lauantai 23. helmikuuta 2013

Lomaraksa


Kuten olen jo maininnutkin, voi olla, ettei meillä ole tänä vuonna mieheni kanssa yhteistä kesälomaa. Lisäksi asiat ovat niin onnettomasti, että minun kesälomakuukauteni on syyskuu. Ellei ihmeitä tapahdu, lomailen siis a) yksin ja b) todella tyhmään aikaan. Jottei koko loma menisi ihan myttyyn, joutunen turvautumaan vanhaan konstiini, nimittäin lomaraksaan. Tämä ei todellakaan ole ensimmäinen  vuosi, kun lomamme ovat eri aikoihin, eikä varmasti viimeinenkään. Perinteisesti minulla on ollut yksinäisen loman aikana aina joku pieni projekti. 

Menneinä vuosina olen muun muassa hionut ja vahannut keittön pöydän, maalannut puolet kotimme kalusteista valkoisiksi, repinyt tapetit makuuhuoneesta ja maalannut sen, repinyt tapetit yläkerrasta ja maalannut sen, mitä milloinkin. Tänä vuonna tekisi mieleni toteuttaa yksi tavallaan älytön ja tavallaan ihan järkevä haave. Haluaisin muuttaa vierashuoneemme vaatehuoneeksi. Tätä puoltaisivat muun muassa seuraavat asiat: 

- Meillä on nykyisellään ihan liian vähän tilaa vaatteille. Totesin sen jälleen kerran, kun järjestin miehen vaatekaappia. 
- Saatamme usein herätä eri aikaan ja lähteä menoihimme, kun toinen vielä nukkuu. Olisi todella kätevää, että vaatteet olisivat jossain muualla kuin makuuhuoneessa. 
- Meillä on todella, todella harvoin yövieraita. Ehkä kerran vuodessa, jos sitäkään. 
- Kunhan yläkerta on remontoitu, se voisi palvella myös vierashuoneena. Jos joku siis joskus tulisi meille yöksi. 
- Olisihan se nyt ihan mahtavaa, että olisi vaatehuone.

 Astetta ajankohtaisempi sisustushaaste taas vaanii sohvannurkassa. On taas se aika. Sohvanpäällinen alkaa olla niin likainen ja käsinojat kellertäviä, että ne on pakko pestä. Olen sanonut tämän ennenkin ja tulen toistamaan tätä ikuisesti. Sisustuslehtien suurin huijaus on seuraava lause: "Valkoiset irtopäälliset sopivat lapsi- ja koiraperheisiinkin, kun irtopäälliset on helppo heittää pesukoneeseen aina niiden likaantuessa." Tai no, se heittämisosuus on ihan helppo, mutta päällisten raastaminen takaisin on joku Darth Vaderin ilkeä juoni, CIA:n valtuuttama kidutusmenetelmä ja KGB toivoo, että olisi keksinyt sen itse kuulustelutaktiikaksi. Tällä tiedolla en aio ostaa valkoista sohvaa enää koskaan. Ever. Vaikka se onkin mielestäni edelleen kauniin ja raikkaan näköinen. Ei. Seuraava sohva tässä taloudessa on harmaa. 


Niin ihana ja toivottu kuin kevätaurinko onkin, se siis valitettavasti paljastaa myös sellaisia asioita, joita en haluaisi nähdä. 

51 kommenttia:

 1. Todellakin kannatan vaatehuonetta! Kunhan muistat dokumentoida prosessin ja lopputuloksen tännekin :) ja johan noi luettelemasi syyt on erittäin päteviäkin, itselleni henkilökohtaisesti riittäisi pelkästään viimeisenä mainitsemasi syy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos innostun remppaamaan, niin ehdottomasti myös raportoin! :)

   Poista
 2. Vaate-/pukeutumishuone kuulostaa iiihanalta, joten ehdottomasti peukut sille! Ja ne valkoiset sohvat... Meillä myös ja harmaa pohdinnassa seuraavaksi. Et olisi syitä voinut enää paremmin pukea sanoiksi. Ymmärrän hyvin harmistuksen kesälomasta syyskuulle. Onneksi silloin samalla alkaa edes lepparivuodenaika, jonka ympärille tulet varmasti keksimään vielä monta kivaa juttua lomaa silmällä pitäen :) -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän siihen keksii ja tehdään varmaan sitten veneen talviteloillesiirtopurjehdus sitten siinä. Mutta blaah silti, varsinkin kun miehellä olisi heinäkuu...

