maanantai 17. joulukuuta 2012

Pieniä viemisiä

Anoppini rakastaa kiviä. Hän keräilee kauniita sellaisia puutarhaansa ja ihastelee niitä luonnossa. Kun törmäsin sattumalta kaupassa kiven mallisiin kynttilöihin, ei tarvinnut paljoa miettiä, millä idealla lähtisin rakentamaan lahjaa. Kivikynttilöiden lisäksi sujautin pakettiin myös sammalenvihreän Kivi-tuikkukupin. 



 Tiedättekö muuten sen tunteen, kun ollaan periaatteessa sovittu, että lahjoja ei vaihdeta ja että yhteinen, mukava aika on paras lahja? Mutta sitten kuitenkin vähän kaihertaa mennä kylään ja istuutua valmiisen pöytään tyhjin käsin? Jotain olisi kivaa viedä, mutta viinipullo on tuotu tuliaisena jo niin moneen kertaan ja konvehtirasia tuntuu persoonattomalta. Löysin muutama vuosi sitten jostain netin syövereistä täydellisen ratkaisun, joka on kuin tilauksesta myös maailman helpoin toteuttaa. Ratkaisu on nimeltään "itse tehty" suklaa. Itse tehty on lainausmerkeissä sen vuoksi, että suklaan on itse asiassa tehnyt Fazer tai joku muu vastaava. 


Kas näin se tapahtuu. Sulata vesihauteessa pari levyä suklaata. Sekoita joukkoon, mitä haluat. Kumoa seos littanalle alustalle, taputtele lättänäksi ja anna jähmettyä. Paloittele ja paketoi kauniisti. Aikaa menee puolesta tunnista tuntiin. Itse laitoin tänä vuonna maitosuklaan joukkoon silputtuja Dumleja ja ripottelin pinnalle merisuolaa. Tumman suklaan joukkoon sekoitin kuivattuja karpaloita ja erilaisia pähkinöitä. 




 Paketeiksi riittävät sellofaani ja silkkinauhat. Ei tarvitse osata askarrella. Jos osaa käyttää saksia ja solmia umpisolmun, on jo melkein valmis. 

24 kommenttia:

  1. Kiitos, tätä vääntämään tänään. Pelastit just mun Mitä viemisiksi-ahdistuksesta. Ja miehen myös kiukuttelulta :D.

    VastaaPoista
  2. Erittäin hyvä vinkki tuo suklaa, aion kokeilla! Kiitos ja ihanaa joulua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, jos tuli tarpeeseen! Sitä samaa sinulle! :)

      Poista
  3. Mä sain samantapaisia kivikynttilöitä tuliaisiksi ja tykkäsin kovasti! En mä kyllä raaski polttaa niitä :)

    Suklaavinkki on mainio, paljon kivempi kuin pelkkä suklaarasia! Toinen hauska ja helppo lahjaidis oli jossain tän syksyn Glorian ruoka & viinissä; nätti lasipurkki, johon laitetaan valmiiksi kuivat cookie-ainekset ja ohje mukaan. Vaatii tietty sen, että vastaanottaja yhtään tykkää leipoa, mutta ohje oli kyllä helppo tyyliin lisää vain vesi ja roiskaise pellille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän sama kauniiden kyntitlöiden kanssa. Mulla on kome sellaista Balmuirin pallokynttilää, joita en millään raaskisi polttaa. :D

      Se cookie-vinkki on kyllä myös kiva. :)

      Poista
  4. Ai ai ai, että nää suklaajutut on vaarallisia.... Mun pitäis pysyä ruodussa jouluun asti. Ohje vaikuttaa kyllä ihanalle, etenkin tuo merisuolaversio. Meidän joululoma Suomessa lähestyy, jee! Isäni varoitteli, että siellä on oikea winter wonderland. Ihanaa, koska meillä on tarvittu lähinnä sateenvarjoa tähän asti.

    Amelie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä todellakin on winter wonderland. :D Tervetuloa!

      Poista
  5. Kiitos tuosta suklaavinkistä, tuota täytyy kokeilla.

    Mä rakastan noita Kivi-tuikkukippoja. Mulla on niitä vissiin liki 30.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivi-kipot on kyllä kauniita! Mä olen jotenkin löytänyt ne vasta viime vuosina, mutta sitäkin innokkaammin. :D

      Poista
  6. Kivi-paketti on aivan loistava!

    Olen itsekin joskus tehnyt tuota "itse tehtyä" suklaata. Kivan näköistä tulee myös niin, että sulattaa tummaa ja valkoista suklaata ja sekoittelee niitä vain vähän pellillä, jolloin pinnasta tulee marmorinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin tuleekin! Muistelen myös, että Marianne-rouhe taisi toimia aika hyvin näissä...

      Poista
  7. nam mikä suklaa ideaa! :) itse olen edellisjouluina sulatellut tummaa suklaata ja laittanut pieniin konvehtivuokiin + lisännyt vaahtokarkin palasia (hyvä yhdistelmä).. mutta tänä jouluna testaankin suklaata kera merisuolan ym. kuivattujen marjojen - kiitti vinkistä :)

    ihanaa joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sluprs, sunkin yhdistelmä kuulostaa hyvältä!

      Sitä samaa sinne! :)

      Poista
  8. Hei!

    Käytitkö suklaisiin aivan "tavallista" karkkihyllyltä saatava suklaata vai leivontasuklaata? :)

    Ihana blogi sinulla! :) Rauhaisaa Joulun odotusta!

    -He

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tavallisia suklaita käytin. :)

      Kiitos tosi paljon ja sitä samaa sinulle! :)

      Poista
  9. Kiitos vinkistä! Testierä on jääkaapissa. Testimaistelu on jo tehty. Testiryhmä tykkää!

    VastaaPoista
  10. Kiitos suklaavinkistä! Kokeilen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Kivaa, jos tulee tarpeeseen. :)

      Poista
  11. Bonsoir, pakko tulla raportoimaan, että jotenkin onnistuin sössimään suklaan :)

    En keksi muuta selitystä kuin ranskalainen suklaa ja saksalaiset mantelit... Kokeilen viikonloppuna siitä aidosta ja alkuperäisestä!

    Amelie

    VastaaPoista
  12. Itsekin olen parina vuotena harrastanut tuota suklaantekemistä, tänä vuonna vuorossa oli tummat suklaanapit (käytin hyväkseni Clas Ohlsonilta ostamaani macarons alustaa) johon ripottelin murskattua piparminttukarkkia, toimi hyvin.

    Viikonloppuna teen vielä uuden erän whoopies herkkuja ja creme brulee "jäätelöä" sekä tummaan suklaaseen upotettuja vaahtokarkkeja jotka koristelen hopeanvärisillärakeilla & helmikoristeilla. Sitten on jouluaaton makeat valmiina :)

    Ihanaa joulunaikaa!

    VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!