lauantai 13. lokakuuta 2012

When in doubt, put a bow on it

Tarjosimme eilen fondueta - eli sotkuruokaa. Siitä se ajatus kattaukseenkin sitten lähti. Hieno pöytäliina olisi huono ajatus, kun kastikkeita leviäisi varmasti pitkin pöytää ja jotain tipahtaisi. 



Sitten löysin ilokseni Eurokankaasta viininpunaista satiininauhaa, sekä leveämpää että kapeampaa. 


Kirjoitin tussilla "paikkakortit" suoraan voimapaperiin, jota olin levittänyt pöydälle. Artisokat pääsivät pöytäkukkien tilalle. Ne ovat minusta hauskan näköisiä, maksavat vähemmän kuin kukat ja niistä voi tehdä ruokaa sitten joku toinen päivä. 





Mitäs luulette, tykkäänkö ruseteista?


 Lisäksi laitoin pöytään vielä vähän tuikkuja tunnelmaa tuomaan. Kuvien ottamisen jälkeen tosin siirsin artisokat pöydän päähän, koska pöydän keskiosa oli varattu fondue-padalle. Fondue on kivaa ja helppoa syksyistä ruokaa, jossa on monta hyvää puolta. Kaikki voivat dippailla itselleen mieluisia juttuja, kukaan ei ole sidottu keittiöön ruuanvalmistukseen ja siinä on hauskaa tekemistä, eikä tule hotkittua ruokaa liian nopeasti. Meillä oli tarjolla naudan sisäfilettä, paprikaa, pikkusipuleita ja kahta eri halloumia, pippuria ja chiliä. Chili-halloumi oli itselleni uusi tuttavuus, pidin siitä tosi paljon!



Hetki vähän ennen vieraiden tuloa on aina tosi mukava. Saa sytyttää kynttilät, katsoa että kaikki on valmista ja odotella, että ovikello soi.  




Viinilasien päälle tarvittiin miehen patenttia pöytäänkävijöitä odotellessa, etteivät banaanikärpäset löytäisi tietään viinin sekaan. Onneksi niiden kausi on loppumaisillaan.  



Lisukkeena tarjosimme kikhernesalaattia, jossa oli lisäksi avokadoa, punasipulia, persiljaa ja kirsikkatomaatteja. Kastikkeeksi sekoittelin ihan vain oliiviöljyä, suolaa ja yhden sitruunan mehun. Toiseksi lisukkeeksi paahdoin pannulla oliiviöljyssä manteleita ja cashew-pähkinöitä rosmariinin, chilin ja valkosipulin kera. Molempiin näihin olin saanut idean Pinterestistä ja molempien reseptit heitin aika lailla hatusta. En edes pähkinöitä paahtaessani vielä tiennyt, miten ne syötäisiin, alkupalana vai ruuan mukana. Päädyimme lopulta laittamaan niitä salaatin kaveriksi ja näitä teen kyllä toisenkin kerran, tuli tosi hyvää!


"Pöytäliina" osoittautui juuri oikeaksi valinnaksi. 


Meillä oli superkiva ilta!

24 kommenttia:

  1. Upea kattaus ja nam, mitä herkkuja!

    Tulit vastaan minua eilen lehdessä, hyvä juttu ja kaunis Norppa :)

    VastaaPoista
  2. Mäkin oon jo pitkään suunnitellut noita artisokkien käyttöä kattauksessa. Näin joskus ruotsin "Halv åtta hos mig"-ohjelmassa. Kuullostaa superkivalta toi teidän ilta ja toi odottelun fiilis on parasa, kaipaan sitä. Siihen ei oikein pääse lasten kanssa. :D Meille on tulossa tiistaina vieraita. Yks ystävä joka on kaks viimeitä vuottaa asunut ja työskennellyt Guatemalassa ja me ollaan nähty viimeksi viime kesänä meidän häissä. Ajattelin tarjota raclettea, soon vähän same, same ja tää paperi ois muuten aivan huippu idea siihen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottelua on kyllä kivaa. Teidän tuleva ilta kuulostaa myös aivan huipulta! :)

      Poista
  3. Sä oot kyllä niin taitava, toi pöytäliina on ihan loistava idea! Ja teidän koti ihanan tunnelmallinen.:)

    VastaaPoista
  4. Banaanikärpästen tuhoon mulla on oiva resepti. Pullon pohjalle balsamicoa tai viiniä, hieman vettä ja fairya, pullo lähelle roskista/hedelmävatia/sellaista paikkaa, jossa kyseiset ötökät viihtyvät, ja sitten vaan odottelemaan. Yleensä häviävät yössä. Fairy saa aikaan sen, että veden pinnan jännitys katoaa, ja raasut banaanikärpäset hukkuvat. Ei ehkä mikään kaunein mahdollinen loppu, mutta kai tähän voi todeta, että ahneella on paskanen loppu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi onkin yleensä hyvä resepti ja olen jo vuosia hukuttanut pirulaiset moiseen. En tiedä, mikä ihmeen sissikanta tänä vuonna on ollut liikkeellä, kun eivät ole menneet lähellekään ansaa!

      Poista
  5. Kaunis kattaus ja alkoi tekemään mieli fondueta:) Meillä vaan aina syödään juustofondueta mutta pitäiskin joskus kokeilla tota öljy/liemi fondueta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole taas varmaan koskaan syönyt juustofondueta. Pitäisi varmaan taas kokeilla sitä joskus. :D

      Poista
  6. Ihana illallinen, vau! Hauska ja kaunis kattaus ja tarjottavat sai veden kielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ruoka oli kyllä hyvää, vaikka itse sanonkin. :)

      Poista
  7. Voi kun meilläkin pysyisi koti noin puhtaana ja kauniina! Dream on...Pitkäkarvainen iso koira ja kaksi pientä lasta, pihakäytävät hiekkaa...

    Kerttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ei ne lapset ikuisesti ole pieniä. Joskus sitten taas. :)

      Poista
  8. Kiitos! Ruoka ja seura olivat parasta! Ja tietty teidän kodin aina niin lämpöinen tunnelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No seura oli absolutely parasta! Kiitos vielä teille huippukivasta illasta. :)

      Poista
  9. onpa hauska idea tuo artisokkien käyttö koristeena kukkien sijaan!
    usein lehdissä näkeekin näin syksyisin erikoisempia kattausideoita, sinulla toimi tuo kivasti. yksinkertaista mutta erikoista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Musta on kivaa keksiä joskus vähän uudenlaisempia juttuja. :)

      Poista
  10. Huippuidea tuo voimapaperi! Ja muutenkin todella kaunis kokonaisuus. Rusetit <3.

    VastaaPoista
  11. Kaikki papusalaatit ovat niin hyviä... :P Ihana kattaus ja hyvä idea noi artisokat. Ensin koriste ja sen jälkeen päivällinen. Ekologista! :)

    VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!