tiistai 19. maaliskuuta 2013

Meidän keittiössä


Muuallakin himoitsemani oranssi tuli keittiöön. Alkon uutuus-chianti houkutteli paristakin syystä. Oranssi etskari näytti hauskalta ja pikkupullot ovat usein käytännöllisempiä kuin isot, joista aina välillä miettii, että viitsiikö avata koko pulloa yhtä ateriaa varten. Emme ole vielä maistaneet tätä, mutta ei kai se nyt voi pahaakaan olla?




 Nuo samat kaksi Glorian Ruoka ja Viini -lehden kaksi viimeistä numeroa ovat lojuneet pöydällä monta päivää. Teen itse asiassa aika harvoin ruokaa ruokalehtien resepteistä, luen niitä ihan muista syistä. Minusta on nimittäin ihanaa lukea juttuja kiinnostavista ruokakaupoista, oppia jotain viineistä (ja unohtaa saman tien) ja saada valokuvausinspiraatiota. Ruokalehdet ovat minusta visuaaliselle ihmiselle vieläkin tyydyttävämpiä kuin sisustuslehdet, koska sisustuksista löytyy aina myös paljon sellaista, joka ei ole ihan omaan makuun. Ruokalehdessä olevien aterioiden taas ei todellakaan tarvitse olla lempiherkkujani, mutta kuvia on kivaa ihastella ja saada ideoita kattaukseen, asetteluun tai kuvakulmiin. Toki välillä kokeilen reseptejäkin tai sitten saan idean johonkin omaan kehitelmään. Näin kävi sen kanttarelli-lohikeiton kanssa. 


Bongaa kuvasta kuvaaja.






Keittiössä on tapahtunut myös muuta kuin kokkailua. Sain nimittäin vihdoinkin aikaiseksi hankkia keittiöön uuden tuolin sen yhden varmaan jo pari vuotta sitten hajonneen tilalle. Sen, jonka päälle kenenkään vieraan ei ole voinut antaa istua. Sen, josta on huudettu aina hätääntynyt "ei ei ei", kun joku on yrittänyt. Hupun alla on ollut piilossa koska tahansa puunsäpäleiksi muuttuva hutera tuolinkorvike. Että oli jo aikakin. Saatan jossain vaiheessa hankkia toisenkin samanlaisen, näyttäisi ehkä hauskimmalta, jos keskenään erilaisia tuoleja olisi parillinen määrä.



19 kommenttia:

  1. Jos vaan Chiantit maistuu, niin Piccini on loistava! Mahtavaa, että puolikkaisiin pulloihin tulee kokoajan lisää ja parempaa.

    VastaaPoista
  2. Tuo peili olisi kiva, vaan eipä taida mahtua jo ennestään ylitäysiin nurkkiin!

    Mama L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mietin mä ja kiva se oli luonnossakin. :)

      Poista
  3. Mukava kuulla, että joku muukin valikoi viinejä etikettien perusteella ;) Vaikka olen kyllä kovin jämähtänyt pariin saksalaiseen luomuviiniin, enkä meinaa uskaltaa kokeilla ennestään tuntemattomia viinejä siinä pelossa, että joudun pettymään. Ja ai sissus, kun kävi tekemään mieli lohikeittoa! Asiaa ei helpota se, että olen "jumissa" täällä arojen keskellä ja lähimpään mereen on yli 3000 kilometriä matkaa, joten kalaa on melko vähän tarjolla enkä sitä täällä oikeastaan haluakaan syödä, koska se tuskin on kovin tuoretta. Nyyh. Ja Ikeasta vielä: täysin aliarvostettu joissain piireissä! Todella kivaa suunnittelua ja monissa tuoteryhmissä hinta-laatusuhde on varsin hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, fiilishommeleita, eikä niin tiukkapipoista. :)

      Lohikeitto on yksi mun lemppariruokia kautta aikain. En varmaan kyllästy siihen ikinä! Missä ihmeessä sä oikein olet???

      Mä olen aina digannut Ikeasta. Kun ei valkkaa sieltä sitä kaikkein halvinta, saa ihan kelpo kamaa. :)

      Poista
    2. Eipä kait tän "paljastamisesta" haittaakaan ole, asun tällä hetkellä Kazakstanissa :D

      Poista
  4. Tätä viiniä täytyy joskus maistaa, chianti-viinit ovat yleensä hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerron kun tiedän, että oliko hyvää. :)

      Poista
  5. Meillä on kaikki tuolit erilaisia tarkoituksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen näyttää musta tosi hauskalta!

      Poista
  6. Luin joskus, että olet itse käsitellyt ruokapäydän? Meillä on koivun värinen, lakattu ruokapöytä, joka odottaa valkaisukäsittelyä. Miten poistit vanhan lakan ja mitä laitoit pintaan, kuinka monta kerrosta, ym.?? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hioin sen hiomakoneella ihan puhtaaksi vanhasta lakasta ja sitten laitoin OsmoColoria päälle, kolme kerrosta. On kestänyt tosi hyvin, nyt pitäis ehkä laittaa uusiksi. Aiheesta löytyy oma postaus varmaan googlaamalla mun blogin ja Ikean. :)

      Poista
  7. Lapsuusmuisteloiden tyyliin: I love Ikea! :D

    VastaaPoista
  8. Siellähän se lusikassa, kuvaaja meinaan =) Tuo Kungfu girl on muuten tosi hyvä valkkari. Samalta tuottajalta löytyy punaviini The Velvet Devil Merlot joka on kanssa maistamisen arvoinen. Harmi vain, että sitä ei saa Alkosta, mutta pääsin maistamaan sitä ravintolassa Fiskarssissa.

    Kuvat olivat j ä l l e e n ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, siellähän se! Pitää mennä sitten joskus tohon ravintolaan, Fiskars olisikin kiva päiväretkikohde.

      Kiitti! :)

      Poista
    2. Kiitos Katinka, kun päästit mut piinasta ;) Yritin tiirata kaikki lasit ja muut mahdollisesti heijastavat pinnat, mutta enpä hoksannut tsekata lusikoista ennen kuin vinkkasit :)

      Ihanan näköisiä ruokia! Vatsa kurnii noita kuvia katsellessa...

      Poista
    3. Fiskars ON ihana! Just LOVE the Place!
      Vaikeuden aiheuttaa ainoastaan päätöksenvaikeus; Ravintola Kuparipaja, vai Ravintoa Wärdshus... Molemmat ovat nimittäin voittaneet sydämeni yli 100%, ja se ei ole helppoa! :D
      "Kuppiksessa" parhautta on ihanat viinit ja simppelit menut todella laadukkain raaka-ainein & palvelu > ISOSTI Ammattilaisia, antaen Asiakkaan nauttia rauhassa, herkuista sekä palvelusta.
      "Kuppiksessa" on myös ehdottomasti mahtava punkku, Col di Bacche 2008, Morellino di Scansano, Italy 0,35l:na; yo. keskustelut pakottivat kommentoimaan! :D
      "Wärssy" on viime ottein voittanut makukilpailun, mutta paikka ja palvelu eivät vedä vertoja Kuppikselle.
      RAKASTAN kuitenkin molempia. Paljon. <3

      Nautinnolliseen unelmointiin herkuista, perjantai-iltapäivän kunniaksi,

      -C-

      Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!