Parhaat onnenkantamoiset

Ostan tosi mielelläni vaatteita ja asusteita käytettyinä. Pidän monistakin merkkituotteista, mutta tuotteen ostaminen liikkeestä ei tuo minulle mitään lisäarvoa, päin vastoin. Innostun, jos löydän aarteen second handina, eikä tarvitse ostaa uutta. Syitä on kaksi - raha ja ekologisuus. Ystäväni tuntevat tapani ja siksi en voikaan sanoa, että kaikki parhaat pre-loved-ostokseni (kuten Love Handbags ainakin joskus sanoi) olisivat löytöjä. Kyllä osaa niistä on ihan tarjottu minulle.



Uusin hankintani on tämä J.Crew'n paljettineule, jossa yhdistyvät kaksi lempiasiaani, raidat ja kimallus. Ihanainen muotiguru ystäväni Stormy ehdotti minulle tätä. Säntäsin oitis sovittamaan. Paita on päällä sellainen vähän löysä. (Grunge tulee takaisin, like it or not.) Tulette varmasti näkemään sitä päälläni paljon. 


Yksi kaikkien aikojen huippuostoksista on Mulberryn Tooled Bayswater, jonka ostin laukkuidolituttavaltani erittäin sopuisaan hintaan. Hän muisti Mulberry-fanitukseni ja tarjosi laukkua ensin minulle. Olen ikuisesti kiitollinen. 


Työkaverin lapsen vanhat Sorelit ostin viime talvena kympillä ja olen käyttänyt niitä nyt kaksi talvea joka ikinen päivä koiraa ulkoiluttaessani, välillä muutenkin. Lisbetin lanseeraama CPU on vähintäänkin kohtuullinen!


Tämänkin vaatteen ostin kollegoiden kirppikseltä kympillä ja sitäkin olen käyttänyt aivan hurjasti. Ajattelin ensin sen olevan hetken hömpötys, mutta kyllä siitä taisi tulla pitkäaikainen suosikki. 


Myös purjeveneemme on ei edes second vaan varmasti jo fifth handia. Olemme muistaakseni jo kuudennet omistajat 31 vuotta vanhalle Avance 24:lle. Klassikkoa ei ikä paina! Olemme moneen kertaan todenneet, miten hyvän hankinnan teimme. Pieni paattimme on äärimmäisen merikelpoinen ja olemme itseämme viisaammilta ja kokeneemmilta kuulleet monesti, että meiltä loppuvat taidot ennen kuin veneeltä ominaisuudet. Uskon! Kertaakaan ei ole pelottanut, vaikka välillä on tuullut vähän enemmän kuin olisi tarvinnut. Pienen veneen syväys on myös pieni, joten sillä pääsee vaikka mihin kivoihin paikkoihin ja yleensä täysissä satamissakin löytyy aina pienen Båtimme mentävä kolo. 

Ja niin, kaipa sitä voisi ajatella, että Laivakoirakin on hankittu käytettynä. Se nimittäin saapui meille aikuisena ja toisesta perheestä. Niin, että the best things in life... 

Hyviä tuulia uuteen viikkoon!

Kommentit

  1. Täällä toinen joka on käytetyn ostamisen puolestapuhuja! Mun mielestä noi mainitsemasi syyt eli ekologisuus ja raha on erinomaisia syitä ostaa tavaraa 2nd handinä. Sitäpaitsi vintage-putiikissa katselu on kivaa - ja voi sitä onnea kun tekee löydön, mahtava fiilis :) Tai kun jonkun kaverin vaatekaapissa lojunut laukku pääsee käyttöön, esimerkillinen win-win tilanne!

    Mutta herttileeri, kyllä on ihmisten jalat vähän eri kokoisia: ostin tuttusi LAPSEN vanhat Sorelit? Mun kannattaisi ennemminkin höristää korvia siinä vaiheessa jos jonkun miehen käytetyt Sorelit tulis myyntiin :)
    Hame on btw kaunis ja laivakoira nyt tottakai ihan paras <3
    Kivaa viikkoa sulle Norppa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se löytöfiilis on kyllä ihan huippu! :)

      Haha, mulla on aika pieni jalka. 37 löytyy usein lastenosastolta. :D

      Sitä samaa sulle kaunokainen!

      Poista
  2. Oi, käytetty Laivakoira. :D Hienoja kuinka jotkut tekee tuollaisia löytöjä, itse harvemmin...

    VastaaPoista
  3. Hyvin kierrätetty, etenkin Laivakoira. Mäkin kierrätän: omat ostokseni muille...

    Ymmärrän hyvin nuo Sorelit, olen itse kierrättynyt oman tyttäreni (nyt 16-vuotias) vaatteita ja etenkin urheilukamoja omille työkavereilleni. Kaikki pieneksi jääneet luistimet, monot ja muu sälä löytyvät nykyisin minikokoisilta työkavereiltani:)

    Mulla on paljonkin kohtuullisia CPU:ja, vaikka olen ostanut ne uutena, niin käyttökertoja on kuitenkin niin paljon, että tulevat edulliseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Laivakoira on paras. :)

      Mun mies on myös hyvä tuossa CPU-osastossa, hänellä on paljon monta monta vuotta vanhoja juttuja, jotka olivat silloin kalliita, mutta on niitä käytettykin. Mä vasta opettelen tähän...

