maanantai 4. helmikuuta 2013

Nautical dreams


AiristoUtöJungfruskär


Naantali


NauvoJurmo


AspöStenskär


Mitä jos ne kaikki olisivatkin yhtäkkiä paljon lähempänä? Tätä haavetta on täällä pyöritelty ennenkin ja erään inspiroivan keskustelun jäljiltä innostuin taas unelmoimaan. Mitä, jos muuttaisikin Turkuun? Saaristomeri olisi tässä ja nyt, pääkaupunkiseudun ulkopuolella voisi realistisesti ajatella asuvansa kerrostalossa meren/joen rannalla ja no, Turku nyt vain on tosi kiva kaupunki. Olen aina pitänyt siitä.

Asuntojen hinnat ovat pääkaupunkilaisen näkökulmasta sillä tasolla, että nykyisen kotimme hinnalla saisi ihan vaikka mitä ja jäisi vielä taskurahaa veneen upgreidaukseenkin. Haaveilun kiihtymistä vauhditti taas omalta osaltaan sen selviäminen, ettemme tule tänäkään vuonna saamaan venepaikkaa kerholtamme. Niinpä laituripaikankin puntarointi alkaa taas nollapisteestä. Kaupungin paikka meillä siis on, mutta mihin anoa sitä? Sarvasto olisi muuten hyvä, mutta Santiksen ampumaharjoitukset saavat Laivakoira-paran järjiltään. Lauttasaari viehättäisi, mutta autopaikkojen puute mietityttää. Kaivarin rannassa taas pelkäämme ilkivaltaa ja autopaikkaongelma on vielä pahempi. 

Taidanpa siis ottaa toisenkin kolmannen kupillisen kahvia ja sulkeutua takaisin kuplaani. Kaupunkiasunto, pieni parveke, Turku, mmmmmmmm...


Tämä on mukava haave pyöritellä näin maanantaiaamussa. Hyvää fiilistä kaikille uuteen viikkoon!

P.S. Jos purjehduskärpänen on jo puraissut tai lähellä puraista, niin vinkkinä mainittakoon, että Venemessut alkavat tällä viikolla. Venemessujen teemana on tänä vuonna purjehdus. Siitä, miten purjehdusharrastus kannattaa minun mielestäni aloittaa, olen kirjoittanut täällä.

53 kommenttia:

 1. Ihania kesäkuvia! Hyvää viikonalkua ystäväiseni!

  VastaaPoista
 2. jos työkuviot joustaa turkuun asti niin mitä enää mietitte! meillä ei valitettavasti jousta ja asia ratkaistiin niin että asutaan parin sadan kilsan päässä ja vene paraisilla. siellä on kovin moni joka asuu pk-seudulla tai muualla esim. pirkanmaalla. jes, nyt ollaan jo aika lähellä kevättä!
  t. s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se joustaminen on vähän niin ja näin. Periaatteessa joo, on paljon kollegoita, jotka kulkevat kauempaakin, mutta haluammeko niin paljon sinne, että olemma valmiit kahden tunnin työmatkoihin / suunta on sitten jo toinen juttu. :)

   Niin ollaan, Venemessutkin tosiaan jo nurkan takana!

   Poista
 3. Ei paha, mä voisin aivan hyvin asua Turussa. Onhan tämä asuntokupla täällä pääkaupunkiseudulla ihan järjetön eikä kukaan pakota asumaan juuri täällä. Mutta mutta, mites työt, perhe, ystävät jne. Jotenkin sitä vaan on niin juurtunut tänne, että vaikea on oikeasti kuvitella muuttavansa ja aloittavansa tavallaan alusta. Silti ajoittain miettii, että miksi ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mäkin voisin ja todellakin pk-seudun asuntokupla on vailla mitään järkeä. Samat jutut siis epäilyttää. :)

   Ja tottakai sitä on juurtunut, kun on täältä kotoisin. Mähän yritin asua vuoden Jyväskylässä. kun aloitin opintoni, mutta tulin maitojunalla takaisin, kun oli koko ajan niin kova koti-ikävä. :D En viihtynyt sitten yhtään. Että sikäli ymmärrän kyllä hyvnkin.