   Poista
 3. Meilläkin on toinen makuuhuoneista aika turhaan ns. vierashuoneena, koska siellä on joku vieras nukkunut viimeksi ehkä 4 vuotta sitten.
  Suunnitelma kuulostaa siis oikein houkuttelevalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on vielä niin minihuone, että se oikeastaan sopisikin paremmin vaatehuoneeksi kuin makkariksi. :D

   Poista
 4. Olen samaa mieltä sohvanpäällisistä... Tosi kätevät pestä...not.. Onneksi tajusin sentään että sohva kannattaa sävyttää kahteen harmaaseen otukseen, niin ei tarvitse koko ajan olla pesemässä. :D kuulostaa hyvältä idealta muuttaa vierashuone vaatehuoneeksi jos sitä todella käytetään noin harvoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin not! Mä haaveilen sellaisesta kauniista helmenharmaasta. :)

   Poista
 5. Aaaaaahhhh vaatehuone <3 <3 <3 Unelma!

  Hyvä kun sanoit tuosta valkoisesta sohvasta, sillä täälläkin siitä unelmoidaan, mutta olen niin laiska "kodin ylläpitäjä", että haluan aina niitä helpoimpia materiaaleja ;) Just ikeassa katselin mun himotusta kivik- divaania (taino niistä rakennettua kokonaisuutta) harmaana ja näytti super hyvältä!

  Kivaa viikonloppua sinne toiselle kohtalontoverille noiden puolison ja omien lomien suhteen ;D Miehellä ei ole koskaan järkevään aikaan lomaa ja aina matkustan hänen työnsä perässä omille lomilleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatehuone on niin unelma!

   Ai teilläkin on tuollainen lomatylsyys! Se on kyllä kurjaa. Meillä on 9 vuoden yhdessäolon aikana ollut vain kaksi kertaa yhteinen kesäloma, joten I feel you. :(

   Poista
 6. Komppaan. Aurinko armas, mut voisko se olla näyttämättä kaikkia kodin likapisteitä?

  Harmaa sohva on kiva, mut kummasti siinäkin näkyy jo länttejä. Ostimme sen siis hieman ennen joulua... Kuolisin ahdistukseen, jos oma sohva olisi valkea, niin ihanilta kuin ne kuvissa näyttävätkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis apua, että harmaassakin näkyy! En kestä!

   Poista
 7. Onpa ikävää, ettette pääse yhdessä pidemmälle purjehdukselle. Mutta jos tuloksena on tuollainen vaatehuone, niin not bad at all!

  Mekään emme pääse lomailemaan yhdessä kuin max. viikon. Sekin on parempi kuin ei ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollainhan sitä mielipahaa pitää parannella... :D

   Poista
 8. Aika hanurista tuo sun kesäloma-aika :(

  Oletko muuten kokeillut vetää kangasta takaisin sohvan päälle vähän kosteana? Silloin kangas joustaakin vähän ja siliääkin samalla (silittämisestä ei ole ainakaan mulla mitään hyötyä?!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteana mä aina laitankin, ei sitä muuten saa päälle ollenkaan. Se vaan on peeceestä, piste. :D

   Poista
 9. Kiitos, Norppa, kiitos, kun sanoit nuo sanat valkoisista sohvista. Valkoinen sohva on unelmani ja aika ajoin olen katunut, miksi en rohkaistunut hankkimaan valkoista sohvaa, kun kaikki toitottavat, kuinka fantsun hyvin se sopii myös lapsi- ja koiraperheeseen, nou problemou. Näin eivät väitä vain sisustuslehdet vaan valkoisen sohvan omistavat täyspäiset tututkin. Ei jummarra. Salaliitto vähintäänkin.

