lauantai 24. marraskuuta 2012

Melkein kuin jouluaatto


 Jos jostain voi tulla lapsi karkkikaupassa -olo, niin siitä, että saa Canonilta lainaan sekä EOS M:n 22-millisellä pannukakkulinssillä että EF-S 60mm -macroputken. Sain heti kittilinssisen minijärkkärin jälkeen testiin sen toisenkin. Macro-objektiivia minulla ei ole ollut hankintalistalla, mutta olin hyvin innoissani, kun sitä tarjottiin lainaan. On ihan huippua saada kokeilla erilaista kuvaamista. Sitä olenkin sitten tänään touhuillut. Macrolla saa kyllä ihan mielettömiä kuvia. Päivä oli tuttuun tapaan tosi pimeä, joten käytin jalustaa ja suurinumeroista aukon kokoa (Canonin kameroissa AV), joka tuo sitten mukanaan myös pitkän valotusajan.  Minijärkkäriä olen haaveillut reissukameraksi ja alustavasti kaavaillut itselleni valmistujaislahjaksi. Olen ollut ominaisuuksiin todella tyytyväinen. Canoniin tottuneelle valikot tuntuvat helpoilta ja tutuilta ja lisäksi tarjolla on pientä, hauskaa ekstraa erikoissuotimien muodossa. Jos pidät Instagramista, rakastat tätä kameraa! Ainoa miinus liittyy linssinsuojuksiin. Kittilinssissä ja pannukakussa on molemmissa sellainen vähän uudenlainen linssinsuojus ja se ei minusta pysy paikallaan kovin hyvin. Useamman kerran on käynyt niin, että kameran ollessa laukussa olen yhtäkkiä huomannut suojuksen pudonneen. Lisäksi annoin Canonille rakentavaa palautetta siitä, että kameroihin pitäisi ehdottomasti saada kuninkaallishälytys, jotta masiinan älyäisi vetää esiin, kun joku kruunupää lähestyy. 


 Hyasintit löysivät paikkansa samppanjacoolerista. Ne olisivat yksinään olleet vähän matalia kyseiseen astiaan, mutta onneksi hamsteri-Norpalla oli jemmassa kasa viinipullon korkkeja. Ladoin niitä puoleenväliin cooleria ja asettelin hyasintit päälle. Toimi!


Seuraava ohjelmanumero onkin sitten pikkumusta päälle ja poks lisää skumppapullon korkkeja järjestämään. Huippua lauantai-iltaa, kaverit!

7 kommenttia:

 1. Kuninkaallishälytys :D Mahtavaa, sellanen pitäis kyllä olla vakiona... Kiitos Norppa taas päivän piristyksestä, toimii paremmin kuin Berocca!
  Kiki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin pitäisi!

   Kiitos itsellesi, kun luet ja vielä kommentoitkin niin kivasti. :)

   Poista
 2. Oi, ihania valkoisia hyasintteja! Valkoista enkelikoira Emmille ja ikävään, sydän palasina ja kyyneleet silmissä äkkilähdön johdosta... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, lämpimät osanottoni! Lemmikin menettäminen on sydäntäsärkevää. Halaus sinulle! <3

   Poista
 3. Tuo laivakoiran ilme <3 Eikä vikaa muissakaan kuvissa ;) Hauskaa iltaa ja hyvää pyhää!

  Rosanna

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti tuollainen hälyytys pitäisi olla! Mäkin olen katsonut minijärkkäriä ja yritän kirjoittaa pukille siitä. Kertakaikkiaan en jaksa edes kauaa pitää Ukkosen järkkäriä kädessä, kun siinä on vielä lisäakkusysteemi.
  Thanks vinkistä viinipullon korkeille. Niitä on mulla miljoona (*hik*) eikä pahemmin käyttöä. Samoin hyllyn päältä löytyy Prins Eugenin Waldemarsudde-ruukku, jolle just keksin käyttöä, kun otan nuo korkit avuksi.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!