   Poista
 4. Me muutettiin kuusi vuotta sitten Turusta pk-seudulle töiden perässä ja ollaan usein puhuttu sitä, että palattaisiinko Turkuun, jos työt antaisivat periksi. Meillähän toki Turussa on vetävänä tekijänä myös lapsuudenperheet, mutta onhan siellä paljon muutakin hyvää ja loppujen lopuksi se pari tuntia pk-seudullekaan ei ole paha kun junat kulkee ja moottoritie on tehnyt ajamisestakin kivempaa. Turun ainoa huono puoli (tosin aika iso sellainen) on tietty nurkkapatrioottisuus, joka näkyy valitettavasti turhankin hyvin kunnallispolitiikassa. Mä olen usein joutunut toteamaan, että jos koko ihmiskunta olisi turkulaisia me edelleen oltaisiin kaikki Afrikassa. Mutta jos tuon yli pääsee niin sitten kannattaa aidosti harkita. Turulla on kuitenkin paljon hyvää tarjottavaa, palvelut ovat kohtalaisella tolalla ja keskustan lähellä on ihania puutaloalueita ja kerrostaloalueita (tsekaapa Marttia ja Portsaa, mä niin näkisin teidät siellä puutaloalueella) ja onhan se meri siinä ihan hollilla ja se saaristo aivan ihana tällaiselle maakravullekin, joka liikkuu siellä pyörillä ja yhteysaluksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tuo nurkkapatriotismi tulee esiin? Mä en tunne kovastikaan turkulaisia, joten tää on mulle vieras aihe. Olen kuullut siitä niin paljon, että johonkin se kai pohjautuu?

   Kiitos vinkistä, pitääpä tsekkailla noita alueita. Vaikka rehellisyyden nimissä me haaveillan nimenomaan asumisesta keskustassa. :) Se saaristo on jotain niin pakahduttavan ihanaa, etten ehkä kestä.

   Poista
  2. Turun mittakaavassa Portsa käytännössä on keskustaa. Sieltä kävelee kauppatorille 10 minuutissa :)

   Nurkkapatriotismi tulee esiin ehkä parhaiten sellaisissa kunnalispoliittisissa päätöksissä, joissa koko ajattelun lähtökohta tehdään siitä ajatuksesta kaikki maailmassa ovat turkulaisia tai ainakin heillä on tavoitetilana tulla turkulaiseksi. Tuo on työllistymisen kannalta vaikeaa, koska monet yrityksethän ovat päätyneet äänestämään jaloillaan Turun suhteen. Teillähän tuo ei ole ongelma, jos/kun nykyisellä alallanne pysytte.

   Poista
 5. Me ei voida muuttaa mihinkään täältä, mutta jo pidempään on puhuttu, että jonain kesänä veneen voisi kokeeksi viedä kesäksi jonnekin lännemmäksi. Ex-tempore-iltapurjehdukset jäisivät väliin mutta viikonloppureissuille tulisi niin paljon kivoja paikkoja ulottuville ja kesälomallakin ehtisi pidemmälle.

  Onpa tylsää, että ette vieläkään saaneet venepaikkaa kerholta! Meillä on se sama vanha ankea paikka, josta jo taisin joskus avautuakin, mutta sillä nyt taas mennään kun ei parempaakaan ole tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita ihan samoja argumentteja mekin ollaan pyöritelty. Kun ollaan vielä sellaisia aika spontaaneja tyyppejä, niin iltapurjehdusten väliin jääminen mietityttää. Mutta plussat on taas tosi isoja nekin.

   No on tylsää! Oltiin jo ihan varmoja, että nyt nappaa. :(

   Poista
 6. Meillä on samat venepaikkapohdinnat - nykyinen paikka on vielä teitäkin idemmässä eli Vuosaaressa, mutta lännemmäksi tekisi mieli jo senkin takia, että asutaan Espoossa. Espoosta paikkaa on lähes mahdoton saada ja läntisen Helsingin venepaikat on myös aika haluttuja, joten en uskalla toivoa liikoja siirron suhteen, mutta just mietittiin, voisiko asiassa jotenkin taktikoida toivomalla esim. Kaivarin rantaan, jos sinne ei olisi niin paljon muita halukkaita. We're that desperate...

