sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Viekkaudella ja vääryydellä...

...olen hivuttanut taas vähän lisää.


Laivakoira katsoi minua kuin sanoen, että tietää minun tekevän tuhmuuksia. Muistutin sitä sen lähiaikoina tulossa olevista synttäreistä ja käskin pitää kuononsa kiinni. Laivakoiran uusin lelu on muuten ollut kestävä ja kovassa käytössä. Se leikkii sillä joka päivä, välillä aika rajustikin, mutta sessu pitää pintansa, eikä hajoa. 


Kamerakoriste pääsi käpyjen sekaan, jonne se sopi värinsä puolesta täydellisesti. Ponijouluvalojen kanssa se hieman riiteli, joten tämä lienee lopullinen sijoituspaikka. 


Olohuoneen orkidea heitti kuin tilauksesta henkensä, kun amaryllis oli avautunut. 


Sivupöydältä keräsin sisustuskirjakasan pois joulusesongin ajaksi ja laitoin tilalle joulupallojen esiasteita. Kööpenhaminan lentokentän Illums Bolighusin joulupuodista pari vuotta sitten hankittu tuikkukippo on ainoa omistamani modernimpi joulukoriste. Köpiksen kenttä on mielestäni Euroopan paras kenttä ostosmielessä. Sieltä löytyvät kaikki parhaat kaupat. 


Etanolitakkaan pitäisi hankkia lisää polttoainetta. Tämän kodin ainoa miinus on se, ettei meillä ole takkaa. Niinpä hankin muutama vuosi sitten laihan lohdun, josta tulikin sitten tosi mieluinen. 


Varsinkin pimeään aikaan tuollainen jättimäisen kynttilälyhdyn mallinen takka on todella tunnelmallinen. Kun olin hankkimassa takkaa, niitä ei saanut Suomesta oikeastaan mistään muualta kuin Iittalalta, jonka versio oli kyllä upea, mutta myös todella kallis. Tilasin siis vekottimen Ruotsista ja matkassa oli monenmonta sekoilua ja yksi "jaloista" katki ennen kuin sain omani. Nykyään näitä saa jo vähän joka toisesta kaupasta. 


Joulukoristeluasioissa kannattaa pitää mielessä, että anteeksi saa helpommin kuin luvan. ;)

24 kommenttia:

 1. Kiitos himinöintipostauksista -kirkastat harmaan päivän!

  Omiakin nurkkia tulee katseltua "joulussilmillä", tuo maltillisesti pikkuhiljaa valkoisella ja hopealla on kaunis ja hyvä. Tykkäsin myös "Madden häistä" :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että nämä piristävät! :)

   Pikkuhiljaa on hyvä. :)

   Poista
 2. Ei mikään huono vinkki!;) Ja toi sun joulukuusi on kyllä mahtava...meillekin on jo rantautunut amaryllis ja ikkunaan joulutähti, mutta kuusta en nyt ihan vielä uskaltanut hankkia.:) Miten Laivakoira muuten suhtautuu kuuseen, pitääkö käpälänsä erossa siitä? Meidän kuuset on saaneet tyytyä aika vaatimattomiin koristeluihin sen jälkeen, kun Silkkitassu ensimmäisenä joulunaan kaatoi yhden – ja se oli iso kuusi se. Nyt en uskalla alaoksille paljon mitään enää laittaa ja kaikki särkyvät koristeet voi unohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laivakoira käy katsomassa kuusta, kun se tulee, mutta siinäpä se. Se on tosi kiltti, mitä tulee tällaisiin juttuihin. Ei koskaan tuhoa mitään ja kaikki lattiallekin unohtuneet jutut saavat olla ihan rauhassa. :)

   Oi voi joulukuusen kaatajaa!

   Poista
 3. Vaaaau ponivalot!!! Mulla on myös jo anopilta saadut White Nyph ja Vivaldi -amaryllikset kasvatuksessa. Toivottavasti edes toisen kukinta ajoittuisi jouluun, ne kun ovat vähän arvaamattomia persoonia sen suhteen.