  Meillä on sohva keskiharmaalla kestävällä kankaalla ja se on toistaiseksi antanut anteeksi kaiken punkkutahroista Sisustuskoiran likatassuihin, joten kyllä, harmaa hyvä. :)

  PS. Peukku vaatehuoneprokkikselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin salaliitto, johon mä en kuulu! :D

   Poista
  2. Teidän sohva kuulostaa kyllä tosi hyvältä. :)

   Poista
 10. Ihania vaatehuoneita olet onnistunut löytämään. Ai miten ihanaa olisi itsekin saada erillinen kunnollisen kokoinen ja kaunis vaatehuone. Nykyinen on turhan pieni ja muistuttaa lähinnä romuvarastoa. -T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterestistä löytyy vaikka mitä ihanaa. :)

   Poista
 11. tulin vain kertomaan, että pidän blogistasi! Kiitos että kirjoitat usein ja vaihtelet aiheita sujuvasti. Olen HUOMATTAVASTI vanhempi kuin sinä, mutta jutut uppoaa ja olen saanut kivoja vinkkejä mm. pukeutumiseen. KIITOS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi tosi kivasta palautteesta ja mahtavaa, jos olet saanut tästä iloa. :)

   Poista
 12. Heissan! Onpas tosiaan harmillista, että lomakuukaudeksi osuu syyskuu. Tuu meidän kanssa viikoksi Etelä-Ranskaan ;)

  Sähän voit tosiaan nikkaroida oikean satc-tyylisen pukeutumishuoneen teille. Vierashuone, jossa ei käy vieraita on helposti romuvarasto I would say.

  Valkoinen sohva on aika haastava, mutta me siirryttiin nahkaiseen versioon ja usko tai älä, se pysyy puhtaampana.


  Amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vierashuone todellakin muistuttaa eniten romuvarastoa tällä hetkellä. Ja Etelä-Ranska syyskuussa ei kuulosta ollenkaan hullummalta!

   Poista
 13. Joo, I feel you. Tilasin Bemziltä uuden kankaan sohvaani ja meinas itku päästä sitä laittaessa. Istuu kyllä kuin nakutettu nyt, mutta en odota sen laittamista toista kertaa kovin innolla. Väri vaalean harmaa ja 2 lasta joten eteenhän se tulee se pesu jossain vaiheessa täälläkin:-D

  VastaaPoista
 14. Toi ruudullinen lattia on muuten aivan ihana. Sopisi keittiöön jos tuollaiset lankkulattiat omistaisi.

  VastaaPoista
 15. Mun miehellä on kesälomaprojekteina sängynpäädyn tekeminen ja kirjoituspöydän entisöinti. Ihmeellisen ahkeria lomapuuhailijoita olette kyllä molemmat, multa jäisi tekemättä. :D Vaatehuone kuulostaa tosi hyvältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pitää olla joku pikku projekti! :)

   Poista
 16. Näin lapsi ja koiraperheenä olen valkoisen sohvan haaveen haudannut, mutta aina se välillä sieltä putkahtelee ja nämä ei toimi muistutukset tekee hyvää. Ja ehdottomasti näillä tiedoilla tarvitte vaatehuoneen. Makuuhuoneen kokoiseen tilaan sitä olisikin ihana toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän vierashuone on niin pieni, että se itse asiassa sopiikin paremmin vaate- kuin makuuhuoneeksi... :D

   Poista
 17. Kiitos ihanasta blogista - on mun suosikki! Näin off-topic pieni toive. Koska ilmeisesti matkustat aika lailla ja vaatteekin näyttävät kiinnostavan, huvittaisiko sua joskus tehdä postaus kivannäköisistä ja toimivista matkustusasuista pitkille lennoille? Jostain syystä vaatteiden valinta lennoille aiheuttaa aina päänvaivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja postausideasta, ehdottomasti voin toteuttaa. :)

   Poista
 18. Vaatehuone, peukut sille! Itse suosin valkoista irtopäällisillä varustettua sohvaa, koska kaikki sohvat väristä riippumatta yhtä nopeasti, kyse on lian näkymisestä. Valkoisessa lika näkyy ja sen voi pestä pois, tummat sohvat saavat pinttyä rauhassa (koiran yms. liat posken alla eivät houkuttele torkuille).

  Nahkaversio on hyvä vaihtis jos esim. lapsia joskus siunaantuu.

  LL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan validi pointti tietysti tuokin. Yh. Mun patentti tähän mennessä on ollut suojata sohvat torkkupeitoilla ja pestä sitten niitä useammin, mutta nyt noi käsinojat alkavat olla liian likaiset.

