keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Päivä päivältä lähempänä
Purjehduskausi nimittäin. Lämpimät kesäillat sitloodassa ja laiturilla, jääkylmät ankkurimaljat, kimalteleva meri, eteenpäin vievä tuuli purjeissa, suolavesi kasvoilla, kesken vendan syliin yrittävä Laivakoira ja elämän parhaat onnenhetket, ne ovat kaikki ihanasti edessä päin. Pikkuruinen paattimme ja me, kauneimpia luonnonsatamia etsimässä ja maistuvimpia eväitä kokkailemassa. 

Tänä vuonna toivomme jo saavamme laituripaikan venekerholtamme. Tähän asti meillä on ollut vene kaupungin paikoilla, joissa niissäkään ei ole ollut mitään valittamista. Nyt vain tahtoisimme vaihteeksi lännemmäksi. Pohdinnan alla ovat myös mahdollisuudet hilata Båtia pikkuhiljaa lännemmäksi ja lännemmäksi, lähemmäksi Saaristomerta. Ellei ihmeitä tapahdu, meillä ei valitettavasti tule tänä vuonna olemaan kesälomaa yhdessä. Se asettaa aikamoisia haasteita pitkille purjehduksille. Retkemme tulevat luultavasti olemaan parhaimmillaankin vain muutaman päivän pituisia. Emme tahtoisi kuitenkaan jättää suosikkimaisemiamme vierailematta, joten pientä pähkäilyä on luvassa. 

Minulla ei ole montaa toivetta, mutta Helsingholmissa tahtoisin viimein käydä. Se on jostain syystä jäänyt väliin edellisinä vuosina ja nyt todella haluan sinne. 


Tämän kauden tavoitteina minulla on maisemanavigointitaitojen parantaminen ja rantautumisten jatkaminen. Aion edelleen aina silloin tällöin ajaa veneen rantaan, jottei siitä taas tulisi hirvittävää, pelottavaa peikkoa. Valokuvauksellisiakin tavoitteita minulla on. Haluaisin ottaa tänä vuonna oikein värikkäitä kuvia. Saa nähdä, joudunko taipumaan ja käsittelemään kuviani tämän saavuttaakseni. Nyt käsittelyni ovat lähinnä horisonttien suoristamista ja joskus rajauksia. 
Vanhojen purjehduskuvien läpikäyminen saa minut aina hyvälle tuulelle. Hyviä tuulia teillekin tähän aamuun!

37 kommenttia:

 1. Ihanaa tuo meren kimallus ekassa kuvassa!

  Kävin tänä aamuna vapaaehtoisesti :) heittämässä tunnin kävelylenkin tuolla tuiverruksessa ja kävi mielessä, että olispa jo kesä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meren kimallus on ehkä ihaninta. Voisin tuijotella sitä loputtomiin...

   Mä kävin kanssa ensin koiran kanssa tunnin lenkillä ja sitten vielä juoksemassa. Ja samaa mietin, kun yritin puskea eteenpäin auraamattomilla teillä.

   Poista
 2. Voih, kiitos tästä postauksesta! Olen nyt muutaman päivän kärvistellyt ihan hirvittävässä kesä-ikävässä, ja tuntuu ettei tätä kylmyyttä, pimeyttä ja lunta jaksaisi enää hetkeäkään... Ei tosiaan auta kuin pitää mielessä, että päivä päivältä se kesä lähenee ja valoisuus sen myötä :)

  T.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on niin kamala kesäikävä, etten tiedä, miten päin olla!

   Poista
 3. Vähän tuli ikävä nuoruuden venereissuja isän kanssa. Nyt on vene ollut "talviteloilla" jo pari kesää, kun perheessä tapahtui isoja muutoksia. Ehkäpä vielä joskus, tosin itse en osaa pahemmin purjehtia. Olisi pitänyt opetella silloin, kun siihen hyvä mahdollisuus oli.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa niin ihanalta! Mä luulen, että nauttisin purjehtimisesta yhtä paljon kuin vaeltamisesta...

