torstai 14. maaliskuuta 2013

Tähti-invaasio


Ensimmäisenä kesänämme raahasin Båtille paljon sisustustyynyjä ja pari torkkupeittoakin. Rehellisyyden nimissä puuvillaneulosta olevat peitot eivät olleet käytössä yhtenäkään kesäisenä iltana kannella istuskeltaessa, kuten olin suunnitellut. Seuraavana vuonna mies kielsi peittoni jyrkästi ja pakotti minut vähentämään tyynyjäkin. Väitti, että ne vievät liikaa tilaa. Suurielkeisesti ja loukattuna jätin huolellisen harkinnan jälkeen tähtityynyn kotiin kesäksi. 

Tänä vuonna ajattelin jättää vuorostaan merihevostyynyn kotiin, mutta peittoasia ei ole ollenkaan loppuunkäsitelty. 
Ei, koska bongasin Rva Erikssonin myymästä Esta for Kidsin lasten päiväpeittoa. Näin heti itseni kietoutuneena siihen kesäiltoina. (Pakko valita tulevan kesän iltoina siis edes kerran päälle untuvatakin sijaan söpö peitto, että argumenttini pitää.) 

Laivakoirakin hyväksyi ostokseni heti. 
Veneelle tulee siis tänä kesänä myös yksi torkkupeitto. 

Kuvat ekaa lukuunottamatta Canon 6D ja 24-105mm f/4 L

18 kommenttia:

 1. Laivakoira osaa poseerata niin söpösti!

  Meillä on pari peittoa myös veneellä ja niitä on tullut käytettyäkin. Minusta on aivan ihana kietoutua lämpimään peittoon kun ilma on viileä ja raikas, eteenkin syksyllä. Eli peitot vaan mukaan veneelle =).

  Merihevostyyny on mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se todella osaa! Tietää, kekkuli, saavansa aina palkinnon. ;)

   Poista
 2. Ou nou, kuinka julmaa! Kyllähän veneessä pitää olla useampi torkkupeitto, tyynyjen lisäksi - meillä ne ovat ahkerassa käytössä. Torkkupeitot ovat joko fleeceä tai puuvillaa, villa vaan kutittaa liikaa. Sen lisäksi on Monclerin melkein tuplaleveä untuvapeitto, jonka saa kätevästi piiloon omaan pussiinsa, kun sitä ei käytetä.
  Täytyypä alkaa katsomaan uusia tyynyjä "sillä silmällä"...

  Gloria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin julmaa! Onneksi vien aloitettani nyt hyvin painokkaasti eteenpäin, enkä ota enää kieltoja kuulviin korviini. :D

   Uuh, miten ihanalta moinen peitto kuulostaa!

   Poista
 3. Kyllä veneen tumma puu, tähtikuosit ja tumma sininen vaan ovat aivan lyömätön yhdistelmä. Hyviä käpertymisiä ensi kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain, olen ihan samaa mieltä. :) Kiitti!

   Poista
 4. Tosi nätti peitto! Voisin vakavasti harkita poikien lastenhuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esta for Kidsillä on vaikka mitä ihanaa!

   Poista
 5. Tyynyt ja torkkupeitot mukaan ;) Laivakoira on niiiiin söpö.

  VastaaPoista
 6. Huomasin vasta, että olet saanut ihanan 6D:n lainaan! Jos se olisi ollut markkinoilla ostaessani nykyisen kamerani, niin olisin varmaan kallistunut siihen erityisesti (vielä) paremman hämäräkuvauksen ansiosta. Jos et ole vielä kerennyt siihen manuaaliin perehtyä, niin vinkkaan aloittamaan ISO-arvoista. Tuon kameran iso etu vanhaasi verrattuna on, että voit ottaa sillä hämärässäkin huomattavasti tarkempia ja kohinattomampia kuvia kuin omalla kamerallasi, koska sillä saa hyvää jälkeä hyvinkin isoilla ISO-arvoilla. Kokeilepa esimerkiksi kotona pelkässä keinovalossa laittaa ISO 2500 (muut arvot vaikka suljinaika 1/100 ja f4), niin näet miten hyviä kuvia sillä voi ottaa hämärässä. Laita sitten samat speksit omaan kameraasi ja hämmästele eroa kuvalaadussa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkeistä, hämäräkuvia napsinkin eilen. On se vaan peli! Omassa kamerassani ISOt loppuvat 1600, tässä ne ei tunnu loppuvan ikinä! Mulla oli yhdessä yövuorossa lainakamera mukana ja napsin siellä pimeäkuvia. Kokeilin huvikseni jopa ISO 10 000. Että sellainenkin arvo on olemassa... :D

   Poista
 7. Miten mä muistan, että silloin 2000-luvun alussa, kun meillä oli vene ennen Lontoota, niin tuntuu, että aina joka päivä koko kesän paistoi aurinko... Tai sitten kamera on ollut esillä vain aurinkopäivinä. :)

  Olipas kiva Meksiko-postauskin.

  Ananas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kyllä mäkin muistelen, että kesät oli aina aurinkoisia silloin. Ehkä aika kultaa muistot?

   Poista
 8. Itsehän ole sitä mieltä, että paras anti venemessuilla oli juuri nuo veneen ihanat sisustukset, sieltähän sai kotiinkin ideoita! Ja oikeasti mitä enemmän tyynyjä, sen parempi sanon minä. Mieheni kysyikin yksi päivä nukkumaan mennessäään, että olisko meidän aika ostaa isompi asunto, jossa on oma huone tyynyille öisin kun ne kaikki eivät voi olla sängyllä. Tunnustaudun siis tyynysekopääksi ihan ylpeästi! Tähtipeitto on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen samaa mieltä tyynyistä ja meillä kotona mieskin on, mutta veneen suhteen hänen näkemyksensä on jotenkin rajoittunut. :D

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!