  Mäkin voisin muuten harkita Turkuun muuttamista, mutta työkuviot ei sitä salli, kun mun alan työpaikkoja on käytännössä vaan pääkaupunkiseudulla, ja Turussa opiskelleet kollegatkin muuttaa kaikki tänne työn perässä. Ja tietty asuuhan meidän kaikki sukulaiset ja ystävätkin täällä lähellä, ja siitä luksuksesta olisi tosi vaikea luopua etenkin nyt kun on pieniä lapsia... Mutta kesäasunto Turusta voisi olla kiva :)

  /Gitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ekana purkkarikesänä Vuosaaressa vene ja se oli kyllä sinänsä ihan hyvä sijainti, kun siitä pääsi suoraan merelle. Sarvastosta oli vähän pidempi matka. Siellä taas mietitytti lähinnä valvonnan puute. Ai Espoossa on vielä pahempi tilanne? Äh ja plääh!

   Mä en yhtään tiedä, miten ton mun opiskelualan duuneja olisi Turussa, ei aavistustakaan. Nykyiseen en haluaisi ehkä kulkea noin kaukaa. Ja sosiaaliset verkostot on mulle tosi tärkeitä, joten ne on yksi iso asia, jotka painaa puntarissa.

   Poista
 7. Jos mietitte Turkua, niin tulkaapa samantien tänne Naantaliin. Ihana pikkukaupungin rauha talvella, vähän enemmän vilinää kesällä mutta ei liiaksi ja palvelut pelaa. Ja jos sinne Turkuun haluaa niin 15 minuutissa autolla hurauttaa keskustaan.

  T. Siw

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos vain kutsusta Siw! Naantali on kyllä ihana retkikohde, mutta mä haaveilen asumisesta nimenomaan vähän isommassa kaupungissa ja ihan keskustassa. Mä tykkään vilinästä. :)

   Poista
 8. Tuo venepaikkaongelma tuntuu olevan suuri aika monella. Vaikka itse asustelemmekin Tampereella ja oma vene on 15 minuutin kävelymatkan päässä niin sekin tuntuu jo välillä pitkältä matkalta saati sitten että joka kerta pitäisi pakata auto täyteen lähteäkseen veneilemään. Välillä ollaan mietitty, että mihin vene laitettaisiin merellä sitten, kun Näsijärvi on koluttu. Kaikki tuntuu olevan niin pitkän matkan päässä ja 2-3 tunnin ajomatka ei houkuttele lainkaan.
  Kiva ajatus tuo Turkuun muutto, jos työt sallivat. Kesällä kaupunki on minusta aivan ihana ja saaristo olisi ihan suoraan käsillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä Turku todella on aivan ihana. Sitä talvea mä puntaroin, kun mulla meinaa välillä täälläkin kaatua seinät talvisin päälle, kun kaikki on vain hautautuneina johonkin horrokseen.

   Työt tavallaan sallii, tavallaan ei. Vaikeaa. No, onneksi tällaisia haaveita on hauskaa pyöritellä ihan huvikseen ja antaa elämän kuljettaa. :)

   Poista
 9. Jos työt antaa periksi niin mikä jottei!! Asuntojen hinnat täällä pk-seudulla ovat kyllä aivan naurettavat! Haaveillaan miehekkeen kanssa välillä siitä että josko joskus rakennuttais talon, mutta se vasta kallista touhua onkin kun pelkästään tontti maksaa kuusinumeroisen summan verran ja siihen sitten se itse talo vielä päälle.... Noooot gonna happen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asunnot on ihan pimeän hintaisia pk-seudulla. Meidän läheltä oli joku aika sitten tontti myynnissä. Se oli 1000-neliöinen ja maksoi 500 000 euroa. Mä puistelin päätäni, että toihan on ihan kreisiä. Mutta niin siihen vaan on nyt talo rakentumassa!

