keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Valokuvaseinä ja millä se kuvataan

 Yksi suosikkiasioistani sisustuksessamme on makuuhuoneen seinä ja sen valokuvakollaasi. Olen kerännyt seinälle kuvia retkiltämme ja yrittänyt valita hetkiä, joihin liittyy erityisen hyviä muistoja. Seinässä on myös pientä symboliikkaa - kokoelma täydentyy sitä mukaa kuin harrastuskin etenee. En halunnut tehdä seinää heti valmiiksi, vaikka kuvia olisi ollut heti ekan retken jälkeen riittävä määrä. Olen kahtena aikaisempana kesänä valinnut kesäloman jälkeen muutaman suosikin ja teettänyt ja kehystänyt ne. Näin ajattelin toimia tänäkin vuonna. Ja seuraavana, ja sitä seuraavana, seinällä riittää nimittäin vielä tilaa ja odotan jo aikaa, että se on ihan ääriään myöten täynnä kivoja muistoja. 

Olen tähän mennessä kuvannut melkein pelkästään Canonin 50mm f/1,8 -objektiivilla. Joulupukilta sain Canonin 24-millisen (f/2,8), joka on osoittautunut erinomaiseksi ihan yllättävällä saralla, nimittäin asukuvien ottamisessa. Olen kiinteiden linssien kova fani, en kaipaa zoomia koskaan, tai ainakin hyvin harvoin. En olisi varsinaisesti tarvinnut uutta lasia, koska nuo kaksi ovat riittävän erilaiset keskenään ja palvelevat kuvaustarpeitani paremmin kuin hyvin. Vaan kaikki hankinnat eivät aina ole järkihankintoja. Mathias sai kiinnostukseni heräämään Canonin uutta 40-millistä (f/2,8) kohtaan. (Mathiaksen blogi on muuten tosi kiva ja siellä on hienoja kuvia, kannattaa käydä tutustumassa.) Erityisesti pannukakkulinssissä kiinnosti pieni koko, keveys, sopuhinta, valovoima ja ihan pikkuisen laajempi kuvauskulma. Yllä olevat kuvat on otettu 50-millisellä ja alemmat uudella 40-millisellä. 

Hups, pölyä. 


 Päivän Laivakoira-annos. Laivakoira säntää aina paikalle, kun kaivan kameran esille. Se on tottunut siihen, että kuvaan sitä paljon, teetän temppuja ja että lopuksi se saa puruluun. Kuvaushetket ovat ihan hauskaa aktivointia myös koiralle, koska se joutuu olemaan kärsivällinen, vaihtamaan asentoa käskyjen mukaan ja välillä temppuilemaan muuten. 


Luulen, että uudesta linssistä tulee hyvä myös matkakäyttöön - se on niin pieni ja kevyt, että 450D:ni tuntuu sen kanssa melkein minijärkkäriltä. 

Ja vaikka juuri sanoin, etten kaipaa zoomia koskaan, saatan pyörtää puheeni tässä lähipäivinä. Canonilta tarjottiin nimittäin lainaan täyskennoista kameraa, jonka mukana tulee - kuulemma - äärimmäisen koukuttava 24-105-millinen kittilinssi. Ja L-sarjan, vieläpä. Ans kattoo nyt... 

17 kommenttia:

 1. Heh, meni tuo tekninen puoli yli hilseen, mutta ihastelen vaan kuvat ja supersuloisen laivakoiran. Meikäläinen vaikenee nyt loman ajaksi, mukavaa viikkoa!

  Amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa lomaa teidän perheelle, Amelie!