  En tiedä, kuvaatko jo RAW:na, mutta se on ainakin yksi todella isosti vaikuttava tekijä, etenkin, kun kuvassa on vettä ja taivasta. Itse en kuvaa aina RAW:na, koska se vie niin paljon tilaa, mutta silloin aina, jos kuvaan auringonpaisteessa tai jos kuvaan osuu lunta/taivasta/vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kuvaa RAW:na just sen takia, että sitten kuvat olisi pakko käsitellä ja mä käytän kaiken mun kärsivällisyyskapasiteetin töissä, vapaa-ajalle sitä ei riitä tasan yhtään. :D Mutta ehkä mä laitan asennemuutoksen vireille ja alan kanssa harkita just noissa tilanteissa. :)

   Poista
  2. Eihän niitä pakko ole käsitellä, etenkin, jos kuvaa jpeginä ja rawna yhtäaikaa. Silloin vain, jos haluaa palauttaa niitä värisävyjä. Mun blogista löytyy pari viikkoa sitten laittamiani kesäkuvia, jossa näkyy hyvin RAW-kuvaamisen edut. Siinä on esim. keskimmäinen järvessä ja veteen heijastuu kaikki taivaan värit. Jos olisi kuvattu jpeginä, olisi se vain jäänyt valkoiseksi heijasteeksi. Toisin sanoen siis suosittelen lämpimästi, jos värikkäitä kuvia haluaa - valkotasapainon kanssa pelailu ei ainakaan aurinkoisella kelillä riitä :)

   Poista
 5. Mikähän siinä onkin, että kesäkuvia on aivan ihana katsella talvella, mutta talvikuvat eivät kesällä kiinnosta pätkääkään!

  Mama L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä! Talvi ei kiinnosta ketään, boring!

   Poista
 6. Kiitos vain Norppa tosi paljon -sun ansiosta ehkä taivun ja opettelen kaikkien muiden harrastusten lomassa myös purjehtimaan... :) Viime kesänä oli jo muutama testikerta, tulevana kesänä tiedossa sitten kunnon opettelua kursseineen päivineen. Kesä, tule jo! <3

  Mellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, Mellu, et tule katumaan! Ja joo, kesä tule jo! :)

   Poista
 7. Aivan ihania kesäkuvia. Minäkin odotan purjehduskauden alkua NIIN kovasti! Meillä on vene Itä-Helsingissä, joten Espookin on meistä katsoen jo lännessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Meillä on kanssa ollut Itä-Helsingissä nää vuodet. Olisi siis todellinen maisemanvaihdos! :D

   Poista
 8. Ihanaa! Kyllä niin odotetaan täälläkin kesää ja purjehduskautta! Ens viikolla päästäänkin venemessuille ottamaan starttia aiheeseen. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herramunjee, joko ne ens viikolla alkaa! No sittenhän kausi on melkein korkattu. Jes! :)

   Poista
 9. Oih ja voih, mitä kuvia! Kesäkaipuu alkaa olla kyllä jo ihan mahdoton. Täällä käyminen ei sitä helpota, mutta tekee haaveilusta huomattavasti antoisampaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipuu on ihan tapissa, en jaksais enää yhtään!

   Poista
 10. Ihania tunnelmia :) Fiilikseen lisään vielä aamun, kun kömpii kannen alta ja saa heti nuuhkia raitista meri-ilmaa, kuunnella lokkien kirkumista ja juoda aamukahvia kiireettömästi ja nautiskellen..

  Bongasin Naantalin ja pitää kysyä, että oletteko käyneet pizzalla siinä Luostarinpihalla? Meille se on traditio, kun Naantalissa ollaan. Myös se iltasoitto on ihana.

  Oi kesä, tule jo.

  Amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan mielettömän hyvä lisäys. <3

   Ollaan me varmaan joskus aikana ennen venettä käyty. Tällä kertaa ei käyty. Iltasoitto on ihana. Joo, kesä mulle nyt heti!