   Poista
 19. Valkoiset sohvat koiraperheessä ovat tietenkin nahkaisia. Niiden päällä pehmeät, lämpimät viltit ja tyynytkin ovat sitten monella tavalla perusteltuja. :D Harmaa sohva on toki myös kiva.

  Kunnollisen kokoinen pukeutumishuonehan on ihan must! Olisiko 11-v. jo sopivan ikäinen muuttamaan pois kotoa?

  Rosanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, nykyäänhän lapset tuntuvat olevan tosi itsenäisiä? :D

   Poista
 20. Valkoiset irtopäälliset on saatanasta... Ja vielä kaksi sohvaa. Myönnän langenneeni tuohon sisustuslehtien ilkeämieliseen ansaan...

  Nimim. Seuraava śohva on harmaa. Piste.

  VastaaPoista
 21. Valkoiset irtopäälliset on saatanasta... Ja vielä kaksi sohvaa. Myönnän langenneeni tuohon sisustuslehtien ilkeämieliseen ansaan...

  Nimim. Seuraava śohva on harmaa. Piste.

  VastaaPoista
 22. Hei Norppa,

  Kysyin tuolla jossain aiemmassa postauksessa jo jokin aika sitten että mahdatkohan muistaa tuota teidän harmaan seinän sävyn nimeä ja mistä se on? Viesti on varmaan hautautunut tuonne jonnekin, mutta olisi kiva jos muistaisit. Se on nimittäin juuri sellainen sävy mitä olen etsinyt jo tosi pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen ihan vastanneenikin sulle, mutta ehkä se oli joku muu joka kysyi samaa. Löydät sen ihan vain googlaamalla kuinka purjehtijaksi tullaan seinän väri, oon tehnyt siitä postauksen joskus. :)

   Poista
 23. Ikeassa käytiin tänään ja siellä oli kyllä tuohon sun sohvaan aika kauniin harmaa irtopäällinen, eikä ollut ees pahan hintainen:) Peukut vaatehuoneelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Buu, kun meillä ei ole Ikean sohva! Olisin muuten sännännyt saman tien kotiin palattuani ostamaan. :)

   Poista
 24. Ahh, ihana projekti. Oikeastaan virittelen itsekin pientä vaatekomero/huoneprojektia ja toi ylin kuva löytyy multakin inspiskansiosta. Meillä vaan majoitettavia käy sen verran tiuhaan, että vierashuonetta ei voi uhrata...

  Apua, mitenkäs teidän purjehdusten käy, jos pitkää yhteistä lomaa ei ole?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tehdä vain sitten lyhyempiä reissuja. Ja mä yritän beg, borrow and steal, että saisin järjestettyä itselleni jonkun pidemmän vapaan miehen loman aikaan.

   Poista
 25. Taallakin seuraava sohva on harmaa samoista syista! Lisaksi meidan sohvatyynyt on viela hoyhentaytteiset joten paallisen takaisinlaittamisen jalkeen koko kamppa nayttaa silta kuin taalla olisi ollut jotkut kanapeijaiset.

  Syyskuussa Lontoo on myos parhaimillaan viikonloppureissulle... just saying...;)

  Madame Fifi

  VastaaPoista
 26. Onpa ihan megatylsää, ettei lomat ole samaan aikaan. Ja tosiaan, kesäloma syyskuussa... Aika pebasta! Tai no, jos asuttaisi Italiassa, ni syyskuu voisi olla ihan fine, mutta Suomessa.. Ööh! Harmittaa sun puolesta! Vaikka tiedän että mun pitäis nyt aatella positiivisesti ja tsempata sua.:)
  Sorry siis.
  Olen myös vähän itsekäs, kun nyt jo harmittaa se ettei teille tule mitään piiiitkää purjehdusreissua ja siis reissupostauksia!
  Voi maanantaiankeutus, sanoo Alma.

  VastaaPoista
 27. Ehdottomasti kannattaa raksailla vaate/pukeutumishuone! Kun vaatteet kerran ovat rakas harrastus, niin sehän on harrastukseen satsaamista :). Ja suunnittelun autuus, mitkä kalusteet jne... Ahh.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!