   Poista
 10. Mulla läikähti sydämessä, kun katsoin noita kuvia. Mulla on Aspöstä aivan mielettömän onnellisia muistoja, oltiin just menty naimisiin ja syötiin kannella auringonlaskussa ihanaa savusiikaa ja juotiin kuohuvaa. Utössä on jotain selittämättömän koskettavaa. Siellä kaukana ulapalla on virkeä saari ja aivan tajuttomasti käärmeitä (!!!!). Utö on ainoa paikka, jossa me ollaan niitä ikinä nähty, yksi ui aivan meidän veneen perälaudassa ja mä juoksin kirkuen kajuuttaan ja iskin luukun kiinni ( ihan kun se ois sinne päässy, mutta... ). Mies jäi nauramaan kannelle..

  Tosta Turusta vielä, että oisko se työmatka ihan mahdoton kumminkaan? Monillahan menee pk-seudulla helposti tunti suuntaansa. Tietty tajuan, että ystävät on Helsingissä, mutta Saaristomeri ei ole ;) Jotenkin se matka Hankoon on välillä vähän puuduttava ja siitäkin on vielä ihan reipas päivämatka huudeille.

  Ai onko paikat noin kiven alla? Hoskilla on viime tietojen mukaan se tilanne, että miljoonalaituriin on tunkua, mutta pienemmille sais helpommin. Miljoonalaituri on siis veneille, jotka maksamat vanhan millin...

  Nauttikaa messuista, oi jospa oisin saanut olla mukana. No, sitten joskus taas :)

  Amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mitä ihania muistoja ihanasta paikasta! <3

   Me ei olla nähty käärmeitä vielä kertaakaan missään!

   Ei se työmatka Turusta mahdoton ole, mutta just tällaisina päivinä, kun lunta pyryttää ja näkyvyys on huono, mietin just sitä, että siinähän sitä sitten olisi väsyneenä motarilla duunipäivän jälkeen ihan onnettomuusalttiina. Ja mun työ vielä sisältää päivystystä, jolloin mun pitäisi ajaa jonnekin puoleen väliin matkaa huoltiksen pihaan kytistelemään, että ehtisin sitten ajoissa pelipaikoille. Varsinkin, kun nyt mun työmatka on alle 15 min., niin muutos tuntuu aika huimalta. Mutta ehkä jossain vaiheessa, jos työkuviot muuttuu. :) Onneksi tällaisia ei ole pakko päättää heti.

   Poista
 11. Ihania kuvia sinulla!

  Mä en kyllä lähtis noin pitkän työmatkan päähän. Mieluummin sit ajais harrastuksen perässä, vähän pidempään.

  Toivottavasti lykästää laituripaikan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Joopa, tuota mäkin puntaroin (ja molemmat, tietty). Työ on kuitenkin niin iso osa elämää vs. harrastus... Mutta oishan se ihanaa.

   Poista
 12. Näin koko ikäni Turussa asuneena suosittelen lämpimästi unelmasi toteuttamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, sä olet puolueellinen. :D

   Poista
  2. Heh, totta! Mutta emmä täältä muuttaisi kuin pakon edessä :D

   Poista
 13. Mä olen puolueellinen Turun johtuen siitä että se on mun "todellinen" kotikaupunki ja ehdinpä siellä syntymään.
  Ihan samoja juttuja täälläkin mietinnässä ja kuten teilläkin ilmeisesti, jäisi meilläkin reilusti remonttirahaa ja neliötkin tuplaantuisivat..hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmmmm.... Samoja pohdintoja, siis. :)

   Poista
 14. Ihania kuvia!!! Tulee kyllä niin ikävä kesää, saisi tämä talvi jo minun puolestani loppua ja kevät jo alkaa...

  Turkuun en osaa ottaa kantaa, sillä itse en voisi Suomessa asua muualla kuin pääkaupunkiseudulla, mutta venepaikkaan littyen suosittelisin ehdottomasti Lauttasaarta, jos vain tänne voitte saada paikan. Länteenpäin lähtiessä se jo nopeuttaa huomattavasti ja muutenkin, täällä parkkipaikat ovat ainakin vielä toistaiseksi ilmaisia, ja sanoisin, että kyllä niitä aina löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta, en jaksais enää yhtään tätä talvea, enkä varsinkaan lumitöitä!