  Takka ei ole pelkkää onnea ja autuutta. Se tuottaa helposti liikaakin lämpöä, kun tätä peruslämmitystä on vähän vaikea hienosäätää takkapäivinä. Aika paljon tulee polteltua kynttilöitä isolla vadilla siinä takan kipinäkivetyksellä. Sitten on vielä tuhkimopäivät, jolloin lappaan pöllyävää tuhkaa ämpäriin ja kanniskelen sitä takapihan metsikköön marttyyrin ilme kasvoillani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, amaryllikset avutuu usein vähän arvaamattomasti ja mullakin on monta kertaa käynyt niin, että kaikki ovat just jouluaattona ihan rupsahtaneita. :D

   Tuhkimopäivät, buahhahhaa. Aistin potentiaalisen perheriidan, ehkä me ei tarvita takkaa tulevaisuudessakaan... :D

   Poista
 4. Noi ikean lelut on kyllä tosi kestäviä koirienkin höykkyytyksessä, tuntemani vehnäterrieri saa kaiken muun hajalle nanosekunnissa, mutta ikean pupu ja rotat sen kun kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yleensä kaikki lelut hajoaa parissa tunnissa/päivässä, mutta toi se vaan kestää ja kestää. :)

   Poista
 5. Heippa ! Laivakoiralla on samanlainen koira kaveri kuin meidän kaksi vuotiaalla pojallamme, meidän koiran nimi Pablo- saanut nimensä Enon koiran mukaan. Joka on juuri tuota rotua. Kaunis pikku kuusi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, teidän Pablo taitaa saada vähän maltillisempaa kohtelua... :D

   Poista
 6. Siis tuo kynttilänmallinen takka on I H A N A !!! Mistähän vastaavanlaisia kannattaisi lähteä metskaamaan? Itse ihailin (ja unelmoin) juurikin siitä Iittalan versiosta mutta hieman on kyllä suolainen hinta.. Kiitos taas ihan loistavista teksteistä, olet huippu! -Amanda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä varmaan googlaisin sanoilla etanolitakka, sisustustakka jne.

   Kiitos itsellesi kauniista sanoistasi! :)

   Poista
 7. Vaadin laivakoiralle kimalletta! Kaulaan, valjaisiin, slipoveriin, hihnaan...

  :)Rosanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota, yritetään toteuttaa. Watch this space. :)

   Poista
 8. Hei meilläkin sama lelukoira, Toffee, koiranpennun höykytettävänä! Kestänyt jo 9kk, alun naskalivaiheen ja nyt tuon loputtoman energian! Ja aivan samaa mieltä Köpiksen lentokentästä. Joskus mietin jopa että kannattaisiko lentää 29€lla Köpiksen lentokentälle ostoksille, kahville, ja takaisin saman päivän aikana kotiin :) Halvempaa kuin bussilla kotimaassa :)
  Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toffeehan on pitkäikäinen! Huh!

   Köpis on kyllä ihana. :)

   Poista
 9. Hah, mulla on ihan toi sama asenne ylipäätään koko sisustamisessa, että anteeksi saa helpommin kuin luvan :D. Jos on kyse pienemmistä jutuista, niin vain hankin ja laitan paikalleen. Yleensä reaktiona tulee "mikä tämä on?" silmien pyörittelyllä höystettynä, mutta koskaan ei ole tarvinnut ottaa pois. Jos sen sijaan kysyy luvan, niin peli on menetetty, kun vastoin kieltoa on ikävämpi muiluttaa tavaraa paikalleen.

  Kamerakoriste sopii muuten tosiaan täydellisesti tuohon, sulla on aina silmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, se on just näin! Mä teen ihan samoin. Mulla on tosin aina ässänä hihassa se, miten yllättäen meidän edellinen vene tuli meille. Niinpä mulla on tästä ikuisuuteen aina se valttikortti vedottavana. :D

   Kiitos! <3

   Poista
 10. Joulupallonjen esiasteita!!??!!Vähänpä minä olen mistään tähän asti tiennyt :)

  VastaaPoista
 11. Tää sun blogi on kyllä ihan mieletöntä ilotulitusta! Lovin' it! Luin siis kolme viimeisintä postausta ja nautin. Mua muuten kouraisi vatsasta kuin luin sanat Groban ja joululevy. Mikähän mut on näin pehmentänyt. Ikä, äitiys, oma koti... mene ja tiedä, mutta aika yllättävää tää aikainen joulun täyshiminöinti puritaanivuosien jälkeen kyllä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana sinä!

   Ja sinäkin! Hah, anna mennä vaan, puritaanina on tylsää. Kun kuitenkin tykkäät kimalluksestakin. :)

   Poista
 12. Ihanaa ihanaa ihanaa! Lisää tätä!
  ..pakko päästä joulukoristekaupoille!.. ja kukkia kans! ja noi kävyt <3
  -tintti

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!