sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Juhlapäivä


Sen lisäksi, että on ensimmäinen adventti ja Jouluradio aloitti, meillä on muutakin syytä juhlaan. Netta Laivakoira Nepparinen täyttää tänään yhdeksän vuotta. Päivänsankarin kanssa on jo käyty reippaalla ja pitkällä kävelylenkillä ja illemmalla saattaa olla tiedossa herkkupalasiakin. Ehkä jopa uusi lelukin. Laivakoira on ikäisekseen aika nuorekas - siitä kysytään usein, että onko se vielä pentu. Se on aika kova tohottamaan. Koti on ainoa paikka, jossa se kävelee, kaikkialla muualla se kipittää. Kaupunkilaiskoiraa Laivakoirasta ei oikein saisi. Se yrittää mennä aina kaikista ovista sisään ja pelkää rappukäytäviä. Se on luonteeltaan kiltti, innokas, utelias ja vähän arka. Se pelkää joskus ihan älyttömiä asioita eräästä keittiön kaapinovesta pimeään. Laivakoiran kiltteys ei valitettavasti koske muita koiria. Niitä Laivakoira kategorisesti vihaa ja se on aina valmiina kunnon tappeluun. Erityisesti isompiensa kanssa. Jos meillä on vieraita, Laivakoira käyttäytyy kuin pieni lapsi. Se tuo vuorotellen kaikki lelunsa näytille ja leikkii niillä suurieleisesti kaikkien edessä. 

Laivakoira on tullut meille aikuisena, noin neljä vuotta sitten. Se sopeutui nopeammin kuin olisin koskaan voinut uskoa, ja siitä tuli heti rakas perheenjäsen. Nyt minun on vaikeaa kuvitella elämää ilman sitä. Ennen viimeisintä reissuamme olimme vieneet Laivakoiran hoitoon jo edellisenä iltana. Oli aivan kummallista herätä aamulla ilman, että joku oli heti kekkuloimassa ja vaatimassa nappuloitaan. Sohvallakin oli ihan tyhjää. 

Omiemme lisäksi Laivakoira on valloittanut aika monen ystävän ja perheenjäsenenkin sydämet. Vailla minkäänlaista jääviyttä sanon, että se onkin kyllä poikkeuksellisen suloinen koira. ;)

17 kommenttia:

 1. Rapsutusonnittelut päivänsankarille! Olitko eilen Sellossa kukkakaupassa? Jos olit niin minä olin se joka rattailla kovasti yritti tukkia koko pienen kaupan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin! Hei hauskaa! Hihii, mä laitoin tänään vahngon kiertämään, kun mun piti käydä salin jälkeen ihan vaan nopskaan Stockan Herkussa ja sitten seuraavaksi löysinkin itseni tungeksimasta ruokaostoskärryjen kanssa naisten vaateosastolta... :D

   Poista
 2. Paljon onnea suloiselle nappisilmälle!

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea ja nakkikaakkua Laivikselle :)!

  VastaaPoista
 4. Onnea ja nakkeja päivänsankarille!!
  Kiki

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea sankarille, Laivakoira onnistuu kyllä valloittamaan jo näin bloginkin kautta :).

  VastaaPoista
 6. Onnea laivakoiralle!

  Amelie

  VastaaPoista
 7. Onnittelut ärhäkälle, mutta silti niin valloittavalle söpöliinille. Tarjoan nakinkin, jos soijanakki käy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Laivakoira oli ainoa meidän perheestä, jolle kelpasi tofugrillimakkara, joten eiköhän se huitaise nekkuunsa soijanakin any day. :D

   Poista
 8. Penny lähettää valloittavalle nappisilmälle synttärilipaisut! Kyllä nää vaan osaa olla sellasia hurmureita, sekä lyhyillä, että pitkillä jaloilla varustettuina :)

  VastaaPoista
 9. Onko hän siis oikeasti Netta? Kivasti nimi rimmaa meidän koirulin nimen kanssa, neidot ovat ihan samanikäisetkin. Nakintuoksuiset onnittelut sankarille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Netta on Laivakoiran nimi. Tosin siitä on olemassa miljoona eri väännöstä ja sitä kutsutaan Netaksi tosi harvoin. :D Se oppii aina uuden nimen tosi nopeasti!

   Poista
 10. Paljon Onnea ihanaiselle Laivakoiralle, joka tosissaan on valloittanut satunnaisen blogisi seuraajankin sydämen. On kyllä äärimmäisen söpö hurtta!!

  VastaaPoista
 11. Laivakoira kiittää kaikkia onnitteluista! Ollaan tehty pitkä ja reipas ulkoilu, oltu ihan vain sohvalla, oltu saunassa ja olen rapsuttanut sitä paljon. Kohta alkaa nakkitarjoilu. :)

  VastaaPoista
 12. Paljon onnea näin jälkikäteen. Kerrassaan valloittava tapaus hän on.

  VastaaPoista
 13. Laivakoiralle lämpimät onnittelut. Toivottavasti nakkia sai kerrankin riittävän satsin.

  Kuvissa ilme on minusta emäntää ymmärtävä. Että ota nyt ne kuvasi sitten taas, että päästään siihen palkkio-osioon.

  =) Rosanna, joka laiskana ei jaksa kirjautua...

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!