   Lauttasaari me taidetaan laittaa toiveisiin. Se tosiaa nopeuttaa mukavasti ja siinä olisi hyvä ruokakauppakin eväitä varten just sopivasti. :)

   Poista
 15. Aivan ihania kesäkuvia. Kiitos niitä katsoen on mukava fiilistellä.
  Meritara
  P.s. Suosittelen venepaikkaa Paraisilta- ainakin nyt kun teillä ei ole edes yhteistä pitkää lomaa. Ei se ajaminen niin kamalaa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Parainen voisi olla kyllä heinäkuuksi hyvä, täytyy pohtia! :)

   Poista
 16. Upeita kuvia ja turkulaisena tekstikin lämmitti kovasti mieltä - näin talven keskellä kaipaa vähän muistusta niistä Turun hyvistä puolista :) Mutta tervetuloa vaan!

  Tosiaan ensi kaudeksi yksi vaihtoehto teille olisi koittaa saada venepaikka Saaristomeren rantamilta. Esim. Paraisilta on vajaan parinkymmenen mailin matka mm. Helsingholmeniin, Stenskäriin, Brännskäriin ym.

  Meillä vene on nyt ylhäällä Paraisten Venekeskuksessa ja koitetaan saada sieltä myös kesäpaikka. Jos kiinnostaa, niin Stormälön satamista kannattaa kysäistä vapaita paikkoja. Nuo ovat toki suosittuja satamia, mutta ainakin Venekeskuksessa oli syksymmällä muutamia paikkoja vuokrattavana. Meillä on nyt venepaikka Turussa (Pansiossa), josta matkaa tulee Airiston eteläpäähän kolmisen tuntia. Eli tilanne ei ole aikataulullisesti kovin erilainen, kun jos lähtee pääkaupunkiseudulta autolla kohti Paraisia. Toki purjeveneessä olet heti perillä, vai miten se meni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja kiitti! :)

   Parainen voisi tosiaankin olla hyvä just vaikka heinäkuulle. Tai jollekin kesäkuukausista. En ehkä ihan koko kesäksi tahtoisi venettä sinne, kun sitten jää ne spontaanit iltapurjehdukset väliin, mutta osan kautta se voisi kyllä hyvin olla siellä.

   Se on kyllä totta, että purjeveneessä on heti perillä, mutta on se Hangon läntinen silti ihan sairaan tylsä. :D

   Poista
 17. Hmm....
  reilut 150 neliötä merenrannasta, taloyhtiöllä oma pienvenesatama, työmatka 8 km joka hoituu vaikka juosten. Iltalenkki omasta rannasta retkiluistimilla Airistolle ja takaisin; oli muuten kiva katsella luisteluretkellä Seilin loiston valoja ja fiilistellä kuinka kohta mennään kohti etelää keula kohisten! Tämä siis Turussa.
  Vai hiukan reilumman kokoinen kaksio Espoon keskuksesta ratapihamaisemalla samaan hintaan... ;)


  VastaaPoista
 18. Hei,
  Suosittelen liittymään Esbo Segelförening seuraan. Siellä on tällä hetkellä muutamia venepaikkoja vapaana. Seura on pääkaupunkiseudun vanhimpia. Amiraalinsatama sijaitsee Soukanniemessä, joten se on yksi pääkaupunkiseudun läntisimpiä satamia. Lisäksi seuralla on ihana tukikohde Pentalassa, jossa on myös kaunis vanha ravintola Paven, satama ja hiekkaranta. Seura järjestää myös keskiviikoisin leikkimielisiä purjehduskilpailuja, johon olemme toisinaan osallistuneet. Voin suositella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, kun oltaisiin tämäkin tiedetty silloin kun seuraa valittiin! Oltaisiin kyllä valittu ihan toisin. Paven onkin mulle tuttu, aivan ihana. Nyt kun on kaatanut jo yli tonnin yhden seuran jäsenyyteen, niin ei viitsisi enää vaihtaa. Äh, tulikohan valittua ihan väärin...

   Poista
 19. Upeita kuvia!! Ja ihanaa, merikelit ovat taas päivän lähempänä :)

  VastaaPoista
 20. Tervetuloa Saloon. Matka pääkaupunkiseudulle lyhyempi kuin Turusta, mutta veneen saa Turkuun, jonne ajaa aika äkkiä. Meillä on vene Hirvensalossa kesät, Airisto vieressä ;)Ja talveksi voi tuoda Saloon (halvempaa säilyttää kun siellä Hirvensalossa). Pieni kaupunkihan tää on Turkuun verrattuna, mutta kuten sanottu motari vie nopeeta.

