viinirypäleet kuivatetaan ensin auringossa ja vasta sitten niistä puristetaan mehu. Ja että siksi ne olisivat niin herkullisia. 


Viime aikoina olen ollut ihan koukussa uunijuureksiin. Pilkon erilaisia juureksia, tässä porkkanaa, palsternakkaa ja lanttua, uunipellille, suihkutan päälle oliiviöljyä spray-pullosta. Lisäksi ripottelen päälle suolaa ja Nomun One for All Rubia. Juurekset kypsyvät vähän pidempään kuin perunat. En osaa sanoa lämpötiloja tai aikoja, koska meidän uuni on vähän rikki, mutta kun päät ovat ruskistuneet, niin valmista on. Uunijuurekset käyvät lisukkeeksi ihan mihin vain. Nam. 


Viikonloppuna maistettiin myös tämän vuoden Blossaa. Makuhan oli siis nimeltään Yuzu-Inkivääri. Inkivääri tuoksui heti avattaessa, maussa sen tunsi ehkä vähän vähemmän. Yuzu on joku sitrushedelmä. Maultaan tuo oli makeaa, mutta ei liian äitelää. Kuulin taas jostain (huomatkaa lähdekritiikki), että tätä voisi juoda kylmänäkin. Samaa sanottiin viimevuotisestakin Blossasta ja mietin, että onkohan tämä ihan yleispätevä juttu Blossa-glögien kanssa. 


Viinin lisäksi saimme kyläilytulkkariksi ystävämme itse tekemää omenasosetta. Tällaiset jutut ovat niin parhaita. Minulla on huomenna hyvin ansaittu vapaapäivä, jonka ajattelin aloittaa itse tehdyllä myslillä, maustamattomalla jugurtilla ja tällä soseella. 


Kauden herkkuja on ollut tv-naminakin. Jätski on herkutteluherkuistani lempparein, mutta ei sitä ihan joka päivä voi syödä, jos ei halua painaa pian kolmeasataa kiloa. Olen korvannut jäätelön pilkkomalla kotimaisia omenia kulhoon ja laittamalla päälle kermavaahtoa ja paljon kanelia. 


Ja löytyihän sieltä yksi asukin. Mustat vaatteet eivät tosin tule kovin hyvin esiin pimeällä kuvattaessa, mutta tärkeimmät asusteet tuona iltana olivatkin hiuspanta ja viinilasi. Paljettineuletakki ja tulppaanimallinen trikoomekko ovat sivuseikkoja. 

1 kommentti:

  1. Minkälainen spary-pullo sulla on öljylle? Mulla oli ennen myös pullo, mutta se rupesi keräämään sakkaa pohjaan, joten heitin pois.

    Mama L

    VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!