sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Tonttuasu

Jotkut päivät ovat kuin luotuja siihen, että voi pukeutua tonttuasuun. Jos esimerkiksi aikoo joulukonserttiin, niin tonttuasu on melkein pakollinen. Asuun tarvittiin roppakaupalla punaista ja harmaata. 


Tontutkin pitävät kimalluksesta, joten kaivoin korulaatikosta vähän isommat korvikset.


Jalkaan päätyivät siperiaolosuhteista johtuen UGGit. (Tiedättekö muuten sen laulun, jossa Sonja lapioi lunta? Vaihtakaa Sonjan tilalle Norppa, niin tiedätte, mitä tässä on viime aikoina tullut puuhailtua.) Laivakoira muisti, että edellisellä kerralla kun esillä olivat töppöskengät ja kamera, niin kengissä oli juustonpalasia, ja se ilmaantui salamana paikalle. 


Hmmm... Ei ehkä vielä ihan tarpeeksi punaista vielä, lisään huivin. 


Valmis! Heippa!


Samankaltaisen - melkein yhtä tonttuisan - asun luot näillä elementeillä: punainen huivi, rusettivyötäröinen hame, pehmoinen neule, harmaat sukkikset.

Tonttu Norppanen on salainen/
ja pukin tärkein alainen/
hän urkkii, shoppaa, vakoilee/
ja sitten raportoi/
kelle pukki tänä vuonna
nakin antaa voi. 

P.S. Laivakoiralle. 

Tuotelinkit ovat mainoslinkkejä.

12 kommenttia:

 1. Hei Norppa! Jos et vielä sattunut huomaamaan, niin blogisi on ollut melkoisen kuumaa kamaa tänä vuonna. "Kuinka Purjehtijaksi Tullaan" on Googlen vuoden toiseksi haetuin termi kategoriassa "Miten...". :)
  Se taas tarkoittaa, että sä olet yhtä haettu kuin Makaronilaatikko, Big Brother ja Petri Nygård.

  Täällä todistusaineistoa: http://www.google.com/zeitgeist/2012/#finland

  Ei paha. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä haettu kuin makaronilaatikko. Tää oli ihan paras! <3

   Poista
  2. Niin, ja jos olisi sisälukutaitoa, olisin tajunnut että teit jo aiemmin erillisen postauksen aiheesta... :D

   Poista
 2. Mika ihana tyylikas tonttu! Toivottavasti pukin tarkein alainen on raportoinut paajehulle etta Madame Fifi on ollut kiltti kuin enkeli koko vuoden! (en tosin haluaisi nakkeja paitsi jos ne on suklaasta!)

  Ihanaa joulunodotusta kaunokainen ja laivakoira.

  Madame Fifi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki olen raportoinut! Kaikki me ihanat leidit ollaan oltu ihan superkilttejä ja ansaitaan just tasan sitä, mitä toivotaan. Sulle dimangeja ja mulle poni. ;)

   Sitä samaa sinne kans, koko suloiselle poppoolle!

   Poista
 3. Aivan ihana asu, tykkään! Olet todella kaunis ja jouluinen. Tuo hame muuten olisi upea myös valkoisen kauluspaidan kanssa juuri näin joulun aikaan...

  Mukavaa konserttia!

  Amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merci, merci, ihana!

   Niin muuten oliskin. Jos tässä taloudessa olis joku, joka jaksaisi silittää... :D

   Poista
 4. Hyvää joulunodotusta feimille bloggaajalle. Itse en juuri välitä joulunrakentamisesta. Kynttilät ja valot ok, mutta lahjat yms. jääneet vähemmälle kun lapset alkavat olla aikuisia ja itsekin yrittää tehdä enemmän vain niitä asioita, jotka ovat stressittömiä ja aidosti kivoja. Mutta blogistasi välittyy se, että tämä todellakin on sun juttu. Pisteet sille ;)
  Viikon päästä alkaa päivä pidentyä ja venemessutkin ovat ihan pian. Meillä Wanha Rouva talvehtii omalla pihalla tän talven. Vähän metrikuumekin vaivannut: http://www.distansbatar.se/s30 Kyseinen paatti on saman piirtäjän kynästä kuin Huldakin ja olemme viehtyneet ko. tyyliin. Mutta eiköhän se ensi kesä vielä mennä Wanhan Rouvan kyydillä. Hitaasti kyllä, mutta vakaasti. Mukavaa joulunodotusta ja ihanaa purjehdusvuotta 2013. Olkoon epävakaat kelit vähäisempiä ja aallokko Suomenlahdella suotuisampaa ja sade tulisi vain yöaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu todellakin on mun juttu! Se on nimittäin ainoa asia, joka tekee talvesta edes joten kuten siedettävän. Mutta mä olen ihan samaa mieltä siitä, että joulusta pitää tehdä stressitön ja itselle kiva. Lahjakilpavarustelua vihaan yli kaiken, enkä ole kovin fanina siihenkään, että asioita tehdään, koska "on pakko". Bestikseni sanoin. "Jos tekee mieli syödä jouluna hodareita, niin sitten syö".

   Oi oi, metrikuumetta sielläkin! Me päätettiin pysyä samassa veneessä nyt ainakin pari kautta vielä. Ja tosiaan toivotaan noita juttuja ensi kaudelle! Ihanaa joulua sinne kans!

   Poista
 5. Ihana kun jaksat panostaa tuohon jouluun niin urakalla, kiva lukea näitä postauksia. Kaikkien joulukoristeiden keskellä jouluntuntua tekee myös nämä joulua henkivät blogit ;) Hyvää joulunaikaa siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että luet ja tykkäät! Mä saan itse tosi paljon energiaa tuollaisesta pienestä puuhastelusta, :)

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!