  VastaaPoista
 21. P.s. Piti vielä sanomani, että luetaan miehen kanssa molemmat sun blogia ja meillä on omakin "siskoni Amelie"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, vene Hirvensalossa kuulostaa iiiiihanalta! Ja tosi kivaa, kun molemmat luette, tuun vastavierailulle asap. :)

   Poista
 22. Moi.
  Täytyy sanoa, että on ihanaa huomata, että joku muukin rakastaa haaveilua ja saa siitä potkua päivään. Sitä paitsi, unelmasi on aika makeita! Pääkaupunkiseudun venepaikat on kannon alla. Itsellämme onnisti, kun muutimme Matinkylään ja vuosien odottelun jälkeen saimme vene- ja seurapaikan EPS:ltä. Vene on tuossa kävelymatkan päässä ja maisemat on henkeäsalpaavat. Asuntojen hinnat on kyllä... no. Suosivat paksua lompakkoa, sanotaanko näin, mutta meillä kävi tuuri, vaikkei meillä ole ihan niin paksua lompakkoa. :)

  Kiitos ihanista mielikuvista. Tämän voimalla on hyvä jatkaa omaa keskiviikkopäivää ja hyökätä omien unelmiensa kimppuun. Kirjoittamaan siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilman haaveita elämä olisi kyllä aika tylsää! Ja joo, jaan tuon mielipiteen pk-seudun asuntojen hinnoista, ihan käsittämättömiä. Puhkeaakohan tämä kupla ikinä...

   Ja jee, kuulostaa hyvältä, anna palaa! :)

   Poista
 23. Heipä hei!

  Olen hetken aikaa lukenut blogiasi, mutta en varmaan koskaan kommentoinut.
  Ja voi hitsi en huomannut unelmiasi heti - oikotien kuvat ovat nimittäin omistamastani kodista, joka myytiin viime perjantaina muutamassa tunnissa.
  Olisin yrittänyt kaupata sitä sinulle ja suostella tulemaan Turkuun, jos olisin tiennyt ;D!

  Blogissani on muutamia lisäkuvia fiilistelyyn - Turku ja keskusta - kyllä täällä vaan viihtyy :D

  T: Citymami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! No jopas jotakin! Kävin hetki katsomassa, ihanalta se asunto todellakin näyttää, damn it!

   Ja mä en ehkä kestä fiilistelykuvia Turusta just nyt, liian ihanaa! Olispa kesä ja Aurajoki ja Airisto ja kaikki Turun kivat ravintolat ja ja ja... :D

   Poista
 24. Heh - mekin melkein muutimme Turkuun - olen opiskellut siellä. Mutta työkuviot olivat se realismin paino. Mutta juuri nuo samat jutut mietimme itsekin. Kivikaupunkiin, vene jokeen, pieni saaripaikka Korppoosta tai Hiittisistä... Helsingissä ei kynnet semmoiseen riitä.

  VastaaPoista
 25. Kokeilkaapa sitä venepaikkaa Taalintehtaalta. Helsingistä ei mikään matka mennä sinne ja THE mestat ihan hoodeilla.

  VastaaPoista
 26. Eikä, sytytit mussa just mielettömän turkukaipuun! Olen syntynyt ja opiskellut siellä. Työt toivat sitten Helsinkiin. Se tavalinen tarina! Meillä onneksi on mökki Naantalissa, joten kesälomalla saa sitä kaipuuta vähän hoidettua! Mä haluaisin lähivuosina muuttaa takaisin Turkuun, mutta mies ei. Hänen mielestään Tku om liian pysähtynyt.

  VastaaPoista
 27. Ihanat kuvat taas kerran ja äänestän Turussa asumisen puolesta! Aamujuna vie minutkin suhteellisen nopeasti ja vaivattomasti pääkaupunkiin, silloin kun töiden vuoksi on tarpeen ja muuten teen työt etänä. Saaristomeri on iso plussa ja varsinkin kesällä Turku ja Naantali ovat satumaisen tunnelmallisia paikkoja elää ihanasti.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!