   Poista
 11. Juu...tule kesä, tule. Meillä vene Kivenlahdessa ja tulee ihan turhan paljon pyörittyä lähisaarissa, Porkkalan liepeillä tai esim. Hangossa. Meikäläinen haluaa kanssa enemmän länteen. Tosin toivun edelleen viime kesän monen viikon Välimeren ja Ranskan joki seikkailuista joten voipi olla että mulle riittää kuitenkin muutaman päivän retket. Tosin vene-messujen jälkeen mieli voi olla muuttunut :). Odottelen kovasti ensi kesän kuviasi omista reissuistasi.
  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se mieli muuttuu, me thinks... :D

   Mä en malta odottaa, että päästään retkille ja mä pääsen kuvaamaan!

   Poista
 12. Toivottavasti saamme aurinkoisen ja lämpimän purjehduskesän. Messut antavat lupauksen jostain joka pian totta... Aamukahvi kannella - sitä odotellessa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, kaikkiin kohtiin! Toivottavasti tämä kesä olisi tosiaan vähän parempi. :)

   Poista
 13. Oi oi oi! Ihania kuvia!! Ihana kesä tulee lähemmäksi päivä päivältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Niinhän se tulee, mutta kun ei malttais yhtään enää odottaa! :)

   Poista
 14. Upeat kuvat! Ja pian jo fiilistellään venemessuilla. 4 vkoa kesälomaa + 4 viikkoa isäkuukautta ensi kesänä :D . Saa jotain vastinetta talven valvomisille. Nyt toivotaan vaan hyviä kelejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Ja mä en kestä, mikä loma tulossa! Ihan mieletöntä!

   Poista
 15. Ihania fiilistelykuvia. On nuo kesän purjehdukset käyneet itselläkin mielessä, vaikka enemmän vielä innostaa tämä hiihtokausi. Harmi ettei teillä lomat satu samaan aikaan. Jos me sen sijaan satumme olemaan veneilemässä, meidän vevepaikalla Srormälössä varmaan voi säilyttää venettä. Niin ja onhan siellä paljon muitakin tyhjiä paikkoja ainakin heinäkuussa. Sieltä pääsee aika mukavasti moniin paikkoihin ja ajomatka Espooseen on vajaa 2 tuntia.
  -Meritara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Meritara! Se olisi kyllä tosi kätevä suunta. Miehen loma on heinäkuussa, joten hän varmaan hilaa sitten yksin venettä sinne päin ja mä tosiaan hyppään autoon ja tykitän pelipaikoille aina vapaiden tullen. :)

   Poista
 16. Oi kesä kesä kesä! Toivottavasti aurinkoisempi kuin edellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta! Viime kesä oli vähän floppi. :D

   Poista
 17. Sun kuvia kattellessa tulee kyllä kauhee kaipuu merelle ja purjehtimaan. :) Harmillista tuo eriaikainen kesäloma. Meillä oli vähän samaa ongelmaa viime kesänä ja pisimmät reissut kotivesillä oli 3-4 tunnin päähän ja seuraavana päivänä takaisin. Ensi kesän pidempiä reissuja odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mullekin! :D Toi lomahomma on kyllä tylsä, mutta täytyy vain ajatella niin, että tämä vuosi mennään nyt näin ja no can do. Ens vuonna sitten taas uusi yritys. :)

   Poista
 18. Ai ihanaa fiilistelyä! Helsingholm on kiva, toivottavasti pääsette.
  Tuohon sijaintiin: Kannattaa tosiaan miettiä haluaako mielummin matkustaa pari tuntia autolla kuin päivän veneellä länteen päästäkseen. Kauempana ollessa iltapurjehdukset jäävät vähemmälle, mutta toisaalta viikonloppuna pääsee ihan eri maisemiin,
  Ihanaa kesänodotusta! Meillä jää tuleva kausi tyngäksi ulkomailla asustelun takia, mutta fiilistelen sun mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon kans!

   Toi iltapurjehdusjuttu on juuri se syy, miksi ei varmaan tulla pysyvästi viemään venettä kauemmaksi - me kun harrastetaan just niitä spontaaneja retkiä aika paljon. Mutta heinäkuuksi ehkä, jolloin miehen loma on, niin pääsisi väähn haistelemaan Saaristomerta.

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!