   Poista
 2. Ihania kuvia ja hauska idea nuo kehykset ja muistojen kerääminen :) Aah, mua vähän ahdistaa nuo kamera-asetukset ja eri linssit - pitäisi paneutua niihin itse paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mikko! Älä turhaan ahdistu, sullahan on hienoja kuvia nytkin, joten no stress. Ei kaikkien tarvitse. :)

   Poista
 3. Tosi kivan näköinen kuvakollaasi. Sinulla onkin niin paljon ihania kuvia, että niistä kyllä löytyy kehystettäväksi asti. Itsekin olen kollaasia suunnitellut vuosikausia - saisinkohan nyt inspiraation toteuttaa sen. Pitäsi varmaan kuvailla myös meidän terrieriä, sillä aktivoinnnista nuo pikkuterrierit todella pitävät.
  -Meritara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Meritara! Ilman muuta kannattaa kuvailla terrieriä, se varmasti oppii tosi nopeasti poseeraamaan. :)

   Poista
 4. Kauniita kuvia (varsinkin Laivakoirasta :) ) on aina kiva katella, vaikka linssi-jutut menikin yli hilseen. Pitäisi kyllä itse perehtyä tähänkin asiaan kun kotoa löytyisi ilmeisesti kuitenkin ihan päteviä kameroita. Kuvaajana ehdottomasti olisi kehittymisen varaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta jokainen kiinnostuksensa mukaan. :) Ei linssijutut kyllä itse asiassa kauhean vaikeita ole, kun mäkin olen oppinut niist jo jotain. :D

   Poista
 5. Kuvakollaasit on kivoja, tosin pölyjen pyyhintää vihaavalle niistä aiheutuu liikaa päänvaivaa. Siksi kai meillä ei kovin montaa kehystä löydy... Pitäis liimata kaikki kehykset yhteen, niin olis vähemmän pyyhittävää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas ratkaisen asian niin, että en pahemmin pölyistä piittaa. Whatever... :D

   Poista
 6. Tosi kiva idea tuo kuvakollaasi, joka pikku hiljaa täydentyy. Ihana Laivakoira!

  VastaaPoista
 7. Vau, nämä on upeita! Itselläni on ollut samanlainen haave, teettää muistoista juuri samanlaista kollaasia! Vuokra-asuntoomme en ole kuitenkaan alkanut vielä seinistä reikäjuustoa tekemään, mutta ehkä sitten omiin seiniin voi vähän nakutella. :) Näyttää nimittäin tosi hyvältä.

  Itselläni on käytössä 35 millinen linssi ja olen tykännyt kovin - on juuri sopiva kooltaan. Mutta odotan innolla mitä olet mieltä tuosta L-lasillisesta ihanuudesta! Zoomia en minäkään oikeastaan enää kaipaile, ellei löytyisi joku juuri sopiva ja laadukas kapistus. Noita L-lasillisia on kovasti kehuttu ja haaveilisin sellaisesta, mutta taitavat olla sen verran hinnakkaampia, että taitaa hetkeksi vielä jäädä ihailun asteelle. Muutamat kokeilemani edukkaat zoomit ovat taas kuvanlaadultaan paljon heikompia, joten niihin ei viitsisi roposiaan tuhlata. Mutta L-lasilliset varmaan ihan jotain muuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokra-asuntoonhan voisi toteuttaa tuollaisen laittamalla kuvat jollekin irtolevylle, jonka voisi laittaa nojaamaan seinää vasten. Sen saisi siitä kätsästi mukaan muuton tullen, eikä seinät jäisi reikäisiksi. :)

   L-lasit ovat todellakin hinnoissaan, enkä ihan heti näe, että mulla olisi omaa sellaista. Siksi onkin tosi kivaa saada kokeilla lainajuttuja. Se on ihan totta, että valovoimainen ja laadukas zoomi maksaa ihan hulluna. Olen jo ihan rakastunut tähän, en halua antaa sitä takaisin! :D

   Poista
 8. Ps. Ihana laivakoira jälleen <3

  VastaaPoista
 9. Haha! Mulla on sellainen vaikutus. Laivakoira on niin komeana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senkin yllyttäjä! :D Mutta ei haittaa, hyvä yllytys oli. :)

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!