      Poista
  4. Tosi kiva tuo paljettineule! Oon itsekin huomannut ostaneeni viime aikoina kaikenlaisia vaatteita, missä on paljetteja. En tiedä, mistä johtuu. Onko niitä jotenkin enemmän nykyisin kaupoissa kuin ennen?
    Pitäisi itsekin katsoa enemmän kierrätysvaatteita tai ainakin laittaa omia enemmän kiertoon, kun hankii uusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljetit tuo jotenkin arkeen vähän kivaa ekstraa. Ja kyllä niitä on musta enemmän tarjollakin. :)

      Poista
  5. Se on ihan makia se tunne kun löytää jotain hyvää (ja tarpeellista) käytettynä!! Olette kyllä tehneetkin hyviä löytöjä :)

    -Tanza-

    VastaaPoista
  6. Jaan teille muillekin kivan kotimaisen ostopaikan joka ei ehkä ole aivan kaikkien tiedossa vielä. Kielikylpy ja shoppailu samassa paketissa:

    http://www.syrransgarderob.fi/

    T. Lyckansost.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Iiiiiiihana neule! Sopii sulle täydellisesti!

    Olet oikeassa veneen koon suhteen, jättiveneillä jää monet kivat paikat väliin.

    Ylipäätään käytettynä ostaminen on taito. Jotkut vaan bongaa tavarapaljoudesta ne helmet... Clearly sä olet yksi sellainen.

    Mukavaa viikkoa teille!

    Amelie

    VastaaPoista
  8. Minä olen tuota samaa J.Crew neuletta monesti katsellut the Outnetistä, mutta olin liian hidas. Nyt kyllä harmittaa vielä enemmän, koska neule näyttää niin kauniilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä luonnossakin tosi kiva. No, löydät varmasti jotain vastaavaa muuta kivaa. :)

      Poista
  9. Itse tykkään tästä fiiliksestä ehkä eniten siksi, että ei tule ihan heti toista samanlaista vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ei useinkaan haittaa se, jos tulee samanlainen vastaan, mutta ymmärräsn tosi hyvin tonkin lähtökohdan. :) Mä oon väähn sellainen laumasielu. :D

      Poista
  10. Minä olen etsinyt Bayswateria käytettynä, mutta vielä ei ole tärpännyt. Blogissani on sinulle tunnustus :)

    http://pearlywhite2.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, toivotaan, että pian tärppäisi! :)

      Kiitos, tuun pian kurkkaamaan! :)

      Poista
  11. Mahtavia löytöjä, varsinkin paljettineule!

    Minäkin iloitsen käytetyistä aarteista enemmän kuin uusista. Laukku olis kiva löytää käytettynä, vaikka kyllä uusikin kelpais. Oma vanha kun ei kyllä kelpaa edes kiertoon, harmi vaan. Toisaalta hyvä, onpahan käytetty ihan puhki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä löydöistä tulee kyllä erikoisen hyvä mieli. :) Kannattaa tutkia muutakin kuin huuto.netiä laukkuasioissa. All I Ever Wanted is Heren Karla on musta aika etevä käytettyjen laukkujen ostaja. :)

      Poista
  12. Vaatteita en ole osannut ostaa käytettynä, mutta asusteet ja laukut kelpaavat kyllä. Lähinnä olen niitä ulkomaalaisista nettikaupoista bongannut.

    Meillä taas on tyttären kanssa yhteis-Sorelit, emme tarvitse niitä kuitenkaan niin paljon/usein ja kengänkoko on sama.

    Mua itseäni taas mietityttää omien tavaroiden myyminen. Olen vienyt keskustaan designer second handiin myyntiin, mutta jotenkin ärsyttää, että siitä suht pienestä myyntisummasta viedään noin puolet pois - eikä se sun tuotteesi nyt niin kovin hyvää näkyvyyttä siellä yleensä ylitäydessä second hand-puodissa saa. Huuto. netissä kunnon designer-tuotteet katoavat feikkien ja H&M designer-yhteistyöhakusanojen joukkoon. Pöh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan muille huomenna, mutta sulle, Gloria, tulin vain huikkaamaan, että mun veikkaus on, että naiset läpi blogilandian taistelisi saadakseen olla ostojonossa sun vaate- ja asustekirppiksellä. Sen verran kauan olen sut "tuntenut" blogien kommenttiboksien kautta, että sulla on mun käsityksen mukaan some serious stuff. :D

      Sana vain ja sähköpostilista pystyyn ja sun kampsut on myyty, veikkaan ma. :D

      Poista
  13. En oikein ole löytänyt mitään second handia, vaikka se kiinnostaa. Kuitenkin sellaiset merkit kuten tuo Mulberry on niin korkeassa hinnassa, jopa käytettynä, että pienen palkan käyttää harkiten johonkin muuhun. Iloissaanhan sitä on jos joku löytää lexintonia jne muuta käytettynä ja on rahaa ostaa niitä niin, mutta toisaalta surulliseksi tekee se, että koskaan itsellä nuo ihanuudet eivät ole.
    Mutta ihana postaus.
    Venemessuista kuulin, että olisi ollut vähän nihkeä koko tarjonta, ja pääsymaksu sekä narikka hinnat pilvissä.

    Ihaninta viikonjatkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)