lauantai 6. lokakuuta 2012

Viikon varrelta


Olen tällä viikolla käyttänyt kaksia uusia suosikkikorviksiani. Hauskat diskopallonapit sain siskoltani synttärilahjaksi. Olen käyttänyt niitä kuluneen kuukauden aikana melkein joka päivä. 


Nämä roikkuvat kaunokaiset taas sain erään työjutun kautta Paula Nummelalta, ne ovat hänen DPN-mallistostaan. Hillitty bling on ihan minua. 


Tällä viikolla löysin siivouspäivän kukaksi pienestä kukkakaupasta Kruununhaassa täydellisen hortensian. Hortensiat ovat minusta tosi kauniita syyskukkia, mutta valitettavan usein ne näyttävät jo kaupassa vähän rupsahtaneilta. Tämä yksilö sen sijaan on hyvin kestävä. Aion vierailla tuossa kaupassa toistekin. En muista liikkeen nimeä, mutta se sijaitsi Mariankadulla. 


Samppanjaa tuli juotua aika monta lasia, kun juhlistimme erään projektin loppuhuipennusta. Iloisen kuplivaa oloa ja hyvää mieltä riittää tästä projektista pitkäksi aikaa. 


Kuplat päässäni, seitinohuessa samppanjahuurussa kipitin myös korkeissa koroissa pitkin syksyisen Helsingin katuja perheillalliselle erääseen lemppariravintoloistani Helsingissä. Salutorgetin hirviwallenberg on ihanaa syysruokaa. Se sopi tunnelmaan täydellisesti, kun lehdet viuhuivat puista ja pimeys valtasi kaupungin. Salutorgetissa on aina myös erinomainen palvelu. Valitsin tarjoilijan suosituksesta ruuan kaveriksi Legado Muños Garnacha, Viñedos y Bodegas Muños -punaviiniä (oletan, että netin viinilistalla viinit  ovat samassa järjestyksessä kuin paperisella, muistan nimittäin vain, että viini oli neljäs viini punaviinien listalla) ja tykkäsin todella paljon. Viini oli pehmeä ja tarpeeksi voimakas, mutta ei kuitenkaan vienyt liikaa tilaa ruualta. En todellakaan ole itse mikään viiniasiantuntija. Minulla on hämärä käsitys siitä, mistä pidän, mutta siinäpä se. Niinpä onkin mahtavaa, kun joku asiantuntija osaa kertoa, mitä minkäkin ruuan kanssa kannattaa juoda. Nykyään kysynkin melkein aina suositukset tarjoilijalta, ellei ruokaseurueessa ole ketään, joka haluaisi ehdottomasti itse valita viinin. 

Nyt kiireet alkavat helpottaa, ainakin hetkeksi. Leppoisaa ja rentouttavaa viikonloppua! Minä taidan kaivautua peittojen alle kynttilöitä polttelemaan ja syksyä tunnelmoimaan. 

4 kommenttia:

  1. Voi kun tulikin halu mennä taas Salutorgetiin. Hyvät ravintolat ovat ihana piristys syksyssä.

    VastaaPoista
  2. "Se sopi tunnelmaan täydellisesti, kun lehdet viuhuivat puista ja pimeys valtasi kaupungin." Olipa tämä ihanasti sanottu. Syksy on kyllä mahtava. Ja Salutorget.

    Niin kauniita kuvia sulla muuten postaukset täynnä. Oi ja voi.

    VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!